شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۱
کد مطلب : 88383

دروغ‌هاي شرمن هم كارساز نشد

دروغ‌هاي شرمن هم كارساز نشد

موضوع هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران با توجه به تحولات منطقه و جنگ نابرابري كه رژيم صهيونيستي عليه مقاومت آغاز كرده است همچنان از سوي آمريكايي‌ها مورد توجه قرار دارد.
در حالي كه مردم غزه بيش از ۲۰ روز است كه زير بمباران شديد حملات هوايي، زميني و دريايي ارتش رژيم صهيونيستي قرار دارند و تاكنون بيش از ۱۵۰۰ شهيد و بيش از ۱۰ هزار نفر مجروح شده‌اند آمريكايي‌ها ضمن مشاركت در آدم كشي و كودك كشي ارتش صهيونيستي بر موضوع هسته‌اي ايران فشار وارد مي‌كنند.
وندي شرمن نماينده آمريكا در گروه مذاكره‌كننده ۱+۵ با حضور در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به آنها گفت كه توافق شده فقط تاسیسات نطنز غنی‌سازی داشته باشد. او مدعي شد كه طبق توافق، تأسيسات هسته‌اي اراك و فردو هم تعطيل مي‌شود. او كه براي راضي كردن نمايندگان ضد ايران به كميته سياست خارجي مجلس نمايندگان آمريكا براي ارائه توضيحاتي از روند مذاكرات هسته‌اي با ايران رفته بود حتي با گزارش دروغ هم نتوانست آنها را راضي كند.
بسياري از نمايندگان آمريكا مخالف گفت‌‌وگوهاي هسته‌اي و توافق هستند و به همين خاطر همواره سعي داشته‌اند تا با مخالفت‌هاي خود روند مذاكرات را با مشكل روبرو كنند.
افراطي‌هاي مجلس نمايندگان آمريكا كه از سوي لابي رژيم صهيونيستي تغذيه و حمايت مي‌شوند بيشترين تلاش خود را براي جلوگيري از به نتيجه رسيدن گفت‌وگوهاي هسته‌اي انجام داده‌اند.
وندي شرمن سرپرست تيم مذاكره‌كننده آمريكا در موضوع هسته‌اي ايران در حالي چنين ادعايي را مطرح كرده است كه هيچگونه توافقي در پايان آخرين دور مذاكرات بر سر مسائل هسته‌اي صورت نگرفته است و تنها توافقي كه انجام شد تمديد گفت‌وگوها و برگزاري دور بعدي مذاكرات در آذر ماه سال‌جاري بود.
هر دو طرف در پايان مذاكرات وين ۶ اعلام كردند كه اختلافات عميقي ميان دو طرف وجود دارد، هر چند از دستيابي به برخي توافقات هم خبر دادند اما اختلافات گسترده‌اي كه از سوي آمريكا و ديگر كشورهاي هم‌پيمان آن ايجاد كرده‌اند بسيار گسترده‌تر از آن است كه تصور مي‌شود.

ایران و ۱+۵ هیچ توافقی درباره اراک و فردو نداشته‌اند
در همين زمينه سيد‌عباس عراقچي گفت‌وگو‌كننده ارشد هسته‌اي كشورمان به ادعاهاي وندي شرمن پاسخ داد و هرگونه توافق درباره راکتور اراک و تاسیسات غنی‌سازی فردو را با کشورهای ۱+۵ تکذیب کرد.
معاون ظريف در پاسخ به اظهارات وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا درباره دستیابی به توافق در رابطه با راکتور اراک و تأسیسات غنی‌سازی فردو در کنگره آمریکا اظهار کرد: حصول هرگونه توافق درباره اراک و یا فردو تکذیب می‌شود و اصولاً هنوز هیچ توافقی در هیچ‌یک از موضوعات مورد مذاکره از جمله درباره این دو سایت به دست نیامده و اختلافات همچنان باقی است.
وی اضافه کرد: تنها ملاک برای جمهوری اسلامی ایران نیازهای کشور بوده و در مذاکرات تنها بر‌اساس نیازهای کشور تصمیم گرفته خواهد شد.

اختلاف‌نظرها با ۱+۵ گسترده است
معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه با بیان این که اختلاف‌نظرها با ۱+۵ کماکان گسترده است، گفت: حفظ حقوق هسته‌ای ملت ایران اولویت نخست است و طرف مقابل باید آمادگی پذیرش این حقوق را داشته باشد که در این صورت وصول توافق بسیار آسان خواهد بود.
سید‌عباس عراقچی افزود: طرف مقابل ایران همه راه‌های دیگر به جز مذاکره را امتحان کرده است و می‌داند که هیچ راهی جز مذاکره پاسخ نمی‌دهد بنابراین برای رسیدن به نتیجه جدی هستند.
وی ادامه داد: به طور مشخص اراده سیاسی در همه طرف‌ها برای رسیدن به توافق نهایی وجود دارد و طرف مقابل ما به این نتیجه رسیده است که برای حل و فصل مساله هسته‌ای ایران هیچ راهی به جز مذاکره نیست.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر چشم‌انداز تیم مذاکره‌کننده به چهار ماه آتی اظهار داشت: در شش ماه گذشته پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و می‌شود بر این اساس به مذاکرات ادامه داد و امید رسیدن به توافق را داشت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمالی برای حصول توافق پیش از اتمام چهار ماه وجود دارد، گفت: بله، هر زمان امکان حصول توافق وجود دارد به این شرط که طرف مقابل حقوق هسته‌ای ملت ایران را به رسمیت بشناسد.
عراقچی همچنین تاکید کرد: طرف مذاکره‌کننده با ایران می‌داند که تیم مذاکره‌کننده ایران مورد اعتماد و حمایت کامل رهبری و حمایت ملت ایران است که این مساله بر سر میز مذاکره دلگرمی بزرگ ما و پشتوانه روحی و معنوی ما است.
وی درباره ادعاهاي رسانه‌هاي غربي مبني بر فشار مجلس شوراي اسلامي بر تيم مذاكره‌كننده گفت: ما هرگز چنین مسائلی را از مجلس شورای اسلامی ندیده‌ایم و مجلس محترم همواره حامی و پشتیبان ما بوده است و همواره دغدغه حفظ حقوق ملت ایران را دارد همان‌طور که ما این دغدغه‌ها را داریم.

شرمن: موضوع برنامه موشکی ایران باید در توافق جامع حل شود
اما شرمن در گزارش خود به كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريكا، يك ادعاي ديگر را هم مطرح كرد كه البته خارج از چارچوب‌هاي گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي با ايران است.
سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکا در گفت‌وگوهای هسته‌ای، برنامه موشکی ایران را یکی از موضوعاتی دانسته که باید در توافق جامع حل شود.
شرمن که روز چهارشنبه گذشته در مقابل جلسه اين کمیته حاضر شده بود مدعی شد گفت‌وگو درباره برنامه موشکی ایران یکی از مسائل طرح شده و در حال بررسی در این مذاکرات است؛ «چیزی که ما در این مذاکرات گفته‌ایم و چیزی که درباره آن بحث انجام می‌شود این است که ایران باید مسائل مربوط به همه مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و از جمله قطعنامه ۱۹۲۹ درباره موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را رفع کند.»
وی که در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ سرپرستی تیم مذاکره‌کننده آمریکایی را به عهده دارد در ادامه اظهاراتش مدعی شد که بحث‌های مربوط به این موضوع در حال حاضر در مذاکرات در جریان است، اما حل نشده است. شرمن گفت: «این موضوع باید به نحوی در این (توافق جامع) حل شود.»
مذاكره‌كنندگان هسته‌اي كشورمان بارها اعلام كرده‌اند كه موضوعات غير‌هسته‌اي در مذاكرات وجهه‌اي ندارد و درباره آنها گفت‌‌وگو نخواهد شد.
شرمن كه در اين جلسه سعي داشته است تا نمايندگان كميته روابط خارجي مجلس آمريكا را قانع كند، باز هم يك دروغ ديگر را مطرح كرده است كه هيچ واقعيتي ندارد.
رهبر معظم انقلاب و فرمانده كل قوا هم بارها تأكيد كرده‌اند كه گفت‌و‌گوها تنها بر سر مسائل هسته‌اي است و پيشرفت‌هاي نظامي و موشكي جمهوري اسلامي ايران هيچ جايگاهي در مذاكرات هسته‌اي نداشته و نخواهد داشت.
اكنون كه نقطه نقطه سرزمين‌هاي اشغالي در تيررس موشك‌هاي مقاومت اسلامي قرار دارد، طرح چنين موضوعي از سوي آمريكا نشان مي‌دهد كه آنها در صدد هستند تا باز هم رژيم صهيونيستي را مورد حمايت قرار دهند.
موشك‌هايي كه اكنون از غزه به سرزمين‌هاي اشغالي و بر سر صهيونيست‌هاي آدم‌كش و كودك‌كش فرود مي‌آيد نتيجه حمايت‌هاي جمهوري اسلامي ايران از مردم مظلوم فلسطين است.
در حالي كه رژيم صهيونيستي از پيشرفته‌ترين سلاح‌هاي نظامي استفاده مي‌كند و همواره جديد‌ترين تسليحات نظامي و كشتار‌جمعي آمريكا به آنها داده شده است شليك چندين موشك از خاك غزه اكنون آنها را به وحشت انداخته است.
مقامات آمریکایی در گذشته هم بارها طرح مسئله موشکی در قالب مذاکرات هسته‌ای را مطرح کرده‌اند اما تهران تأکید کرده توانمندی‌های نظامی ایران قابل مذاکره نیست.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم چندی پیش گفته بود؛ «برنامه موشکی ایران هرگز جزئی از بحث‌های بین طرفین نبوده است و بخشی از توافق موقت ژنو که در ماه نوامبر گذشته امضا شد هم نبوده است.» وی همچنین گفته بود؛ همین که اجرای توافق شروع شد آمریکایی‌ها شروع به مطرح کردن مطالبات جدید کردند.
جمهوري اسلامي ايران بارها تأكيد كرده است كه برنامه‌هاي نظامي و موشكي قابل مذاكره نيست و تنها موضوعي كه در جرايان مذاكرات پيگيري مي‌شود تنها مسائل هسته‌اي است آن هم بر‌اساس نيازهاي علمي و فني ايران نه زياده‌خواهي‌هاي غرب و آمريكا.
رهبر معظم انقلاب هم پيش‌بيني مي‌كردند كه پس از طرح مسائل هسته‌اي از سوي آمريكا آنها موضوعات ديگري را از جمله پيشرفت‌هاي نظامي و موشكي ايران و مسائل حقوق بشري را مطرح كنند.
زياده‌خواهي‌هاي آمريكا و افراطي‌هاي اين كشور مانع بزرگي بر سر رسيدن به يك توافق جامع و عادلانه بر سر موضوع هسته‌اي است.

https://siasatrooz.ir/vdcjtteo.uqeoozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی