شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۳
کد مطلب : 113188
علیرغم تحریم‌ها ، کرونا تاثیر بر ایمان و اراده مردم ندارد

حرکت زیبای مردم

حرکت زیبای مردم

زمانی بود که موضوع فیلمهای هالیودی از شیوع بیماری های همه گیر در کشورهای مختلف و یا سرایت همگانی و عکس العمل های مردمی به آن بود ، دراین میان همواره قهرمانی در میان مردم پیدا می شد که آنها را به سمت نجات هدایت می کرد. حالا به شکل واقعی این قهرمان در کشورمان خودنمایی می‌کند و آن چیزی جزنیروی معنویت و همبستگی ملی نیست .
اخیراً سازمان بهداشت جهانی خبر از آن داده است که شیوع ویروس کرونای نوظهور به "سطح همه‌گیری جهانی" یا همان " پاندمی " رسیده است. تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی طی نشستی خبری با اعلام این خبر گفت: تعداد کشورهای تحت تاثیر ۳ برابر افزایش داشته و سازمان بهداشت جهانی در مدت ۲۴ ساعت بررسی وضعیت همه‌گیری سطح شیوع و شدت ویروس به این نتیجه رسیده است که می توان از وضعیت به عنوان پاندمی نام برد.
در چنین شرایطی عملکرد مردم در سراسر جهان نشان می دهد که مردم کشورمان توانسته اند روحیه خود را همچنان حفظ کنند و همبستگی ملی را هر روز بیش از پیش افزایش دهند.
اگرچه ابتدای شیوع این بیماری، برخی از سودجویان و نابخردان تلاش کردند از این شرایط به نفع خود استفاده کنند و با احتکار، تقلب و گرانفروشی لوازم بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با این بیماری در کوتاه مدت پولی به جیب بزنند، اما اکثر مردم با اتکای به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی کشورمان مانند همه شرایط سخت دست در دست یکدیگر دادند تا به مقابله با این بیماری بپردازد و تنها روسیاهی به سودجویان ماند.

گاهی به عملکرد مردم در کشورهای اروپایی و امریکایی
شاید هنگامی که صحبت از برخی از رفتارهای غلط اجتماعی به میان می آید برخی از شیفتگان فرهنگ غربی بلافاصله عنوان می‌کنند " ایرانی بازی درآوردند " و یا اینکه اگر در امریکا یا اروپا بود مردم چنین و چنان رفتار می کردند اما مردم ما به نحو دیگری رفتار می کنند.
البته تلاش نداریم که مردم خود را بدون اشکال و ایراد عنوان کنیم، اما می خواهیم بگوییم که شیوع این بیماری همگانی در ایران و بعد از آن در کشورهای اروپایی و امریکایی نشان داد که آسمان در همه جا یک رنگ است و آنچه که در این میان موجب تفاوت می شود فرهنگ و عقیده است.
پس از شیوع این ویروس در کشور‌های اروپایی،‌مشکلات بسیاری را در این کشور‌ها به وجود آورد و هجوم مردم به فروشگاه‌ها برای خرید اجناس و به خصوص مواد ضدعفونی کننده و ماسک به بحرانی در این کشور تبدیل شد و حتی کار به نایابی دستمال توالت رسید.
افزایش ترس عمومی از گسترش ویروس کرونا در جوامع اروپایی، سبب شد تا دولت انگلیس اتاق جنگ تشکیل داده و در فرانسه و ایتالیا هجوم مردم برای خرید ماسک و ژل ضدعفونی، باعث نایاب شدن این اقلام پزشکی شود.
مجله نیوزویک هم با اشاره به کمبود ماسک ، ضد عفونی کننده دست، آب بسته بندی شده، دستمال توالت و دارو در فروشگاه های بزرگ و محلی در سراسر آمریکا گزارش کرد: خریداران با ارسال تصاویری از قفسه های خالی در رسانه های اجتماعی هستند و مصرف کنندگان از کمبودها در کالیفرنیا، واشنگتن ، مینسوتا ، هاوایی و نیویورک خبر داده اند. شبکه‌های خبری سی‌ان‌ان، یو.اس.ای تودی، واشنگتن پست و نیویورک تایمز هم از کمبود ماسک و لوازم شوینده و بهداشتی خبر دادند.
از سوی دیگر رفتارهای نژاد پرستانه و ناشایست با مهاجرین در این کشورها، حکایت از آن دارد که آنگونه که می گویند نیست و کرونا بهانه ای بود تا قله کوه یخ نژادپرستی از زیر اقیانوس فرهنگی این کشورها نمایان شود.
کار به اینجا رسید که هشتک "من ویروس نیستم" هشتکی در توییتر توسط آسیایی‌ها ترند شده تا مقاومت آن‌ها به برخوردهای خصمانه با شهروندان آسیا بعد از شیوع آلودگی به ویروس کرونا را نشان دهد.

عملکرد به شیوه ایرانی
در این میان مردم کشورمان نشان دادند که علیرغم همه تهدیدات، تحریم‌های اقتصادی و دشمنی ها و بستن راه ورود ملزومات دارویی و بهداشتی به کشورمان، مثل همیشه در کنار یکدیگر ایستاده اند و اگرچه در بسیاری از موارد از عملکرد دولتمردان گله مند هستند، اما همبستگی خود را حفظ کرده و بر اساس باور "اول همسایه بعد خانه" ، هموطنان خود را فراموش نمی کنند.
شاهد بودیم که در پی شیوع ویروس کرونا فداکاری جامعه پزشکی آنقدر بالا گرفت که به خاطر حساس بودن کار آن‌ها و جانفشانی برای حفظ سلامت مردم و جامعه "مدافعان سلامت " نام گرفتند و رهبر معظم انقلاب ایثارگری در این مسیر را به اندازه ای دانستند که مقام شهید را شایسته آن گروه از مدافعان سلامت که در این راه جان خود را فدا کردند، عنوان کردند.
این درحالی بود که علیرغم خطر ابتلا به این بیماری، حجم بالای کارو خستگی و دوری از خانواده ، جامعه پزشکی کشورمان برخوردی روحیه بخش و محترمانه با بیماران مبتلا و خانواده های آنها داشت.
در همین حال بسیاری از بخش های تولیدی کشورمان بدون هیچ دستورالعملی و برای جبران کمبودها، به تولید ماسک و ... روی آوردند و در بسیاری از موارد شاهد هستیم خانواده بسیاری خرج مراسم مختلف ، ترحیم ، عروسی و ... را برای کمک به مقابله با بیماری کرونا اختصاص داده و حتی بسیاری از افراد برای کودکان کار ماسک خانگی ساختند.
علیرغم تمهیدات آموزشی، آموزش و پروش، معلمان کشورمان نیز با فداکاری و به شکلی خود جوش اقدام به راه اندازی کلاسهای مجازی کرده و تلاش کردند تا وقفه‌ای در آموزش ایجاد نشود و حتی پرسش و پاسخ و حضور و غیاب دانش آموزان در این کلاسها به همان سبک مدرسه انجام می می گیرد.
همچنین بسیاری در فضای مجازی اقدام به ساخت کلیپ های آموزشی و هشدار پرداختند و این درحالی بود که در این کلیپ بر امید به آینده، ایمان به قدرت خداوند و همبستگی برای شکست کرونا تاکید می شود. نذر صلوات و خواندن آیات قرآن کریم در بسیاری از گروههای مجازی مذهبی مردمی و آرزو برای شفای مبتلایان به این بیماری از دیگر اقداماتی است که توسط مردم صورت می‌گیرد. این درحالی بود که همزمان در این فضا عده ای دست به کار شدند و با آموزش ساخت ماسک و استفاده درست از مواد ضدعفونی کننده و حتی ساخت دستکش پلاستیکی از کیسه فریزر تلاش کردند تا نشان دهند که ما همه با هم هستیم .
در اغلب استان‌های کشور، گروه‌های جهادی و نیروهای مقاومت بسیج پا به ‌پای مسئولان، نیروهای پزشکی و پرستاری و نیروهای نظامی به صورت خودجوش وارد میدان شدند تا با ویروس کرونا مقابله کنند.
در بسیاری از شهرها گندزدایی معابر شهری، پاکسازی، ضدعفونی اماکن عمومی، مساجد، کیوسک‌ها، دکمه‌های عابربانک‌ها با همکاری خود جوش مردم صورت می‌گیرد .
حرکت مختلف گروههای جهادی دانشجویی ، طلاب ، اصناف نیز از دیگر اقداماتی است که در این مدت زمان شاهد آن هستیم . از جمله آنکه بسیاری از دانشجویان پزشکی علیرغم تعطیلی دانشگاه ها برای کمک رسانی به کادر بیمارستانی اعلام آمادگی کرده و وارد میدان شدند.
از سوی دیگر علیرغم فشارهای اقتصادی و بی رونقی بازار بسیاری از اصناف ضمن توزیع اقلام پزشکی و بهداشتی به یاری خانواده های مستمند، ساکنان مناطق محروم ، کودکان کار و حاشیه نشین ها شتافتند.
شاهد بودیم که هر دفعه خبری از مالکان منازل و مغازه ها می رسید که از گرفتن اجاره خود در این شرایط صرف نظر کرده‌اند.
حضور فعال سازمانهای مردم نهاد برای مقابله با کرونا نیز موضوعی جالب توجه است . این سازمانها پیامهایی آموزشی و بهداشتی را که از طریق مسئولان بهداشتی کشورمان دریافت کرده‌اند به مردم محلات حوزه خود ارسال می کنند .
حتی مردم برخی از شهرها نیز داوطلبانه در ورودی شهرها حضور یافته و مانع از سفر هموطنان به شهرهای دیگر و شیوع ویروس کرونا می شوند. 

وظیفه دولت
علیرغم این تصویر زیبا از عملکرد و همبستگی مردم کشورمان، باید در نظر داشت که نباید علائم بیماری ناهماهنگی، باز هم در میان مسئولان کشورمان دیده شود. دولت باید درادامه این حرکت زیبای مردمی با اعلام به موقع اخبار و رویدادهای مربوط به مقابله با این ویروس مانع از ایجاد هراس درباره شیوع ویروس کرونا شود. هرچند که کرونا تاثیری در اراده مردم ایران ندارد و جنگ روانی سودجویان و دشمنان نمی تواند اثری در روحیه قوی و ایمان مردم کشورمان داشته باشد، اما دولت باید در نظر داشته باشد که اگر نتواند همکاری مردم را حفظ کند کاری را از پیش نخواهد برد.
دولت علاوه بر مدیریت این بحران بایستی تبعات آن را برای مردم به حداقل برساند و راهکارهایی برای جبران خسارات اقتصادی و اجتماعی وارد آمده به مردم در ابتدای سال نو ارائه دهد. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcjotevouqevvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

لایک