سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 84468
مدیرعامل توانیر پیشنهاد کرد

افزایش ۲۵ تومانی قیمت برق در هر کیلووات ساعت

افزایش ۲۵ تومانی قیمت برق در هر کیلووات ساعت

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه تلاش می کنیم قیمت برق افزایش یابد، گفت: قیمت هر کیلووات ساعت برق بطور متوسط ۴۳ تومان است که پیشنهاد هر کیلووات ساعت به ۶۸ تومان ارائه شده است.
همایون حائری، در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت برق افزایش می یابد، گفت: تلاش می کنیم که قیمت برق افزایش یابد و متوسط هر کیلو وات ساعت برق از ۴۳ تومان به ۶۸ تومان برسد.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه توانیر برای کاهش وضعیت بحرانی شرکتهای خصوصی صنعت برق چیست، گفت: آینده صنعت برق روشن است، فضای گذرا را باید به گونهای از آن عبور کنیم، یعنی شرایط و حل مسائل در حال حرکت است و اگر مدتی بگذرد، آثار آن را خواهیم دید.
وی افزود: کمک توانیر و یا وزارت نیرو به این معنی نیست که بخواهیم کمک نقدی به شرکتهای خصوصی فعال در صنعت برق بکنیم، بلکه باید حمایتهای خاصی انجام دهیم که اینها را به یک جایی برسانیم و وزیر نیرو هم به شدت پیگیر آن است که فضا را با حوصله پیش ببرد.
حائری در پاسخ به این سؤال که توانیر به پیمانکاران صنعت برق چه میزان بدهکار است، گفت: توانیر بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که تلاش داریم، اولویتبندی کنیم، تا این بدهیها را کاهش دهیم، البته این بدهیها متفاوت است که به هر حال با روشهای مختلف میتوان این بدهی ها را کاهش داد.
مدیر عامل توانیر در پاسخ به این سوال که قیمت برق صادراتی ایران به کشورهای همسایه چقدر است و آیا برق ایران ارزان یا گران است، گفت: متوسط قیمت صادراتی برق ایران ۹ تا ۱۰ سنت است و این قیمت برق صادراتی ایران بسته به زمان سال متفاوت است.

رشد ۸ درصدی مصرف برق کشور
در همین راستا وزیر نیرو با اشاره به رشد ۷ تا ۸ درصدی مصرف برق در کشور گفت: با این میزان رشد باید سالانه حدود ۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد شبکه برق کشور شود، این درحالی است که باید با چالشی مهم به نام تامین منابع مالی نیز دست و پنجه نرم کنیم.
حمید چیت چیان وزیر نیرو در آیین اختتامیه بیست و هشتمین دوره کنفرانس بین المللی صنعت برق به بیان برخی چالش های این صعت پرداخت و گفت: خوشبختانه صنعت برق در افکار عمومی به عنوان صنعت و دستگاهی موفق شناخته شده است. وی با اشاره به رشد ۷ تا ۸ درصدی مصرف برق در کشور افزود: با این میزان رشد باید سالانه در حدود ۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد شبکه برق کشور شود، این درحالی است که باید با چالشی مهم به نام تامین منابع مالی نیز دست و پنجه نرم کنیم.
وزیر نیرو اظهارداشت: زمانی که منابع مالی بدون هیچ کم و کاستی برای احداث نیروگاه های جدید در اختیار صنعت برق قرار می گرفت گذشته است و اکنون باید برای غلبه براین چالش راهکار دیگری پیدا کرد. چیت چیان با تاکید براین که باید به دنبال شناخت چالش های صنعت برق باشیم، افزود: کاهش تلفات، افزایش راندمان، بالا بردن کارایی و بازده نیروگاه ها از جمله چالش هایی است که صنعت برق با آن روبه روست و باید راهکارهایی برای غلبه برآنها بیابد. وی ادامه داد: اکنون باید با تکیه بر علم و دانش و به کارگیری فناوری های جدید به دنبال حل مشکلات و رفع چالش ها بود.
وزیر نیرو همچنین به لزوم توجه به انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد و گفت: باید سوخت های فسیلی را برای صادرات استفاده و از طریق انرژی های تجدید پذیر برق مورد نیاز را تولید کرد که این امر نیازمند توجه به گسترش بیش از پیش استفاده از انرژی های تجدید پذیر است.
چیت چیان همچنین به افزایش جمعیت، توجه به معماری شبکه و اصلاح شبکه توزیع، برچیده شبکه های فشار ضعیف و کاهش آلایندگی محیط زیست را ازدیگر چالش های صنعت برق دانست و خاطرنشان ساخت: باید با همکاری صنعت و دانشگاه مشکلات را رفع کرد و از طریق توجه به علم و فناوری به چالش ها پیروز شد. وی خدمات رسانی مطلوب به مشترکان و توجه به هوشمند سازی شبکه برق را نیز از دیگر چالش ها و مشکلات صنعت برق عنوان کرد و گفت: خودروهای برقی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا اگر به این موارد توجه نشود، خودروهای برقی همچون بهمن برفی بر سرصنعت برق نازل خواهد شد.
وزیر نیرو تصریح کرد: صنعت برق باید از این موضوع به عنوان فرصت استفاده کند و پیش از آنکه خودروهای برقی تهدیدی جدی برای برق به شمار بروند، به سمت استفاده از این خودروها حرکت کند. چیت چیان گفت: خودروهای برقی می توانند در اوج بار به کمک شبکه برق آمده و از این موضوع استفاده کنند.
وزیر نیرو ادامه داد: در عین حال باید به مبحث ذخیره سازی برق و توسعه استفاده از فناوری پیل سوختی توجه ویژه ای صورت گیرد. چیت چیان اظهار داشت: توسعه استفاده از نیروگاه های DG و CHP از دیگر مواردی است که باید مورد توجه صنعت برق قرار گیرد.

https://siasatrooz.ir/vdcjoxeo.uqexmzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی