يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 86051
توصيه كارشناسان به تيم هسته‌اي در آستانه مذاكرات

با اقتدار گفت‌وگو كنيد

با اقتدار گفت‌وگو كنيد

مذاكرات جامع هسته اي ايران و ۱+۵ در حالي قرار است فردا برگزار شود كه كارشناسان و تحليگران سياسي معتقدند با توجه به حماسه آفريني مردم در روز ۲۲بهمن و حمايت هاي مقام معظم رهبري ، تيم مذاكره كننده كشورمان مي بايست با اقتدار هرچه تمامتر در اين گفتگوها حضور يافته و حرف نهايي را بزند.
شهر وین پایتخت اتریش از فردا به مدت سه روز میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاست. البته این شهر دو بار میزبان مذاکرات کارشناسی ایران و ۱+۵ نیز بوده است. قرار است امشب نيز ظریف و اشتون پیش از برگزاری مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در خصوص گام نهایی توافق ژنو در شهر وین با یکدیگر دیدار و به رایزنی بپردازند.
سه شنبه در حالي موعد قرار گفتگوهاي جامع ايران و ۱+۵ است كه سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه این سازمان دو نماینده در مذاکرات جامع در وین دارد، تاکید کرد پس از راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن مذاکره‌کنندگان ایرانی با ۱+۵ با اعتماد به نفس مضاعف در مذاکرات حاضر می‌شوند.
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه سازمان انرژی اتمی در مذاکرات جامع دو نماینده در تیم مذاکره‌کننده ایرانی با ۱+۵ خواهد داشت، گفت: این نمایندگان امروز عازم وین مي شوند و در جلسات متعددی که برگزار می‌شود سازمان انرژی اتمی در حال بررسی موضوع در سطح مختلف کارشناسی و سطح بالا است. وی با ابراز خوشبینی نسبت به مذاکرات جامع بین ایران و ۱+۵ که قرار است از فردا در وین شروع شود، اظهار داشت که با احتیاط کار می‌کنیم و تمام احتیاطات لازم را در نظر داریم اما بالاخره اگر قرار باشد امیدی برای حل مسئله نداشته باشیم پس نباید کاری را شروع کرد. در حالي فردا دور گفتگوهاي جامع ايران و۱+۵برگزار مي شود كه خبرگزاری فرانسه مذاکرات هسته‌ای پیش‌روی ایران و گروه ۱+۵ را دشوار توصیف کرد و گزارش داد که ایران و قدرت‌های جهانی روز سه‌شنبه یک اقدام «هرکولی» را برای تبدیل توافق هسته‌ای موقت ژنو به یک توافق درازمدت که همه طرف‌های گفت‌وگو را راضی کند و صحبت از جنگ را برای همیشه خاموش کند، آغاز خواهند کرد.
این خبرگزاری در ادامه نوشت: پس از یک دهه شکست و افزایش تنش‌ها، باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا شانس موفقیت مذاکرات را ۵۰ ، ۵۰ توصیف کرده است و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پیش‌بینی کرده است که مذاکرات پیش‌رو «دشوار» باشند. این خبرگزاری در ادامه نوشت: هنوز مشخص نیست که یک توافق جامع با چه واکنشی از سوی تندروها در آمریکا و اسرائیل، تنها قدرت هسته‌ای، ولی اعلام نشده‌ خاورمیانه و همین‌طور کشورهای عربی خلیج‌فارس روبرو خواهد شد.
در همين حال ریچارد دالتون، سفیر پیشین انگلیس در ایران که اکنون عضو اتاق فکر کاتان هاوس است، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، گفت: من فکر می‌کنم هر دو طرف تمایل خواهند داشت برای پذیرش شرایط طرف مقابل مصالحه کنند. مشکل اینجاست که هر دو طرف دارای افراد سرسختی در خارج از اتاق مذاکرات هستند که باید آنها را نیز راضی کنند. عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در آستانه مذاکرات وین با بیان اینکه کار دشواری پیش رو داریم، گفت: استفاده از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته و راکتور آب سنگین اراک از مهمترین موضوعات مورد بحث برای توافق نهایی هستند. «حمید بعیدی نژاد» مدیر کل سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اظهار داشت: استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و جدید یکی از مهمترین مواردی است که در توافق جامع و دراز مدت باید بررسی و حل شود چرا که بطور قطع نمی پذیریم ایران امکان جایگزینی سانتریفیوژهای موجود خود با انواع پیشرفته و جدید را نداشته باشد.
وی تصریح کرد: موضوع راکتور آب سنگین اراک نیز یکی از مهمترین و سخت ترین موضوعات مورد بحث و بررسی در روند مذاکرات خواهد بود و ما بطور قطع به دنبال حفظ این راکتور هستیم.
بسياري از ناظران و تحليلگران سياسي با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپيمايي ۲۲بهمن و آفرينش يك حماسه سياسي ديگر و نيز حمايت هاي مقام معظم رهبري از تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان ،انتظار مي رود اين تيم با اقتدار در اين مذاكرات حضور يافته و از حقوق هسته اي كشورمان كه خط قرمز ملت ايران محسوب مي شود با قدرت هرچه تمام تر دفاع كند در همين حال اين كارشناسان معتقدند اعمال تحريم ها از سوي مقامات امريكايي حتي در زمان اجرايي شدن توافقات مي تواند قدرت چانه زني ما را در اين مذاكرات بالا ببرد
در همين راستا سياست روز در گفت وگو با كارشناسان به تبيين رويكرد تيم مذاكره كننده كشورمان با ۱+۵پرداخته كه به شرح ذيل است .

حمايت مردم ورهبري گزينه هاي روي ميز ايران در مذاكرات
حسن قديري ابيانه کارشناس مسائل سياسي در اين خصوص گفت: به طور حتم حضور گسترده مردم در راهپيمايي ۲۲ بهمن و شعار پرصلابت مرگ بر آمريکا و مرگ بر اسرائيل در تقويت تيم مذاکره کننده هسته‌اي اثرگذار خواهد بود و اين مساله را به دشمنان جمهوري اسلامي تفهيم مي‌کند که پذيرش مذاکره ايران با ۱+۵ از روي استيصال نخواهد بود. وي افزود: غرب و به ويژه آمريکا بايد متوجه باشد که فشارها و تهديدات نمي‌تواند ملت ايران را تسليم کند اما عواملي ديگرنيز هست که در مذاکرات تاثيرگذار است.
وي با بيان اينکه اقتصاد جمهوري اسلامي ايران در شرايط کنوني وابسته به نفت است تصريح کرد: هيات ايراني در شرايطي نيست که بتواند غرب را تهديد به علوم فروش نفت کند و درست بخاطر همين وابستگي است که غرب ممانعت از فروش نفت ايران را به عنوان اهرمي عليه کشورمان استفاده مي‌کند.
اين کارشناس مسائل سياسي گفت: براي تقويت تيم مذاکره کننده لازم است در ادامه حماسه سياسي ما اقدامات مکفي در جهت تحقق حماسه سياسي به عمل آيد همان طور که تک‌تک مردم در آفرينش حماسه ۲۲ بهمن نقش داشتند، تک‌تک آنها نيز بايد در تحقق حماسه اقتصادي نيز نقش‌آفريني کنند. اين کارشناس مسائل سياسي خاطر نشان کرد: اصلاح سبک زندگي افزايش ساعت خيلي کاري، پرهيز از اسراف و نيز نخريدن کالاهاي خارجي اينها همه گزينه‌هاي روي ميز آمريکا را کاهش داده گزينه‌هاي روي ميز ملت ايران را بالا مي‌برد و براي هيات ايراني مذاکره کننده قدرت مانور بيشتري را فراهم مي‌کند.
وي همچنين گفت: اصلاح ساختار داخلي نيز يکي از ضرورت‌ها براي ارتقاي موقعيت ايران و تقويت اقتدار کشورمان و نيز سياست خارجي جزء ضروريات است.

اقتدار در گفت‌وگو با پشتوانه حمايت مردمي
حسن هاني‌زاده ديگر کارشناسي مسائل سياسي در اين خصوص گفت: در واقع تيم مذاکره کننده ايراني مي‌بايست با برخورداري از پشتوانه رهبري و نيز مردم که نمود آن در راهپيمايي ۲۲ بهمن تجلي پيدا کرد از چرخه غني‌سازي و فن‌آوري هسته‌اي که جزء حقوق اصلي ملت ايران است عقب‌نشيني نکنند.
وي با اشاره به اينکه هم‌اکنون اين مرحله از مذاکرات در يک شرايط حساس است افزود: با توجه به اينکه جمهوري اسلامي ايران در طول سه ماه گذشته تمام مسيرهاي اعتماد‌سازي را طي کرده از هم‌اکنون توپ در زمين ۱+۵ است که بتواند در چنين شرايطي اعتماد ملت ايران جلب و به تمامي تعهدات خود در چارچوب توافقات عمل کنند.
اين کارشناس مسائل سياسي تصريح کرد: اگر ثابت شود غرب و آمريکا در اجرايي کردن توافقات کارشکني کردند قطعا ايران مذاکرات و گفتگوها را متوقف کرد. و به نقطه اول باز مي‌گردد و چرخه غني‌سازي ۲۰ درصد را از سر مي‌گيرد.
وي خاطر نشان کرد: از تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي انتظار مي‌رود در اين گفتگوها با اقتدار تمام حاضر شده و حرف نهايي را بزند و با اولين توبه غرب در يک فرصت سه ماهه براي لغو تحريم‌ها ازحقوق ملت ايران دفاع کند.

https://siasatrooz.ir/vdcjvyeo.uqemizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

خلیل ریگی
به نظر من گروه1+5دصورتی با ایران مزاکره خاهدکرد که به نفع خودشان باشد