دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 101118
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال سیاست روز مبنی بر اینکه چرا با وجود «غیرقابل اعتماد بودن آمریکا» با آن‌ها مذاکره و توافق کردیم:

پیشنهاد می‌کنم یک ترم علوم سیاسی بخوانید!

پیشنهاد می‌کنم یک ترم علوم سیاسی بخوانید!

«آقای قاسمی باید به این نکته توجه داشته باشد که مشکل ایران و آمریکا اختلاف نیست که با مذاکره حل شود، بلکه سیاست دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران است که هدف آن براندازی نظام اسلامی است. دستگاه دیپلماسی کشور باید به این مهم توجه داشته باشد که درباره مذاکرات هسته‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا تأکید کرده و هشدار دادند ضمن اینکه ایشان پیش بینی کردند از مذاکرات هسته‌ای چیزی عاید ایران نخواهد شد. با این حساب و با توجه به دشمنی‌های آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، دروس آکادمیک دانشگاهی. گذراندن یک ترم علوم سیاسی بی‌ثمر خواهد بود!»
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوال سیاست روز درباره اظهارات ظریف مبنی بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا گفت: ما هیچ وقت به طرف مقابل اعتماد نداشته‌ایم اما مذاکره نشانه اعتماد به طرف مقابل نیست.
بهرام قاسمی افزود: ما از ابتدایی که مذاکرات را شروع کردیم هیچگاه به اعتماد صد درصدی نرسیدیم و همواره تردیدهایی برای ما وجود داشت، با توجه به اینکه برجام یک موضوع مشخص بود از این‌رو روابط ما با ‌آمریکا هیچگونه تغییری نداشت و سیاست‌های آمریکا در قبال تهران نیز تغییر نکرد؛ لذا با توجه به خصومت و سیاست‌های ایران‌ستیزانه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ۱+۵ همواره این تردید و نگرانی‌ها را درخصوص روند مذاکرات و سیاست‌های آمریکا داشتیم.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا با وجود این تردیدها مذاکره کردیم، بیان داشت: فکر می‌کنم یک ترم علوم سیاسی را بخوانید تا متوجه شوید آنهایی که با هم اختلافات عمده دارند ‌با وجود داشتن مشکل اما برای بدست آوردن اعتماد با یکدیگر مذاکره می‌کنند.
قاسمی درخصوص اخبار منتشر شده درباره بمباران اقلیم کردستان از سوی ایران گفت: آنچه دو روز پیش منتشر شد توسط برخی رسانه‌های غربی نادرست و غلط بود. یک فضاسازی در آستانه همه‌پرسی در اقلیم عراق بود که اهداف خاصی را دنبال می‌کرد؛ سیاست ایران درباره همه‌پرسی مکررا اعلام شده، ما به تمامیت ارضی عراق، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق، مُصِر هستیم و آن را پیگیری می‌کنیم و هر گونه اقدام مغایر با این موضوع اقدامی نابجاست و می‌تواند منجر به تحولاتی شود که به زیان همه بخصوص مردم کرد خواهد بود.
وی درخصوص همه‌پرسی اقلیم و واکنش ترکیه گفت: مواضع ما روشن است، این اقدام در یک مقطع نامناسب و بدون منطق لازم اتفاق افتاد که دولت عراق موفق شده بود تا حد بسیاری در مبارزه با تروریسم موفقیت‌هایی را کسب کند.
قاسمی درخصوص تحرکات درباره همه‌پرسی اقلیم و سفر هیات‌های ایرانی گفت: ما همواره با اقلیم و احزاب کردی چه در دوران جدید و چه در گذشته در تماس بوده و رایزنی‌های بسیار داشته و داریم و طی هفته‌های گذشته ارتباط خود را چه از طریق سفارتمان و همچنین سرکنسولکری داشته‌ایم. مذاکرات مفصلی درباره همه‌پرسی، ضرورت وحدت عراق و مذاکره اقلیم و بغداد داشته و خواسته ایم که اگر مشکلی وجود دارد از طریق رایزنی سیاسی حل ‌و فصل کنند.
وی درخصوص اقدامات آمریکا علیه ایران و فرمان مهاجرتی جدید ترامپ گفت: رایزنی‌های سیاسی ایران در حد وسیع در نیویورک از ابتدای مجمع بوده و هنوز ادامه دارد و سفر روحانی بسیار پرثمر بوده و ظریف نیز کماکان در نیویورک تماس‌های خود را دارد و تا دیروز ۴۲ دیدار، نشست و سخنرانی و مصاحبه داشته که ادامه هم دارد. آمریکا ماهیت سیاست‌خارجی و هیات حاکمه خود را هراز گاهی نشان می‌دهد. قاسمی درخصوص فرمان مهاجرتی جدیدآمریکا ادامه داد: این کاری غیرانسانی، بی‌ربط و غلط است و محکوم و مطرود است که در عصر حاضر در هیچ کجای جهان افکار عمومی با چنین اقداماتی موافق نخواهند بود.

پیگیری بدعهدی‌های آ‌مریکا در برجام
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص تحریم‌های جدید آمریکا و برگزاری نشست وزرای ۱+۵ در نیویورک گفت: ما دو جلسه کارشناسی و وزرا را داشتیم که مفصل و طولانی بود. بیان تمامی کارشکنی‌ها و بد عهدی‌ها و مشکلات از سوی آمریکا مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت. در یک نشست سیاسی غیر طبیعی است که در همان جلسه به نتیجه برسیم و رایزنی‌ها ادامه خواهد داشت.
قاسمی درباره استفاده ایران از مکانیسم حل اختلاف پیش‌بینی شده در برجام گفت: ما دو سال گذشته موضوعات مختلف را داشته و عهدشکنی آمریکا را دنبال کرده‌ایم و در هیات عالی نظارت بر برجام نیز این موضوع را دنبال کرده و تصمیمات خود را اتخاذ کرده‌ایم. وی درخصوص بازدید نمایندگان از سفارتخانه‌های ایران گفت: معمولا نمایندگان مجلس سفرهایی را به خارج از کشور دارند و در این سفرها توسط سفرای ما استقبال می‌شوند و این تماس وجود داشته و خواهد داشت.
وی درخصوص افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در ایران و اقدامات وزارت خارجه گفت: بحث سرمایه‌گذاری خارجی بسیار مهم است و جزو سه اولویت جدی دولت دوازدهم است. وزارت خارجه در این خصوص طراحی‌های لازم را داشته که یکی از آنها جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج است.

درباره نشست ۳ جانبه در نیویورک
سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست سه‌جانبه ایران، ترکیه و عراق در نیویورک اظهار داشت: ایران، عراق و ترکیه مسایل مختلفی دارند که هر از گاهی نیاز به بازبینی آن دارند، لذا این تماس‌های سه کشور و رایزنی‌ها وجود داشته که یکی از آنها در نیویورک بود. درباره کاهش سطح مناسبات نیز ترجیح می‌دهم هم‌اکنون صحبت نکنم.
قاسمی درخصوص اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه درباره برجام گفت: چه در دیدارهایی که در نیویورک بود و چه مواضع اعلامی کشورها تعداد کثیری از آنها مواضع خود را پیرامون پایبندی به برجام اعلام کردند و مخالفت خود را با آمریکا اعلام داشتند. دولت فرانسه بحثی مطرح کرده که درست اعلام نشده است. برجام چارچوبی دارد که دنبال شده و در آینده هم همینگونه دنبال می‌شود. برجام بحثی است غیرقابل مذاکره و گشوده شدن و یا همینگونه خواهد بود یا اصلا نخواهد بود. وی افزود: درباره مسایل موشکی نیز موضع ما روشن است و سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی بر ادامه این سیاست‌های دفاعی و بازدارنده است که دنبال خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ایرانیان حاضر در کردستان عراق گفت: ما براساس درخواست دولت عراق مرزهای هوایی را مسدود کردیم. درباره تعداد ایرانیان آنجا آگاهی ندارم اما برای آمد و شد آنها طراحی لازم حتما شده است.
قاسمی درخصوص تبعات همه‌پرسی در اقلیم گفت: این موضوع ابعاد وسیعی دارد. مواضع جمهوری اسلامی روشن است. باید صبر کرد تا پایان این رفراندوم غیر قانونی و نامشروع و مواضع خود را اعلام خواهیم کرد. باید دید چگونه این مسیر طی خواهد شد و قطعا براساس شکل جدید و شرایط مرزها حتما نیاز به بازنگری هست و باید تصمیمات را اتخاذ کرد. وی درباره توقف مسافران ایرانی در صربستان گفت: لغو روادید انجام شده است. ایرانیان نیز در قالب هیات‌های توریستی یا فردی سفر داشته‌اند. متاسفانه تعدادی از ایرانیان که از سایر کشورها به صربستان رفته بودند به علت نداشتن مدارک قانونی لازم متوقف می‌شوند تعدادی به مبدا بازگردانده می‌شوند و تعدادی نیز هنوز وجود دارند. سفارت ما بلافاصله وارد عمل شده و بخشی از موانع را برطرف کرد. توصیه می‌کنیم ایرانیان حتما با مدارک لازم وارد شوند تا دچار مشکل نشوند.
قاسمی درباره اظهارات موگرینی درباره نشست برجام گفت: ما دایما بدعهدی‌های آمریکا را گوشزد کرده‌ایم، آنها کم‌کاری و بد عهدی‌های بسیاری داشته‌اند. دیدگاه سایر اعضا مهم است که آنها پایبندی خود را اعلام کرده‌اند.
وی درباره همه‌پرسی کردستان و سیاست‌های غیرقابل اعتماد ترکیه گفت: ما با توجه به اشتراکاتی که با ترکیه داریم در حوزه‌های مختلف رایزنی‌های خود را داشته و ادامه خواهیم داد. در روابط هر دو کشور نقاط اشتراک زیادی باشد و در بخش‌هایی نباشد. من درباره سیاست ترکیه درباره اقلیم قضاوتی ندارم ولی به عنوان یک همسایه خوب همکاری‌های خود را خواهیم داشت. موضوعات کلانی در دستور کار دو کشور وجود دارد. امیدوارم این دیدارها بتواند مثل گذشته به تعمیق روابط در همه سطوح کمک کند.
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص سفر مقامات ایران به ترکیه گفت: این یک سفر دوجانبه بوده و ما آن را به طور مرتب داریم.

پاسخ به ادعاهای وزرای بحرین و امارات
قاسمی درخصوص اظهارات ضد ایرانی وزرای خارجه بحرین و امارات در سازمان ملل گفت: آدم‌هایی هستند که قد و قواره‌شان در حد ورود به همه موارد نیست و کسانی که درباره برجام یا بجای آژانس حرف می‌زنند دچار مشکلات خاصی هستند که در همه جای دنیا پیدا می‌شوند. آنان که از دخالت ایران حرف می‌زنند به اتفاق شرکا و برادر بزرگتر خود به تجارت تروریسم و افراطی‌گری در منطقه مشغولند و اظهاراتشان در حوزه ایران‌هراسی است و بحث جدیدی نیست و به دلایل مختلف ادامه خواهد داشت.
وی درخصوص تحریم فروش هواپیما گفت: این یک لایحه است که از این دست لایحه‌ها بیش از ۶۰ مورد داشته‌ایم که عملیاتی نشده است. بین شرکت‌های ایرانی و امریکایی قراردادها امضا شده و این لفاظی‌ها در راستای ایران‌هراسی است.

امیدوارم بحران کره شمالی با مذاکره کاهش یابد
سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار وزرای خارجه ایران و ژاپن و درخواست ژاپن از ایران برای ورود به موضوع کره شمالی گفت: ایران امروز صدای بلندی در جهان دارد و می‌تواند خواسته‌های خود را در دنیا مطرح کند. ما در دیدار با طرف ژاپنی موضوعات بسیار مهمی را بررسی کردیم که مسایل دو جانبه و منطقه را بررسی کردیم. ما خواهان حل و فصل مشکلات از طریق بازگشت به میز مذاکرات هستیم و هرگونه افزایش تنش را نگران‌کننده می‌دانیم و امیدواریم این بحران از طریق مذاکره کاهش یابد.
قاسمی درخصوص اقدامات وزارت خارجه درباره اقلیم گفت: وزارت خارجه در همه حوزه‌ها و به خصوص مباحث منطقه‌ای فعال است و درباره موضوع اقلیم کردستان عراق منفعل نبوده و با کمک سایر دستگاه‌های ذیربط مسایل را دنبال کرده و خواهد کرد.

منتظر پاسخ دولت میانمار هستیم
وی درخصوص تحولات میانمار گفت: ما از روزهای ابتدای بحران فعالیت خود را داشته‌ایم و با دولت ترکیه با توجه به ریاست این کشور بر سازمان همکاری اسلامی رایزنی داشته‌ایم و با دولت میانمار نیز گفت‌وگو کردیم. هفته گذشته سفیر اکریدته ما به میانمار رفته و با معاون وزیر خارجه میانمار مفصل صحبت شده و نگرانی‌های ما اعلام شد و خواستارآن شدیم تا مستقیما کمک‌ها را ارسال کنیم و فکر می‌کنیم نتایجی حاصل شود. درباره بنگلادش هم تلاش‌ها دنبال شد و اولین کمک‌ها به همراه هیاتی از وزارت خارجه ارسال شد و محموله دوم نیز ارسال شده و هر چند روز یکبار نیز این محموله‌ها ارسال می‌شود اما منتظر پاسخ دولت میانمار برای ارسال مستقیم کمک‌ها هستیم.

ادامه تماس‌های ایران و کانادا
وی درخصوص دیدار ظریف با وزیر خارجه کانادا گفت: ما مذاکرات را از مدتها پیش آغاز کرده‌ایم در کشور ثالث و در تهران ادامه دادیم. تماس‌های تلفنی بین دو وزیر ادامه داشت و هیاتی در تهران داشتیم. در مذاکرات بین دو وزیر پیرامون مسایل دوجانبه، همکاری‌ها، آینده روابط و وضعیت ایرانیان مقیم صحبت شد و مقرر شد تا در آینده مذاکرات را در سطوح دیگر ادامه دهیم که در آینده نه چندان دور است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره ممنوعیت ورود تعدادی از اتباع ایرانی به صربستان نیز عنوان کرد: تعدادی از هموطنان به صورت توریستی و فردی سفری به این کشور داشتند ولی متاسفانه تعدادی از ایرانیان که از سایر کشورها به این کشور سفر کرده‌ بودند به علت نداشتن مدارک قانونی لازم در فرودگاه متوقف شده‌اند و تعدادی به مبدا اولیه بازگشت داده شده و تعدادی هم هنوز بلاتکلیف هستند.

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcjvvevouqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی