?>?> چهارزبر، تنگه مرصاد و دوكوهه به خود مي‌بالند | سیاست روز
شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 91893
گزارش بازديد از مناطق عملياتي غرب كشور

چهارزبر، تنگه مرصاد و دوكوهه به خود مي‌بالند

چهارزبر، تنگه مرصاد و دوكوهه به خود مي‌بالند

ايران و ايراني همواره ايثار و غيرت و ميهن‌پرستي را با خود همراه داشته است. اما وقتي به غرب گشور، به مهد پهلوانان كرمانشاهي و دليران لرستاني، غير و هميت ايراني بودن، آوازه‌اي دوچندان مي‌يابد. و اين يعني دشمني كه به طمع خاك پاك ايران خيال خام تجاوز از غرب را با خود بينديشد، پاسخي سهمگين خواهد خورد و پوزه‌اش بر زمين ماليده خواهد شد. و اينچنين بود كه صدام و در پي او منافقان كوردل هر يك به نوبه خود گوشمالي خوبي را در غرب ايران تحمل نمودند تا نام و ياد پهلوان و دلير ايراني را هرگز فراموش نكنند.
سفر به ديار دليران كرمانشاهي و لرستاني برنامه‌ سفري بود كه نيروي زميني ارتش براي آشنايي اصحاب رسانه با رشادت‌ها و عمليات‌هاي ارتش ايران اسلامي در اين مناطق تمهيد نمود و اين مختصري است از يادبود اين ديدار.
امیر سرتیپ دوم منوچهر کاظمی ارشد نظامی ارتش جمهوري اسلامي ايران در استان‌های کرمانشاه و ایلام ضمن سخناني در جمع رسانه‌ای راهیان نور در ستاد فرماندهی این نیرو فعاليت و عمليات در مناطق غرب را به لحاظ داشتن ارتفاعات طبيعي و وضعيت سوق الجیشی منطقه مورد تاييد قرار داده و بر اهميت آن تاكيد مي‌كند.
سرتيپ كاظمي معتقد است جنگ هنوز تمام نشده و تهدیدات همچنان ادامه دارد. او به ضرورت آمادگي نيروهاي ارتش براي مقابله با دشمن و تقويت توانمندی‌های نيروهاي خودي تاكيد مي‌كند.
ارشد نظامی استان‌های کرمانشاه و ایلام يادآوري مي‌كند كه جنگ از همين غرب كشور آغاز شد و در همين منطقه هم خاتمه يافت و اين يعني اينكه اين منطقه و مرزهاي آن بسيار اهمیت دارد و اين غرب است كه حرف اول و آخر را در دفاع از کشور و مقابله با تهدیدات می‌زند.
امير كاظمي از شجاعت و البته مظلوميت مردم منطقه سخن مي‌گويد و عزم راسخ اين مردان مرد را كه زن و مرد، مردانه و شجاعانه در برابر تجاوز و دژخيمي دشمن بعثي از كيان ايران اسلامي حفظ و حراست نمودند را تجليل مي‌كند.
امير كاظمي از راهيان نور كه سال‌هاست ميزبان حضور مردم ايران در كربلاي جبهه‌هاي ايران در جنوب، غرب و جنوب غرب ايران شده است، سخن مي‌گويد و از بازديد ۸۰ هزار نفر از مناطق عملیاتی غرب کشور در سال گذشته خبر مي‌دهد كه بيشتر آنان جواناني بوده‌اند كه انقلاب را درك نكرده‌اند و در كودكي آنها جنگ پايان يافته، ولي اين نسل سومی‌ها آمده بودند در پي حق و حقيقت و ميزبانان كاروان‌هاي راهيان نور سعی بليغ نموده‌اند كه حقایق آن دوران و آموزه‌هاي آن را با صداقت و امانت‌داري براي اين جوانان بازگو كنند.
امیر سرتیپ دوم کاظمی به عملیات میمک که در ۲۶ دی ماه ۱۳۵۹ اجرا شده اشاره مي‌كند و اين عمليات غرورآميز را يكي از مهم‌ترین و موثرترین عملیات‌های دفاع‌مقدس مي‌نامد و به ياد مي‌آورد كه عملیات ميمك درحقيقت آغازگر عملیات‌های موفقیت‌آمیز دفاع‌مقدس شد که تیپ یک لشکر ۸۱ مسئولیت عملیات را تحت پشتیبانی نیروهای توپخانه، هوانیروز و ژاندارمری به عهده داشت.
پس از سخنان امير كاظمي حضور در منطقه چهارزبر و مشاهده مناطق عملياتي مرصاد از ديگر برنامه‌هاي اين سفر است.
حالا پس از گذشت قريب به بيست و شش سال از عمليات مرصاد كه در پاسخ به ناجوانمردي منافقان كوردل در غرب ايران پس از قطعنامه ۵۹۸ رخ داد، در تنگه مرصاد يادماني ايجاد شده است براي بزرگداشت بزرگ مرداني كه براي قطع دست‌درازي منافقان به كيان ايران اسلامي سر از پا نشناختند و چشم فتنه را به سنگ ايمان و اقتدار و شجاعت خويش كوفتند.
كوردلان منافق نزديك‌ترين مرز عراق با تهران پايتخت ام‌القراي جهان اسلام را نشان كرده‌بودند تا به خيال خام خويش در مدتي كوتاه و با سرعتي دهشتناك خود را به تهران برسانند. غافل از آنكه فتنه منافقان باطل است و خوابشان كابوسشان خواهد شد در تنگه مرصاد.
منافقان با كمك ارتش عراق عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از طریق سرپل ذهاب از جنوب گردنه پاطاق (نزدیک سر پل ذهاب) آغاز و به طرف شهر کرندغرب پیشروی کردند، نخستین تانک‌های عراقی با آرم منافقین وارد شهر شد و پس از تصرف شهر به طرف اسلام آباد غرب پیشروی کردند که به محض رسیدن به داخل شهر تعدادی از نیروهای بسیج و مردمی با آنها درگیر شدند و به علت عدم هماهنگی بین نیروها و نفوذ بعضی از منافقین در بین مردم کنترل شهر از دست نیروهای نظامی خارج شد و به دست منافقان درآمد.
سال‌هاي سال است كه ارتفاعات چهارزبر به خود مي‌بالند كه شاهد حماسه‌اي شگرف بوده‌اند كه طي آن رشادت‌های شهید سپهبد صیاد شیرازی، خلبان‌های هوانیروز و مقاومت‌های نیروهای مردمی و سپاه پاسداران دست به دست هم دادند تا طومار منافقان در هم پيچيده شود و مسجد ضراري بر سر اين فراريان از وطن و جان‌پناه‌گرفته در دامان دشمن بعثي، خراب شود.
یادمان مرصاد هم‌اينك ميزبان پنج شهید گمنامي است كه گمنامي در اين دنيا را جسته‌اند تا در آخرت نور پيشاني‌اشان ايشان را سرآمد شهيداني كند كه در جوار قرب الهي ماوا گزيده‌اند.
در یادمان مرصاد امیر یوسف قربانی فرمانده پایگاه یکم هوانیروز کرمانشاه در نشست با اصحاب رسانه ضمن تاكيد بر رشادت مردم كرمانشاه و لرستان در مقابله با دشمن بعثي و ايستادگي در برابر دژخيمان بعثي، از آمادگي‌هاي هوانيروز براي واكنش‌هاي سريع سخن مي‌گويد و با نام بردن از خلبانان شهید شیرودی و کشوری آنها را از افتخارات هوانیروز برمي‌شمرد.
اگر كسي به مناطق عملياتي غرب برود و سري به پادگان ابوذر نزند، در حق خود جفا نموده است.
پادگان ابوذر كه به راستي مي‌توان آن را دوکوهه غرب دانست در دشت ذهاب با خود انبوهي از خاطرات ايثارگري و شهادت‌طلبي دارد.
این پادگان نزدیکترین پادگان نظامی به مرز عراق و مقر یکی از تیپ‌های نیروی ۷۱ پیاده مکانیزه ارتش می‌باشد.
سرهنگ ساسان مومن فرمانده تیپ ۷۱ پیاده مکانیزه ابوذر در گفت‌و‌گو با اصحاب رسانه از اهميت سوق‌الجيشي پادگان ابوذر در دوران دفاع‌مقدس مي‌گويد و اينكه اين پادگان نقطه اتکايی برای نيروهاي عمل‌كننده در حوزه جمع‌آوری و توزیع نیرو و پشتيباني لجستيكي بوده و ديگر اينكه تلفیق نیروهای زرهی با هوانیروز در این منطقه به خوبي توانسته است دشمن را در اين منطقه سركوب نمايد.
جاي جاي پادگان ابوذر يادآور حماسه‌هاي شهید خلبان علی‌اکبر شیرودی و ياران صديقش مي‌باشد كه مردانه از جان گذشتند اما مجال به دشمن ندادند كه بگذرد. بارگیری مهمات و سوخت توسط خلبانان هوانيروز بارها و بارها در اين پادگان انجام شده و وجود اتاق شخصی شهيد شيرودي هنوز هم جاي پاي محكمي از اين شهيد بزرگوار در اين پادگان است.
فرمانده تیپ ۷۱ پیاده مکانیزه ابوذر با شور و شوق از رشادت شهيد شيرودي و يارانش مي‌گويد و اينكه این شهید بزرگوار با تمام وجود در برابر منافقین و دشمنان اسلام ایستادگی کرد و رهبر معظم انقلاب در همین پادگان به شهید شیرودی اقتدا کرده بودند که می‌توان گفت ایشان اولین نظامی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به وی اقتدا کردند.
شهيد شيرودي به واقع اعجوبه‌اي بوده است در هوانيروز ارتش جمهوري اسلامي ايران.
حالا به پاس زحمات و رشادت‌هاي اين خلبان شهيد كه قواعد و استانداردهاي حاكم بر ارتش را با بزرگي خود جابجا نموده است، يادماني در حوالی شهرستان سرپل ذهاب در روستای کوره موش (زرین چوب فعلی) كه محل شهادت اين بزرگوار نيز هست، ساخته شده است و محل بازديد و دلدادگي دوستداران اين شهيد شده است.
شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز نظامی را در سطح جهان داشته و بسياري از كارشناسان و خبرگان پروازهاي جنگي، از او به عنوان يكي از زبده‌ترين خلبانان جهان ياد مي‌كنند.
اما غرب يادهاي زيادي از شهادت و ايثار ارتش اسلام با خود همراه دارد. منطقه عملیاتی باباهادی و آهنگران مکانی است که عملیات کربلای ۹ توسط لشکر ۸۱ و تیپ سوم زرهی پادگان ابوذر با پشتیبانی هوانیروز در تاریخ ۲۰ فروردین ۶۶ با رمز مبارک (یا مهدی ادرکنی) به مرحله اجرا در آمده و این منطقه که از ابتدای جنگ تا این تاریخ در تصرف نیروهای عراقی بود آزاد شد و منجر به هلاکت حدود ۲۵۰۰ نفر از نیروهای ارتش بعثی عراق و به اسارت درآمدن بیش از ۵۵ نفر از نیروهای عراقی شد.
علاوه بر شهيد شيرودي، شهيد احمد كشوري هم از دلاورمردان خلبان هوانيروز بود كه جان در طبق اخلاص نهاد و واله از سروپا، مردانه پوزه دشمن بعثي را به خاك ماليد تا شهادت را در آغوش كشيد. شهید احمد کشوری پس از رشادت‌های زیاد در دامنه‌های میمک به شهادت رسید و هم‌اينكه يادماني براي يادآوري شهادت و ايثارگري او در همين محل نصب شده است.
بازديد از گردان ۷۵۲ تیپ ۳۵ تکاور فاتح در استان ایلام، شهرستان مهران بخش صالح آباد نيز از ديگر برنامه‌هاي اين سفر رسانه‌اي است. تكاوران گردان۷۵۲ به خوبي آمادگي و مهارت خود را در مبارزه با خصم به نمايش مي‌گذارند و به راستي در اين آزمون پيروز ميدان مي‌شوند تا آن دم كه باري دوباره طبل و شيپورهاي جنگ نواخته شود و اين شجاعان، سر از پا نشناخته براي دفاع از كيان ايران اسلامي به جهاد بپردازند.
اما يكي ديگر از برنامه‌هاي سفر بازديد از مناطق عملياتي غرب كشور، حضور در پایگاه رزمی هوانیروز در منطقه کرمانشاه است.
در این پایگاه امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده پایگاه یکم هوانیروز درباره تاریخچه تشکیل هوانیروز و عملکرد فعالیت‌های قبل و بعد از انقلاب توضیحاتی مي‌دهد.
او از شهيداني مي‌گويد كه در اين پايگاه حضور داشته‌اند و اعتقاد خود كه نبايد بي‌وضو در اين پايگاه كه مهبط ارواح شهيدان است، حضور يافت.

https://siasatrooz.ir/vdcjtoeh.uqevhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی