?>?> نظارت ناکارآمد ناظر بر تامین رفاه اجتماعی!!؟ | سیاست روز
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 112738
روزنامه سیاست روز عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی را بررسی می‌کند (۱۵):

نظارت ناکارآمد ناظر بر تامین رفاه اجتماعی!!؟

اشاره: اشاره: قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین از وظایف مجلس شورای اسلامی است. بدون تردید تورم قانون و قانونگذاری در کشور امر نظارت بر حسن اجرای قوانین را دشوار کرده و می کند. ناکارآمدی قوانین در حل مشکلات زندگی مردم با شیوه های معمولی نظارتی نیز قابل تشخیص است و در این زمینه نیاز به انجام عملیات نظارت تخصصی وجود ندارد. نبود نظارت کافی و عدم وجود ضمانت اجرایی نظارت ها موجب شده است که ناکارآمدی هر دو وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین را فرا بگیرد و جایگاه مجلس شورای اسلامی را به عنوان «راس امور کشور» با تزلزل مواجه سازد. برای بررسی نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی، اصل قانون برای صحت استناد، نقل و بخش های غیرنظارتی آن برای اختصار حذف شده است. ضمن اینکه اطلاع رسانی قوانین به مخاطبان فی نفسه کار مفیدی است از این طریق بر قوانین مادر تاکید و از نقل اصلاحات و تغییرات قانون به دلیل جزیی بودن آنها خودداری شده است. علیرغم اینکه نظارت بر حسن اجرای همه قوانین از وظایف مجلس شورای اسلامی است در این نوشتار به بررسی وضعیت نظارت بر حسن اجرای قوانینی پرداخته شده است که نماینده یا نمایندگان ناظر به انتخاب مجلس شورای اسلامی در آن حضور دارد. این نوشتار به پرسشگری عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی پیرامون قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي (فصل سوم) می پردازد که از نظر خوانندگان می گذرد:
نظارت ناکارآمد ناظر بر تامین رفاه اجتماعی!!؟

قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي مصوب ۱۸/۵/۱۳۸۳
فصل سوم- تشكيلات
ماده ۱۱- در راستاي تحقق نظام جامع تأمين اجتماعي و جهت اجراي اين قانون، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي تشكيل مي گردد.
ماده ۱۲- اركان چهارگانه نظام جامع تأمين اجتماعي به ترتيب ذيل خواهد بود:
۱- شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي.
۲- وزارت رفاه و تأمين اجتماعي.
۳- نهادها، سازمان ها، مؤسسات و صندوق هاي اصلي هر يك از قلمروهاي«بيمه هاي اجتماعي»، «بيمه هاي خدمات درماني»، «امور حمايتي» و «امور امدادي» ...
۴- مؤسسات كارگزاري: ...
ماده ۱۳- شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي: به منظور هماهنگي سياست هاي اجتماعي در حوزه هاي اشتغال، آموزش و پرورش، تربيت بدني، مسكن، بهداشت و درمان و ساير بخش هاي مرتبط با حوزه تأمين اجتماعي شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به رياست رييس جمهور و دبيري وزير رفاه و تأمين اجتماعي تشكيل مي گردد. دبيرخانه شورا در وزارت رفاه و تأمين اجتماعي مستقر مي باشد و تصميمات شوراي عالي با تصويب وزراي عضو شوراي مزبور و تأييد رييس جمهور، مناط اعتبار خواهد بود.
ماده ۱۴- تركيب شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به شرح زير مي باشد:
الف- رييس جمهور (رييس شورا).
ب- وزير رفاه و تأمين اجتماعي (دبير شورا).
ج- رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور.
د- وزير كشور.
ه- وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي.
و- وزير آموزش و پرورش.
ز- وزير مسكن و شهرسازي.
ح- وزير كار و امور اجتماعي.
ط- وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح.
ي- وزير امور اقتصادي و دارائي.
ك- سه نفر نماينده مجلس شوراي اسلامي از كميسيون هاي بهداشت و درمان، اجتماعي و برنامه و بودجه و محاسبات به انتخاب مجلس شوراي اسلامي به عنوان ناظر.
ماده ۱۵- وظايف شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به شرح زير مي باشد:
الف- هماهنگي سياست هاي اجتماعي.
ب- تعامل با شوراي اقتصاد و ساير شوراهاي فرابخشي براي حل مسائل اجتماعي.
ج- بررسي، اصلاح و تأييد سياست هاي رفاه و تأمين اجتماعي و پيشنهاد آن به هيأت وزيران با رعايت سياست هاي كلي نظام.
د- بررسي، اصلاح و تأييد بودجه سالانه رفاه و تأمين اجتماعي در قالب سياست هاي عمومي و بودجه اي كشور و پيشنهاد آن به هيأت وزيران.
ه- پيشنهاد ضوابط كلي نحوه مديريت وجوه، ذخاير و سرمايه گذاري هاي دستگاه هاي اجرايي، دولتي و عمومي، سازمان ها، مؤسسات و صندوق هاي فعال در قلمروهاي مختلف نظام تأمين اجتماعي با تصويب هيأت وزيران.

پرسشگری از عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد وزارت رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد نهادها، سازمان ها، مؤسسات و صندوق هاي اصلي هر يك از قلمروهاي«بيمه هاي اجتماعي»، «بيمه هاي خدمات درماني»، «امور حمايتي» و «امور امدادي» به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد مؤسسات كارگزاري به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر هماهنگي سياست هاي اجتماعي در حوزه هاي اشتغال، آموزش و پرورش، تربيت بدني، مسكن، بهداشت و درمان و ساير بخش هاي مرتبط با حوزه تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد دبیرخانه شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر عملکرد اعضای شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر هماهنگي سياست هاي اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر تعامل با شوراي اقتصاد و ساير شوراهاي فرابخشي براي حل مسائل اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر بررسي، اصلاح و تأييد سياست هاي رفاه و تأمين اجتماعي و پيشنهاد آن به هيأت وزيران با رعايت سياست هاي كلي نظام به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر بررسي، اصلاح و تأييد بودجه سالانه رفاه و تأمين اجتماعي در قالب سياست هاي عمومي و بودجه اي كشور و پيشنهاد آن به هيأت وزيران به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر پيشنهاد ضوابط كلي نحوه مديريت وجوه، ذخاير و سرمايه گذاري هاي دستگاه هاي اجرايي، دولتي و عمومي، سازمان ها، مؤسسات و صندوق هاي فعال در قلمروهاي مختلف نظام تأمين اجتماعي با تصويب هيأت وزيران به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر زمينه سازي براي تحقق اصول فراگيري، جامعيت و كفايت نظام و بسط پوشش هاي بيمه اي، حمايتي و امدادي كشور (در چارچوب طرح جامع امداد و نجات كشور)به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر ايجاد هماهنگي و تعامل برنامه هاي نظام جامع تأمين اجتماعي با برنامه هاي جامع قلمروهاي اشتغال، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، مسكن و ساير بخش هاي مرتبط به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر تدوين سياست ها، راهبردها و معيارهاي جامعيت و كفايت روزآمد نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي در چارچوب قانون و سياست هاي كلي نظام جهت تأييد شوراي عالي و تصويب هيأت وزيران به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر ايجاد هماهنگي در برنامه هاي اجرايي قلمروهاي سه گانه نظام جامع تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر تهيه و تدوين پيشنويس لوايح و آيين نامه ها و دستورالعمل هاي مورد نياز براي تحقق اهداف و اصول سياست هاي نظام جامع تأمين اجتماعي و پيشنهاد آن به مراجع ذيربط براي تأييد و تصويب به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر تنظيم كلان بودجه عمومي دولت در قلمروهاي بيمه هاي اجتماعي، بيمه هاي خدمات درماني، امور حمايتي و امدادي كشور و پيشنهاد آن به شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر مديريت منابع و مصارف و تنظيم بودجه تلفيقي نظام جامع تأمين اجتماعي به منظور متعادل سازي اعتبارات و تخصيص بهينه منابع به مصارف در قلمروهاي مختلف نظام تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر سازماندهي نظام نظارت و ارزشيابي كاركردهاي نظام جامع تأمين اجتماعي وتنظيم و ارائه گزارش هاي مربوطه به شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر ساماندهي و مديريت اجرايي نظام هدفمند يارانه هاي اجتماعي و جهت دهي آن به سوي افراد و خانواده هاي نيازمند با رويكرد خوداتكائي و اشتغال در چارچوب قانون و سياست هاي كلي نظام به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر طراحي و تنظيم كاركردهاي نظام برای برخورداري از مزاياي تأمين اجتماعي و حمايت از كليه افراد به ويژه افراد نيازمند از طريق شبكه هاي بيمه اي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر بررسي و ارزيابي مستمر به منظور اطمينان از ثبات وضعيت مالي (منابع و مصارف) قلمروهاي كاركردي نظام تأمين اجتماعي براي اجراي تعهدات جاري و آتي و ارائه گزارش هاي لازم به مراجع ذيربط به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر ايجاد زمينه گسترش حضور و مشاركت بيشتر نهادهاي خيريه، وقف و مدني درحوزه هاي حمايتي و امدادي نظام جامع تأمين اجتماعي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر تشكيل پايگاه اطلاعاتي نظام جامع تأمين اجتماعي به منظور جمع آوري و پردازش اطلاعات مربوط و تعيين شاخص هاي ذيربط در حوزه هاي بيمه اي، حمايتي و امدادي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر انجام پژوهش هاي كاربردي به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر بررسي و اصلاح اساسنامه هاي كليه دستگاه هاي اجرايي، صندوق ها و نهادهاي دولتي و عمومي فعال در قلمروهاي بيمه اي، حمايتي وامدادي (در چارچوب طرح جامع امداد و نجات كشور به تفکیک سال چیست؟
- اسامی اعضاء ناظر از نمایندگان مجلس شوراي اسلامي موضوع این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بر حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی بر استفاده از ابزارهای نظارتی شامل تذکر شفاهی، تذکر کتبی، ایراد سوال و استیضاح در حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بر حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی دیوان محاسبات کشور در حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بر حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد سازمان بازرسی کل کشور به درخواست مجلس شورای اسلامی پیرامون حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- گزارش عملکرد نظارتی آيين نامه اجرايي موضوع تبصره ۷ قانون الحاق ۵ تبصره به قانون نحوه اجراي اصل ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسي پیرامون حسن اجرای این قانون به تفکیک سال چیست؟
- به اعتقاد مجلس شورای اسلامی از زمان تصویب این قانون تاکنون، آیا عملکرد قانون توسط مجریان مطلوب بوده است؟
- آیا قانون یاد شده به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یافته است؟
- اطلاع رسانی اجتماعی عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی بر مورد حسن اجرای این قانون چگونه بوده است؟
- اسناد و گزارشات نظارتی مجلس شورای اسلامی پیرامون این قانون در کدام مرکز نگهداری می شود؟ 

نویسنده: دکتر محمدرضا ناری ابیانه

https://siasatrooz.ir/vdcjt8evouqevaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی