به آمریکایی‌ها فشار می‌آوریم نامه آرامش‌بخش برای بانک‌ها صادر کنند

وزیر خارجه کشورمان؛ با اشاره به صدور ده‌ها مورد نامه آرامش‌بخش توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا به بانک‌ها طی ٣ سال اخیر،گفت: این وزارتخانه این نامه را می‌دهد و کشورهایی که درخواست دارند، مستقیم درخواست می‌کنند و ما هم به آمریکایی‌ها فشار می‌آوریم که در قالب تعهداتشان این نامه را صادر کنند.
به گزارش مهر، محمدجواد ظریف در پایان سفر به ۶ کشور آمریکای لاتین در جمع خبرنگاران به تشریح دستاوردهای این سفر و توافقات صورت گرفته پرداخت و گفت: با توجه به روابط بسیار خوبی که ایران از ابتدای انقلاب بخصوص ١٥ سال گذشته با آمریکای لاتین داشته، ضروری بود یکی از اولین سفرهای دوره‌ای به این منطقه باشد، در همین راستا در دی ٩٤ برای این سفر برنامه‌ریزی کردیم که متاسفانه با اعدام ظالمانه شیخ نمر و اتفاقاتی که بعد از آن در منطقه رخ داد، ضرورت داشت که بنده در تهران بمانم و در آستانه انجام سفر مزبور به تعویق افتاد. یک بار دیگر برای اردیبهشت ماه سالجاری برای این سفر برنامه ریزی کردیم که متاسفانه به دلیل اتفاقاتی که در برزیل رخ داد و برزیل اولین مقصد سفر ما بود، مجددا ناگزیر شدیم سفر را مجددا برنامه‌ریزی کنیم و بحمدالله این بار یک سفر کاملا برنامه‌ریزی شده با حضور بخش خصوصی و دولتی انجام شد.
وی با اشاره به سفرش به شیلی عنوان کرد: در این سفر از کشورهای مترقی آمریکای لاتین که با ایران رابطه دیرینه دارند و همینطور به شیلی بازدید به عمل آمد که اولین سفر در تاریخ ایران توسط وزیر خارجه ایران به شیلی در این سفر دوره ای انجام شد.
وزیر خارجه ادامه داد: در همه توقفها در کوبا، نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی، بولیوی و ونزوئلا موضوعات مختلف سیاسی مربوط به جنبش عدم تعهد، ملل متحد، مسائل منطقه‌ای، تحولات آمریکای لاتین، طرح صلحی که این روزها در کلمبیا به نتیجه رسید، تحولاتی که کشورهای مترقی در آمریکای لاتین با آن مواجهند، مشکل قیمت نفت و فشار سیاسی که برخی رژیم‌ها برای پایین آوردن قیمت نفت و برای ضربه زدن به کشورهای مترقی در این منطقه و منطقه ما انجام دادند، بحث تروریسم و افراط گرایی و مسایل منطقه ما از جمله موضوعات محوری بحثهای سیاسی ما در این سفر بود.وزیر خارجه درباره نتایج اقتصادی این سفر با بیان اینکه نتایج اقتصادی در روابط بین الملل در هیچ شرایطی یک شبه بروز نمی کند، عنوان کرد: الان بخش خصوصی ما توانسته با بخش خصوصی و دولتی این کشورها آشنا شده و زمینه ها را بررسی کند. از این به بعد بستگی به همت دوستان بخش خصوصی دارد که چه میزان بتوانند از فرصتها برای ایجاد زمینه حضور فعال تر، صادرات خدمات فنی مهندسی و کالاهای غیرنفتی، استفاده از توان ترانزیتی ایران بهره برداری کنند. این مجموعه امکاناتی است که ما داشتیم و در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم و از این به بعد در خدمت بخش خصوصی و بخش دولتی خواهیم بود، ولی از الان بستگی به همت دوستان دارد که چه میزان بتوانند از فرصتی که فراهم شده استفاده کنند.
وی درباره ادامه سفرهای دوره ای به دیگر مناطق با بیان اینکه در دوران برجام سفرها متمرکز به منطقه بود، عنوان کرد: انجام سفرهای دورتر در زمان مذاکرات برجام ممکن نبود که بتوان، هشت تا ده روز به آن سفر بروم. این سفرها را از ابتدا برای بعد از اجرایی شدن برجام برنامه ریزی کرده بودیم و به همین دلیل از دی ماه ٩٤ این سفرها بصورت گسترده شروع شد. تاکنون یک سفر در سال ٩٣ به شرق آفریقا داشتیم یک سفر نیز اخیرا به غرب آفریقا داشتیم. به آفریقای جنوبی قبلا سفر شده و به اروپای شمالی و آسیا و اقیانوسیه هم سفر کردیم.

امنیت و پیشرفت افغانستان را ثبات و امنیت خود می‌دانیم
گفتی است که دیروزهمچنین وزرای خارجه ایران و افغانستان در تهران با یکدیگر دیدار کردند و ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه مورد بحث و بررسی دو طرف قرار گرفت.
ظریف در این دیدار ضمن ابراز خیر مقدم به همتای افغانستانی خود ابراز داشت: کشور افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسزا و ویژه ای برخوردار است و همانطور که بارها در ملاقات با تمامی مقامات افغانستانی اعلام کرده ام، پیشرفت ، ثبات و امنیت شما را ما نیز پیشرفت ، ثبات و امنیت خود می دانیم. وی همچنین تاکید کرد البته موضوع امنیت برای هر دو کشور ما از اهمیت خاصی برخوردار است و لازم است طرفین همواره به رایزنی های مستمر خود در این خصوص ادامه دهند.
وزیر امورخارجه کشورمان با تاکید بر گسترش پدیده شوم افراط گرایی و تروریزم در منطقه بر ضرورت مبارزه با تروریسم تاکید کرد و گفت: ما اعتقادی به تروریزم خوب و بد نداریم و لازم است با تمام گروههای افراطی و تکفیری مقابله شود.
صلاح الدین ربانی نیز ضمن تشکر ازمهمان نوازی طرف ایرانی و با اشاره به سفرهای متعدد مقامات افغانستانی به جمهوری اسلامی ایران گفت: این دیدارها بیانگر اهمیتی است که جمهوری اسلامی ایران برای دولت و ملت افغانستان دارد.
وزیر امورخارجه افغانستان درادامه از مقام معظم رهبری در خصوص صدور مجوز تحصیل کودکان افغانی در جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد. وی همچنین بر اهمیت بندر چابهار برای توسعه افغانستان تاکید کرد و گفت: این بندر قادر خواهد بود نقش بسزایی در توسعه و آبادانی افغانستان ایفاء نماید.
همچنین طرفین در خصوص تشکیل کمیته آب، لزوم صدورپاسپورت الکترونیکی برای افغانستانی ها، تعرفه کمرگی، قانونمند کردن حضور مهاجرین افغانستانی در ایران، تخفیف مجازات و تبادل زندانی ها،مبارزه با جعل اسناد کنسولی، موضوع ترانزیت و مشارکت و همکاری دو کشور دراجلاس های منطقه ای و بین المللی رایزنی و تبادل نظر کردند. گفتنی است وزیرخارجه افغانستان با رییس مجلس هم دیدارکرد.

https://siasatrooz.ir/vdcjvaeh.uqemazsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی