جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 95051

اعراب سعي كنند كمتر فريب آمريكا را بخورند

سه ماه پيش بود که اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا در گفت‌وگو با «آتلانتيک» از عملکرد نظامي کشورهاي منطقه به ويژه...

سه ماه پيش بود که اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا در گفت‌وگو با «آتلانتيک» از عملکرد نظامي کشورهاي منطقه به ويژه کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج‌فارس انتقاد کرده و به استهزاء گفته بود؛ «اگر شما به جاهايي که ايراني‌ها قادر به کسب نفوذ هستند نگاه کنيد خواهيد ديد که آنها در بطن بازي هستند، روي زمين، حضور ايران در مسائل سوريه، عراق، يمن و لبنان چيزي نيست که پسند ما باشد. ما اين را دوست نداريم. ما دوست نداريم که آنها در بطن بازي باشند، ولي شرکاي عرب ما ۳۰ هزار پا فراتر از متن مسائل، در آسمان سير مي‌کنند.»
وزير دفاع آمريکا از يک‌سو انتقاد خود را از رژيم سعودي و ديگر کشورهاي عرب منطقه به خاطر دور بودن از بحران در غرب آسيا مطرح مي‌کند، از سوي ديگر به آنها مي‌گويد که بايد مستقيم خود را درگير بحران‌هاي سوريه، يمن و عراق کنند.
اين کشورها که اکنون حمايت‌هاي مالي و تسليحاتي خود را از تروريست انجام مي‌دهند، اما نيروهاي نظامي آنها از ميدان نبرد سوريه و عراق دور است. کشورهاي شوراي همکاري خليج‌فارس، در حمله به يمن و کشتار مردم مظلوم آن، همانگونه که اشتون کارتر گفته است، در ارتفاع ۳۰ هزار پايي به اقدام نظامي مي‌پردازند و با بمب‌افکن‌هاي پيشرفته خود يمن را بمباران مي‌کنند.
وزير دفاع آمريکا از اعراب مي‌خواهد که نيروهاي زميني خود را به عنوان ائتلاف به سوي سوريه، عراق و يمن روانه کنند تا رو در رو به مقابله با جمهوري اسلامي ايران و حتي روسيه بپردازند.
ارتش کشورهاي عربي در بخش نيروي زميني از ضعف‌هاي زيادي برخوردار است که اين ضعف، هم در گذشته و هم‌اکنون خود را نشان داده است. در جنگ‌هايي که برخي کشورهاي عربي منطقه با رژيم صهيونيستي داشتند، شکست اعراب را بدرقه كرده‌اند، اما اکنون که ائتلافي از کشورهاي شوراي همکاري خليج‌فارس به يمن حمله کرده‌اند، اين ضعف شديد بار ديگر خود را نمايان کرده است.
آمريکايي‌ها خود نمي‌خواهند نيروهاي زميني ارتش خود را براي درگيري به منطقه بفرستند به همين خاطر مي‌کوشند تا شرکاي خود را در منطقه راضي کنند تا وارد عمل شوند.
اکنون پس از گذشت سه ماه از انتقاد و استهزاي اشتون کارتر، سخنگوي ائتلاف تحت رهبري عربستان «احمد العسيري» مي‌گويد که اکنون براي حمله زميني به مواضع داعش در خاک سوريه آمادگي دارد.
اعلام آمادگي سران سعودي براي انجام عمليات زميني در سوريه، با استقبال آمريکايي‌ها روبرو شده است. اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا که خود اين سناريو را ارائه داده بود، اکنون با اظهارنظر سخنگوي ائتلاف کشورهاي به اصطلاح ضدداعش خرسند است.
اين تصميم زماني گرفته مي‌شود که ارتش و نيروهاي مردمي سوريه با پيشروي‌هاي خود مناطق زيادي از خاک اين کشور را از چنگ گروه‌هاي تروريستي بيرون آورده‌اند و مهمترين بخش آن به آزادسازي بخش‌هاي زيادي از حلب و شهرهاي نبل و الزهرا و در پي آن عتمان است که حتي باعث واکنش خشمگين آمريکا و ديگر کشورهاي ضدسوريه شده است.
اين پيروزي‌هاي بزرگ که با حمايت ايران در ارائه طرح و عمليات روي زمين و حملات هوايي ارتش روسيه به مواضع تروريست‌ها به دست آمده است، موازنه قدرت را به شدت به سود سوريه و محور مقاومت تغيير داد.
اکنون ايران و روسيه به طور مستقيم در سوريه حضور دارند و اگر کشورهاي مدعي مبارزه با تروريسم، قصد ورود به سوريه به بهانه جنگ با داعش را در سر مي‌پرورانند اکنون زمان مناسبي براي اقدام آنها نيست. دليل آن هم روشن است، نخست آن که بسيار ديرهنگام اعلام آمادگي کردند و مهمتر از آن ورود آنها مداخله و تجاوز نظامي به کشوري ديگر محسوب مي‌شود که همچنان دولت قانوني آن استقرار دارد و قرار هم نيست کناره‌گيري کند.
ورود ائتلاف کشورهاي عربي به ظاهر ضدداعش، نه تنها گره‌گشا نخواهد بود بلکه اوضاع منطقه و بحران‌هاي آن را وخيم‌تر هم خواهد کرد.
درک سياسي اين کشورها آنقدر پايين است که متوجه نمي‌شوند، ورود آنها به جنگ در سوريه به رودررويي با ايران و روسيه ختم مي‌شود.
نيروهاي کشورهاي عربي ائتلاف ضدسوريه، قرار نيست با گروه‌هاي تروريستي مبارزه کنند، بلکه آنها نه تنها جايگزين تروريست‌ها خواهند شد که به تقويت آنها خواهند پرداخت و به عنوان نيروهايي که براي سرنگوني دولت قانوني اسد وارد سوريه شده‌اند، عمل خواهند کرد.
روس‌ها هم متوجه اين توطئه شده‌اند‌ که ارتش‌هاي کشورهاي عربي منطقه، قصدي براي مبارزه با تروريست‌ها ندارند، بلکه اين بخشي از سناريوي آمريکا است که در صورت آماده شدن زمينه آن، اجرايي خواهد شد.
اما عربستان همانطور که خود را در يمن گرفتار کرده و حتي توان بيرون آمدن از آن را هم ندارد، ورود به سوريه هم آنها را گرفتارتر خواهد کرد. حتي همه کشورهاي ائتلاف ضدسوريه هم وارد شوند هيچ کمکي به حل بحران اين کشور نخواهد بود، چراکه ساختار حاکميتي و عقيدتي عربستان با گروه‌هاي تروريستي - تکفيري در سوريه و عراق و ديگر کشورهاي منطقه همخواني دارد و آنها دست‌پرورده تفکر وهابيت سعودي هستند. سران سعودي و ديگر كشورهاي عرب منطقه بايد سعي كنند كمتر فريب آمريكا را بخورند. ورود نيروي زميني عربستان به سوريه سقوط آل‌سعود را هم سرعت مي‌بخشد.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdcjvyeh.uqeiizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی