?>?> نگاه مثبت بدنه وزارت بهداشت به اجرای طرح تحول سلامت | سیاست روز
پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۶
کد مطلب : 88833
۱۵ سال ديگر به ساحل آرامش مي‌رسيم

نگاه مثبت بدنه وزارت بهداشت به اجرای طرح تحول سلامت

نگاه مثبت بدنه وزارت بهداشت به اجرای طرح تحول سلامت

اواسط ارديبهشت امسال بود كه وزير بهداشت خبر اجرايي شدن طرح تحول در سلامت را اعلام كرد. خبري كه بر‌اساس ان قرار شده است با استقرار آن بسياري از مشكلات بهداشتي و درماني كشور حل شود.
طرح تحولي كه بندهاي بسياري در آن ديده شده و از جمله آن بیماران بستری در شهرها تنها ۱۰ درصد و همچنین بیماران بستری مناطق روستایی، کمیته امداد،‌ افراد تحت تکفل بهزیستی، عشایری و‌... که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند تنها پنج درصد هزینه‌های بستری‌شان را خواهند پرداخت.
از ديگر بندهاي موجود براي تحول در نظام سلامت بحث يكپارچه كردن بيمه ها و پرداخت بخشي از هزينه ها بواسطه آنها بوده است.
در حاليكه بالغ بر سه ماه از آغاز طرح تحول در نظام سلامت مي‌گذرد وزيربهداشت و معاونش معتقدند تنها در پرتو اين طرح مي‌توان كشتي سلامت را به ساحل آرامش رساند.
وزیر بهداشت با اشاره به روند اجرای طرح تحول سلامت در کشور گفت: اگرچه حوزه سلامت در یک سال گذشته پیشرفت‌های چشمگیری داشته ولی هنوز مشکلات زیادی باقی مانده است.
سید‌حسن هاشمی در ادامه گفت: بخشی از کار ما در راستای اجرای طرح تحول سلامت مربوط به کاهش هزینه‌هایی بود که بیماران از جیب خود پرداخت می‌کردند. این پرداخت در مراجعه به بیمارستان‌ها، قبل از اجرای طرح تحول سلامت تقریبا در حدود ۳۷ درصد بود ضمن این که در بسیاری از موارد به دلیل کمبود اعتبارات بیمارستان‌ها در تجهیز آزمایشگاه‌ها، بیماران مجبور بودند برای انجام برخی آزمایش‌های ضروری به خارج از بیمارستان بروند.
هاشمی تصریح کرد: با اجرای طرح تحول سلامت میزان پرداختی از جیب بیماران در بیمارستان‌های دولتی به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است ضمن این که در موارد بستری، تمام اقدامات آزمایشگاهی در داخل خود بیمارستان‌های دولتی انجام می‌شود. علاوه بر این بیماران برای خرید خیلی از اقلام دارویی و ملزومات پزشکی، دیگر به خارج از بیمارستان هدایت نمی‌شوند.
وی با اشاره به این که یکی از دستگاه‌هایی که بر عهد خود مبنی بر عدم افزایش قیمت خدمات وفادار ماند، وزارت بهداشت بود، ادامه داد: قیمت داروی تولید داخل و داروهای وارداتی در ۶ ماه اول اجرای طرح، گران نشده است البته متاسفانه در برخی موارد بیمه‌ها کوتاهی کردند و برخی اقلام دارویی را به خوبی پوشش ندادند. این روند باعث شده که مردم در مراجعه به داروخانه‌ها گله‌مندی خود را از عدم کاهش قیمت دارو ابراز کنند.
هاشمی با اشاره به یکسان‌سازی اقشار جامعه در زمینه پوشش بیمه ای گفت: اکثر اشکالات حوزه سلامت در حال حاضر مرتبط با پوشش بیمه‌ای است. چون سال‌هاست که بیمه در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است. بخشی از بیمه‌ها نیز در اختیار دستگاه‌های دیگر است و در این میان برخی از دستگاه‌ها نیز بیمه‌های متنوع تکمیلی ایجاد کرده‌اند به طوری که مردم گمان می‌کنند بین آنها و کسانی که تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند، تبعیض ایجاد شده است.
وی در ادامه گفت: البته سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تاکید شده که تولیت بیمه‌ها باید یکپارچه باشد و امیدواریم در آینده مجلس و دولت به این نابسامانی سامان دهند.
به گفته وزیر بهداشت طرح تحول سلامت باعث شادی دل مردم شده است. اجرای این طرح مقدمه مسیری است که باید دولت و مجلس شورای اسلامی در راستای آن مشکلات بهداشتی و درمانی مردم را پیگیری و رفع کنند.
وی اظهار کرد: اصلاح نظام سلامت ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد اما در این یک سال سرعت ما در اصلاح خیلی از مشکلات بد نبوده است.
اين در حالي است كه علی‌اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکانات فراهم شده برای ایجاد تحول در نظام بهداشتی کشور توسط دولت را بی‌سابقه دانست و خواستار بهره‌گیری دانشگاه‌های علوم پزشکی از این فرصت تاریخی شد.
سیاری ضمن بیان این مطلب در همایش سراسری معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مدیران کل بیمه سلامت ایرانیان استان‌ها، عنوان کرد: دولت در شرایط تورم و رکود اقتصادی با حمایت همه جانبه از نظام سلامت شرایط را برای ایجاد یک تحول اساسی در نظام بهداشتی کشور فراهم کرده است، بنابراین بر ماست که از این شرایط به بهترین شکل ممکن بهره‌گیری کنیم.
وی با اشاره به طرح تحولی حوزه بهداشت کشور، افزود: استراتژی اصلی اصلاحات در نظام بهداشتی کشور مبتنی بر تغییرات در ساختار، منابع مالی و نحوه خرید خدمات، تغییرات در چگونگی ارائه خدمات، تغییرات در سازماندهی و مدیریت و اصلاحات کلان در بخش‌های عمومی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در این راستا تمرکز زدایی، توانمندسازی کارشناسان و مدیران بهداشتی، برنامه‌ریزی و تامین منابع مبتنی بر نتایج، تقویت نظام اطلاعاتی، توجه بیشتر به برنامه‌های پایش و ارزشیابی، توجه به مدیریت کیفیت و ادغام برخی از برنامه‌های مداخلاتی همچون برنامه‌های کاهش چاقی، فشار خون و دیابت ضروری است.
سیاری تحول در ساختار نظام بهداشتی و منابع را یکی از محوری‌ترین برنامه‌های تحول در حوزه بهداشت اعلام کرد و گفت: در این راستا اختیارات مراکز بهداشتی استان و شهرستان افزایش یافت و درحوزه امور اداری و مالی نیز تغییراتی ایجاد شده و این روند ادامه می‌یابد.
وی افزود: اقدامات لازم در‌خصوص ایجاد حساب مستقل مالی برای این مراکز نیز در دست تدوین است که در آینده نزدیک دستورالعمل آن ابلاغ خواهد شد.
معاون بهداشت در ادامه اظهار داشت: برنامه شبکه جامع همگانی با مدیریت مدیران شبکه نیز حذف نشده است و در قالب طرح تحول بهداشتی ادامه خواهد یافت.

https://siasatrooz.ir/vdcjtoeo.uqeotzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی