يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 89751
برگزاري انتخابات‌ در تونس، اوكراين و برزيل

تونسي‌ها سفير آمريكا را اخراج كردند

تونسي‌ها سفير آمريكا را اخراج كردند

تونس، اوكراين و برزيل ديروز در حالي شاهد برگزاري انتخابات پارلماني و رياست جمهوري بودند كه اخراج سفير آمريكا از حوزه‌هاي راي گيري در تونس حقارتي ديگر را براي دموكراسي فرمايشي آمريكا به همراه داشت.
اخراج سفیر آمریکا و کادر یکی از شبکه‌های قطری، مشارکت سران تونس در انتخابات پارلمانی و سر دادن شعارهایی در محکومیت آمریکا، اتفاقاتی است که اولین انتخابات پارلمانی تونس پس از سرنگونی دیکتاتور سابق، شاهد آن بود.
نخستین انتخابات پارلمانی تونس پس از تصویب قانون اساسی این کشور از ساعت هفت صبح ديروز آغاز شد. خبرها از مشارکت گسترده مردم این کشور در این انتخابات حکایت دارد؛ انتخاباتی که برای پایان دادن به مرحله انتقالی پس از سرنگونی «زین‌العابدین بن‌علی» بسیار سرنوشت‌ساز است.
مردم در مرکز اخذ رأی «نهج مرسیلیا» در پایتخت، «ژاکوب والاس» سفیر آمریکا را به همراه کادر شبکه خبری الجزیره قطر را بیرون انداختند.معترضان تونسی پس از آنکه سفیر آمریکا برای بازدید وارد مرکز اخذ رأی شد علیه او شعار دادند و خواستار توقف دخالت آمریکا در امور داخلی این کشور شدند. همچنین مردم علیه قطر نیز شعار دادند و کادر شبکه خبری الجزیره را بیرون راندند و این شبکه را به تشویق تروریسم و فتنه‌پراکنی در کشورهای عربی متهم کردند. مردم تونس باید ۲۱۷ نماینده را انتخاب کنند که به مدت پنج سال به نمایندگی از آنها در پارلمان فعالیت کنند. تشکیل اکثریتی که دولت را در دست گیرد، یکی از مأموریت‌های مهم نمایندگان پارلمان تونس است.
این در حالی است که قانون اساسی جدید که در ژانویه گذشته به تصویب رسید، اختیارات گسترده ای برای پارلمان و دولت لحاظ کرده است اما مطابق قانون اساسی جدید، رئیس‌جمهور اختیارات محدودی دارد.
تحلیلگران سیاسی می‌گویند دو حزب برای پیروزی در این انتخابات شانس بیشتری دارند که یکی حزب النهضه الاسلامی و دیگری حزب نداء تونس است که از مخالفان اصلی النهضه به شمار می‌رود.حزب نداء تونس شامل معارضان سابق زین‌العابدین بن‌علی و همچنین برخی از سران سابق رژیم بن علی حضور دارند.
حزب النهضه‌الاسلامی که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ قدرت را در اختیار داشت، در اولین انتخابات آزاد بعد از سقوط بن‌علی بیشتر کرسی‌های مجلس ملی موسسان (پارلمان موقت) را به خود اختصاص داد اما بعدها با توجه به بحران سیاسی در این کشور، از قدرت کنار کشید تا نخست‌وزیر موقت سکان اداره امور کشور را به عهده گیرد. کمیته انتخابات تونس اعلام کرده است که تا ۳۰ اکتبر (۸ آبان) برای اعلام رسمی نتایج انتخابات وقت دارد، اما احزاب می‌توانند از لحظه آغاز شمارش آرا نتایج را اعلام کنند.

انتخابات پارلمانی در اوکراین
انتخابات ديگري كه ديروز برگزار و از اهميت بسياري برخوردار است انتخابات اوكراين است. انتخاباتي كه بسياري آن را جدالي ديگر ميان روسيه و غرب مي‌دانند كه مي‌توانند در آينده اين تنشها تاثيرگذار باشد.
مردم اوکراین ديروز و در شرایطی که این کشور در بحران سیاسی و اقتصادی شدیدی قرار دارد، به پای صندوق‌های رأی‌گیری رفتند ۴۲۴ نماینده جدید پارلمان اعلاء (رادا) را تغییر دهند که تنها ۲ سال (از دوره ۵ ساله نمایندگی قانونی) را سپری کرده‌اند. این انتخابات در حالی برگزار شد که اوکراین طی ماه‌های گذشته با بحران شدید سیاسی و اقتصادی مواجه بوده و مناطق شرق و جنوب این کشور در شرایط سخت درگیری نظامی بین استقلال‌طلبان و نیروهای دولتی قرار دارد.تصمیم‌گیری در مورد لغو اختیارات پارلمان فعلی اوکراین در تاریخ ۲۵ ماه آگوست (اواسط شهریورماه) از سوی «پترو پروشنکو» رئیس‌جمهوری اوکراین و دقیقا ۳ ماه بعد از روی کار آمدن دولت جدید، اتخاذ شد.
اهمیت انتخابات پارلمانی کنونی از آن جهت است که ترکیب دولت آینده اوکراین را مشخص خواهد کرد که در شرایط فعلی برای این کشور می‌تواند تعیین‌کننده باشد. در روسیه نیز ۶ حوزه رای گیری زیر نظر سفارت اوکراین برای جمع‌آوری آرای اتباع اوکراینی ساکن فدراسیون روسیه فعال خواهد بود. ۳ حوزه رای‌گیری نیز در کشور بلاروس برای این منظور در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که حدود ۳ میلیون نفر از مردم ساکن استان‌های دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین در انتخابات پارلمانی کنونی شرکت نکردند. نظرسنجی‌های صورت گرفته در آستانه انتخابات از سوی سازمان‌های اجتماعی نشان داده است که ترکیب این دوره از پارلمان اوکراین متشکل از ۶ الی ۷ حزب سیاسی فعال در اوکراین خواهد بود. ضمن اینکه طبق این نظرسنجی‌ها «بلوک پترو پروشنکو» حزب طرفدار رئیس‌جمهور، از بیشترین محبوبیت بین مردم برخوردار است و حدود یک سوم از مردم قصد دارند به نامزدهای این حزب رای بدهند.

انتخابات در برزيل
سومين انتخابات مهم ديروز را انتخابات در برزيل تشكيل مي‌داد كه اتفاقا آن هم براي روسيه و آمريكا داراي اهميت است. راي مردم به روسف يعني ادامه تقابل با آمريكا و عدم راي به آن برابر با تحقق كودتاي رنگي آمريكا در اين كشور است. برزیلی‌ها ديروز برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق های رای رفتند.رای‌دهندگان برزیلی در این انتخابات بین "دیلما روسف"،‌ رئیس‌جمهور کنونی و چپگرای برزیل،‌ و "آئیسیو نه وس"،‌ رقیب راستگرای وی، یکی را انتخاب می کنند.
بر‌اساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها،‌ روسف اندکی از رقیب خود پیشتاز است و شانس بیشتری دارد تا دوباره زمام امور پنجمین کشور پرجمعیت جهان را به دست بگیرد. این دور از انتخابات ریاست جمهوری برزیل رقابت آمیزترین انتخابات در این کشور از زمان بازگشت دموکراسی به برزیل در سال ۱۹۸۵ تا کنون محسوب می‌شود.
۳۵ هزار نیروی امنیتی پلیس برای تضمین برگزاری انتخاباتی امن در ایالت «ریودوژانیرو» در برزیل استقرار یافتند. این ۲ نامزد انتخاباتی پس از کسب بیشترین آرا نسبت به سایر نامزدها در دور اول انتخابات که در تاریخ ۵ اکتبر (۱۳ مهر) برگزار شد، به علت نرسیدن آرا به حد نصاب به دور دوم انتخابات راه یافتند.

https://siasatrooz.ir/vdcjvaeo.uqehizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی