?>?> عربستان و روزهای سخت منتقدان سیاسی | سیاست روز
سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 74568

عربستان و روزهای سخت منتقدان سیاسی

یک زندانی سیاسی در عربستان سعودی پس از ۶ سال حبس بدون ملاقات با خانواده و وکلایش زیر شکنجه ماموران امنیتی کشته شد...

یک زندانی سیاسی در عربستان سعودی پس از ۶ سال حبس بدون ملاقات با خانواده و وکلایش زیر شکنجه ماموران امنیتی کشته شد. به گزارش وبسایت انجمن مدافعان حقوق بشر، منابع آگاه عربستانی اعلام کردند "خالد الغامدی" که در زندان "ذهبان" در منطقه "جده" بازداشت بود، به دلیل شدت شکنجه‌ها جان سپرد. این منابع تأکید کردند که الغامدی بیش از ۶ سال در بازداشت به سر می‌برد و مسئولان سعودی از دیدار اعضای خانواده و یا وکلا با وی ممانعت می‌کردند.
مسئولان سعودی از تحویل وی به دستگاه قضایی برای تفهیم اتهام و یا محاکمه خودداری می‌کردند. از سوی دیگر مرکز حقوق بشری عدالت در گزارشی از شکنجه بازداشت‌شدگان تظاهرات مسالمت‌آمیز در زندانهای عربستان خبر داد. در این گزارش آمده است: مقامات سعودی حدود ۶۰۰ نفر را از زمان آغاز حرکتهای ضد رژیم یعنی چهارده ماه قبل بازداشت کرده‌اند و هنوز ۱۵۰ نفر در بازداشت به سر می‌برند.
گزارش مرکز حقوق بشری فوق بیان کرد: در این مدت ۳۵ نوجوان کم سن و سال نیز بازداشت شده‌اند که یازده نفر از آنها هنوز در بازداشت به سر می‌برند. بازداشت‌شدگان در معرض انواع شکنجه‌ها از جمله زیر مشت و لگد قرار گرفتن، شوک برقی به مناطق حساس بدن، ضرب و شتم با شیلنگ، سر پا نگه داشتن آنها برای مدت طولانی و اجبار آنها برای نگه داشتن دستهایشان به سمت بالا برای مدت طولانی قرار دارند.
گزارش فوق از تیراندازی نظامیان سعودی به سوی تظاهرات‌کنندگان و کشته شدن هفت نفر و زخمی شدن ۳۶ نفر، اعمال محدودیتها برای مدافعان حقوق بشر از جمله فاضل المناسف و محمد البجادی، ممنوع‌الخروج کردن ۳۰۰ نفر از تظاهرات‌کنندگان در منطقه الشرقیه و ویرانی یک مسجد در منطقه الثقبه در الشرقیه اشاره کرده است.
از سوی دیگر عفو بین‌الملل در گزارشی از بازداشت، شکنجه و دادگاههای غیرعادلانه در عربستان سعودی خبر داد. در این گزارش به اعدام ۸۲ عربستانی، آزار و اذیت کارگران خارجی، تبعیض علیه زنان و دیگر اقدامات غیر انسانی رژیم اشاره شده است.
به نظر می‌رسد مسوولان سعودی تمایلی به اجرای کنوانسیونهای بین‌المللی در زمینه حقوق بشر ندارند. چه آنکه بر اساس کنوانسیونهای بین‌المللی در زمینه حقوق بشر، که هر فردی‌ که بازداشت مي‌شود بايد در موقع‌ دستگيری از علل آن‌ مطلع‌ شود و در اسرع‌ وقت‌ اخطاريه‌اي‌ دائر به هر گونه‌ اتهاميتی كه‌ به‌ او نسبت‌ داده‌ مي‌شود دريافت‌ دارد.
از سوی دیگر کنوانسیونهای بین‌المللی تاکید دارند که هر فردی که‌ به‌ اتهام‌ جرمي‌ دستگير يا بازداشت‌ مي‌شود بايد او را در اسرع‌ وقت‌ در محضر دادرس‌ يا هر مقام‌ ديگري‌ كه‌ به‌ موجب‌ قانون‌ مجاز به‌ اعمال‌ اختيارات‌ قضايي‌ باشد حاضر نمود و بايد در مدت‌ معقولي‌ دادرسي‌ يا آزاد شود نه اینکه ۶ سال طرف در حبس باشد و حتی پرونده او به دستگاه قضایی نرفته باشد. احتمالا مسوولان سعودی یادشان رفته که به حال این بدبخت (چون گیر اینها افتاده است) رسیدگی کنند.
همه‌ در مقابل‌ دادگاهها و ديوانهاي‌ دادگستري‌ مساوي‌ هستند. هركس‌ حق‌ دارد به‌ اينكه‌ به‌ دادخواهي‌ او منصفانه‌ و علني‌ در يك‌ دادگاه‌ صالح‌ مستقل‌ و بي‌طرف‌ تشكيل‌ شده‌ طبق‌ قانون‌ رسيدگي‌ بشود.
باید از مقامات عربستانی پرسید چرا نباید زندانيان اجازه داشته باشند، با خانواده و دوستان خود در فواصل منظم از طريق نامه يا ملاقات حضوري ارتباط برقرار کنند؟
این مقامات بهتر است بدانند که هرکس دارای این حق است که شخصیت حقوقی او در همه جا مراعات شود. ماده ۱۱ اعلامیه حقوق بشر می‌گوید: هرکس متهم به ارتکاب جرمی باشد, تا وقتی تقصیر او طی محاکمه علنی که در آن هرگونه تضمین ضروری برای دفاع تامین شده باشد قانونا" به ثبوت نرسد, بی‌گناه محسوب می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjoiea.uqexmzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی