?>?> دولت به جای غرب به مردم حساب پس بدهد | سیاست روز
دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴
کد مطلب : 106230
اصرارهای مشکوک برای پیوستن به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم

دولت به جای غرب به مردم حساب پس بدهد

دولت به جای غرب به مردم حساب پس بدهد

این روز ها صحبت از بازهم در مجلس صحبت از تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم به گوش می رسد، موضوعی علیرغم مخالفت های بسیار با آن دولت و اصلاح طلبان اصرار بر تصویب آن دارند.
اگر چه مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند، اما دولت و حامیان تصویب این لایحه معتقدند که مشکلات اقتصادی و بانکی کشور با پیوستن ایران به این لایحه مرتفع خواهد شد. حتی برخی از آنها تلویحا ً اعلام کرده اند که بدون تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم حفظ برجام ناممکن است.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان سیاسی اصرار دولت بر تصویب این لایحه را مشکوک دانسته و بر این عقیده هستند که اصرارهای مشابه بر سر برجام موجب به وجود آمدن مشکلات امروز کشور شده است.
در همین زمینه مقام معظم رهبری صریحاً اعلام کردند که "مجلس خودش قانون بگذارد" تا دیگر نیازی به پیوستن به کنوانسیون‌ها و معاهده‌های بین‌المللی نباشد.

ایرادهای شورای نگهبان و اصلاحات مجلس
پس از آنکه شورای نگهبان ایرادات خود را با برخی از مواد ۲ لایح از لوایح ۴ گانه اف. ای. تی. اف اعلام کرد، ه نمایندگان موافق برای تصویب اف. ای. تی. اف تمام تلاش خود را برای تصویب این لایحه و رفع ایرادات آن انجام داده اند اما تصمیم در مورد دو لايحه از لوايح چهارگانه مرتبط با آن، یعنی لايحه پالرمو و همين طور لايحه اصلاح قانون مبارزه با پولشويي سرانجام به مجمع تشخیص مصلحت رسید.
در آن زمان محسن رضايي در مورد اعمالي يا ارشادي بودن نظر هيات عالي نظارت مجمع گفت: «نظرات هيات عالي نظارت اعمالي است ولي اعمالي براي «اصلاح» است؛ يعني بايد اصلاح در آن صورت بگيرد تا با سياست هاي کلي انطباق پيدا کند.» در عین حال علاالدين بروجردي، عضو کميسيون امنيت ملي در این باره تاکید کرد که تصميم نهايي را در مورد اف. ای. تی. اف ، شوراي عالي امنيت ملي خواهد گرفت و در این باره از ظرفيت کارشناسي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي استفاده خواهد شد.
مخالفت در مجلس
این درحالی است که بسیاری از نمایندگان مجلس با تصویب این لایحه مخالف هستند و مخالف خود را اعلام کرده اند. این گروه معتقدند که مشکلات اقتصادی ربطی به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم نداردو پیوستن ایران به آن هیچ کمکی به حل مشکلات اقتصادی نمی کند.
همچنین این گروه عقیده دارند که دولت و نمایندگان مدافع تصویب اف. ای. تی. اف باید پاسخ دهند که آیا تضمینی دارند که با تصویب این لایحه مشکلات پولی و مبادلات بانکی ایران با جهان حل و کلاهی که در برجام بر سر مردم ایران گذاشته شد بار دیگر بر سر مردم نرود.
از جمله سید حسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون ولایی مخالفت اعضای این فراکسیون را با تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم اعلام کرد.
همچنین حشمت الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در نطق میان دستور دیروز خود در مجلس گفت: بعضی‌ها در پشت صحنه می‌خواهند تصمیم‌گیری درباره را به گردن مجلس بیندازند بعضی‌ها در پشت صحنه می‌خواهند تصمیم‌گیری درباره اف. ای. تی. اف را به گردن مجلس بیندازند
وی افزود: شورای امنیت کشور، مجمع تشخیص مصلحت باید دراین باره صحبت کنند و ما به نتیجه برسیم که پیوستن به اف. ای. تی. اف در راستای منافع ملی ما هست یا خیر.

مخالفت دانشجویان و مردم
درعین حال بخشی از مردم و دانشجویان بارها از طریق مختلف چون توزیع بروشور، درخواست از نمایندگان مجلس و انتشار بیانیه‌ها و نامه‌های متعدد اعتراض خود را نسبت به تصویب این لایحه اعلام کرده اند.
در همین رابطه روز گذشته ، گروهی از دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور در اعتراض به تصویب اف. ای. تی. اف در مقابل مجلس تجمع کردند. انشجویان با در دست داشتن دست نوشته‌ها و سردادن شعارهایی از نمایندگان مجلس خواستند تا به تصویب لوایح اف. ای. تی. اف رای ندهند و مانع از خطرات احتمالی پیوستن به این معاهده شوند.

مخل امنیت
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر برجام اقتصاد ایران را نابود کرد اف. ای. تی. اف امنیت کشور را از بین خواهد برد.
از جمله حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمود نبویان دبیر سابق کمیسیون ویژه برجام مجلس ضمن انتقاد از عملکرد مجلس و دولت در این باره، گفت: سؤال این است که ما در اف. ای. تی. اف قرار است با چه کسانی قرارداد ببندیم؟ طرف مقابل ما در همین قرارداد نیز آمریکا و اروپا است که نحوه عملکرد آنها را در برجام دیدیم.
وی با اشاره به اینکه دو کشور عربستان و اسرائیل ناظر اف. ای. تی. اف هستند که مبادا پول برای تروریست‌ها هزینه شود تاکید کرد : عربستان و اسرائیل هر دو تروریست هستند و معنای تروریست در تفسیر اف. ای. تی. اف متفاوت از معنای واقعی آن در جهان است. وی با بیان اینکه اف. ای. تی. اف از ما خواسته است که تمام اطلاعات مالی و مراودات بانکی را به این کارگروه بدهیم تصریح کرد: این یعنی همه اطلاعات را از ما می‌خواهند که به آمریکا،‌ اسرائیل و عربستان بدهیم.

بی ارزش دانستن قانون داخلی
‌همچنین در تعهدات اف. ای. تی. اف نه تنها از رابطه بانکی سخنی وجود ندارد بلکه تأکید شده آنچه اف. ای. تی. اف می‌گوید بدون استثنا و یا توجه به قانون اساسی کشور باید انجام شود.
این ادعای دولت که ایران با پذیرش اف. ای. تی. اف حق شرط میگذارد که که بر اساس منافع خود عمل کند قابل قبول نیست چرا که در بیانیه اف. ای. تی. اف آمده که ایران هیچگونه حق شرطی ندارد و هرگونه تفسیر از مواد کنوانسیون و بیان حق شرط را ممنوع و غیر قابل توجیه است.

ضمانتی در کار نیست
همچنین تصویب اف. ای. تی. اف ضمانتی برای حل مشکلات پول و مالی به دنبال ندارد. جواد کریمی قدوسی عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره گفت: وقتی در جلسه هفته گذشته از نمایندگان دولت پرسیدیم که شما ضمانت می‌دهید که اگر FATF تصویب شد، مشکلات پولی و بانکی کشور حل شود؟! برای اولین بار همگی این افراد گفتند که خیر ضمانت نمی‌کنیم و این اتفاق نخواهد افتاد.
وی گفت: نمایندگان وزارت خارجه از سوی آقای ظریف پیغام دادند که چهار اقدام موثر باید انجام می‌دادیم که مشکلات کشور حل می‌شد از این چهار اقدام دو اقدام انجام شده است، یکی برجام بوده است و دیگری هم اف. ای. تی. اف بوده که اقدام برای تصویبش انجام شده است، حال معلوم نیست که آن دو اقدام دیگر چیست، که البته ما یقین داریم حتما آن دو موضوع یکی مسائل موشکی و دیگر مسائل منطقه‌ای است.
کریمی قدوسی بیان کرد: کارشناسان اقتصادی می‌گویند با تصویب اف. ای. تی. اف فقط می‌توانیم جلوی بدتر شدن اوضاع را بگیریم، در حالی که اوضاع امروز جامعه هیچ ربطی به اف. ای. تی. اف ندارد.

درنهایت
در نهایت مردم و نمایندگان آنها بر این باورند که دوبار گزیده شدن از یک سوراخ غیر منطقی است، اگر یکبار با پذیرش برجام، در دام وعده‌های آمریکا و کشورهای اروپایی افتادند نباید دوباره باید یک بار دیگر در چنین دامی بیفتیم.
باید در نظر داشت که از جمله مهمترین گزینه‌های اقتدار مردم ایران بحث هسته‌ای، قدرت منطقه‌ای و توان موشکی است و غربی ها که در تضعیف توان هسته‌ای کشورمان موفق عمل کردند، حالا به دنبال دو انهدام دو مولفه دیگر هستند.
در بیانیه جهانی اف. ای. تی. اف آمده است که ایران حامی مالی کل تروریست‌هاست و جالب است که نام سردار سلیمانی که قهرمان ملی ایران است و بسیاری نهادهایی درمانند وزارت دفاع، وزارت اطلاعات، دانشگاه صنعتی شریف، سپاه پاسداران و... در لیست تروریسم آمده و در در دستورالعمل‌های اف. ای. تی. اف از ایران در برخورد با این افراد و نهادها، درخواست های بسیار شدیدی شده است.
بنابراین آیا دولت در نظر دارد که با تصویب این لایحه تعهد این اقدامات را به غربی ها بدهد؟ این تازه ابتدای کار است، یادمان باشد اگر افرادی چون سلیمانی با داعش در عراق و سوریه نجنیگده بودند در حال حاضر تروریست‌ها مثل وقایع اهواز و مجلس کشور را به نامنی کشانده بودند. از این رو همانگونه که امضای برجام اقتصاد کشور تضعیف کرد، ارمغان امضای اف. ای. تی. نابودی امنیت مردم ایران است.
اگر چه دو لایحه از ۴ لایحه مرتبط به اف. ای. تی. اف. لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو در مجلس تصویب شده است اما نشانه ای از بهبود اوضاع دیده نمی شود. در عین حال بسیاری بر این باورند که حتی امضای ۲ لایحه باقی مانده اف.ای. تی. اف. از جمله تی. اف به دلیل تسلط بر کانال های دور زدن تحریم به شدت نرخ ارز را افزایش می دهد.
از سوی دیگر افکار عمومی این سوال را از مدافعان این لوایح دار که چرا گروه اف. ای. تی. اف با تامین کنندگان مالی تروریست از جمله داعشی ها ، منافقین ، الاحوازیه و... برخورد نمی‌کند؟! و چرا تنها کمر به مقابله با محور مقاومت بسته است ؟! توصیه به دولتمردان این است دولت به جای حساب پس دادن به گروه اف. ای. تی. اف. به مردم حساب پس بدهد.

https://siasatrooz.ir/vdcjtmevyuqey8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی