دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۲
کد مطلب : 107149
تئاتر لاکچری؛ این‌بار با بلیت ۲۵۵ هزارتومان می‌آید

ارشاد همچنان در پیچ وعده نظارت

بحث قیمت‌گذاری بلیت تئاتر در ماه‌های گذشته بحث روز تئاتر و رسانه‌ها بوده که دامنه آن به مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشیده شد و اظهارنظرها و وعده‌های آنها را به دنبال داشت و حتی قرار بود شورای صنفی نمایش با شرح وظایفی چون کارشناسی قیمت‌گذاری بهای بلیت تئاتر ایجاد شود.
با گذشت زمان و کمرنگ شدن بحث‌ها درباره قیمت‌های نامتعارف چند تئاتر و لزوم نظارت بر این روند دیگر خبری از شکل‌گیری شورای صنفی نمایش در تئاتر که قرار بود تلفیقی از چند نهاد از جمله اداره کل هنرهای نمایشی و خانه تئاتر باشد، نشد و به دنبال آن بار دیگر بازار کاذب تعیین بهای بلیت تئاتر در حال داغ شدن است.
اپرا-نمایش «هفت شهر عشق» به نویسندگی و کارگردانی محمد عبدی‌زاده قرار است در تالار بزرگ وزارت کشور که مکانی دولتی است، اجرا شود؛ اثری که در پوستر منتشر شده آن در سامانه فروش بلیت اسامی و چهره بازیگران شناخته شده سینما و تئاتر شامل محمدرضا فروتن، ابوالفضل پورعرب، مریلا زارعی، پانته‌آ بهرام، نسیم ادبی، محمدعلی ساربان و اندیشه فولادوند دیده می‌شود.
اما نکته مهم اینکه این اثر در تعیین بهای بلیت خود از نمایش موزیکال «بینوایان» و نمایش «می‌سی‌سی‌پی نشسته می‌میرد» سبقت گرفته و بهای بلیت‌های آن از ۶۰ هزار تومان آغاز و به ۲۵۵ هزار تومان ختم می‌شود.
مشخص نیست بهای بلیت این کار بر چه اساسی تعیین شده و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارتی بر این امر داشته یا نه زیرا اپرا-نمایش «هفت شهر عشق» هر چقدر هم مدعی بخش موسیقایی باشد ولی بخش نمایشی آن بسیار پررنگ است.
در کنار یادآوری رها ماندن تشکیل شورای صنفی نمایش و بی‌توجهی اداره کل هنرهای نمایشی به قیمت‌گذاری بلیت‌های تئاتر که در ۲ ماه اخیر به مورد سوم رسیده است، به این مساله می‌توان اشاره کرد که طی سال‌های اخیر برخی افراد از عناوین «موسیقی - نمایش»، «تئاتر موزیکال» و به تازگی «اپرا-نمایش» استفاده می‌کنند تا با این توجیه دست به قیمت گذاری بالای بلیت بزنند.
سامانه‌های فروش بلیت و تهیه کنندگانی هم که به دنبال سود مالی هستند با استفاده از چهره‌های بازیگری و حضور خواننده و ارکستر موسیقی، توجیهی برای عملکرد خود پیدا می‌کنند و بهای بلیت اثر را بالا می‌برند. نکته قابل تأمل این است که نه اداره کل هنرهای نمایشی و نه دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارتی کارشناسانه روی روند تعیین بهای بلیت ندارند و گویا دغدغه چنین امری در فعالیت‌هایشان وجود ندارد و حتی این موضوع به ذهن متبادر می‌شود که دولت قصد دارد با استفاده از مفهوم خصوصی‌سازی و به جای حمایت از تئاتر، دست در جیب تئاتر کرده و هزینه‌های خود را تامین کند.
بلیت ۲۵۵ هزار تومانی یک نمایش در حالی به فروش می‌رسد که عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش نسبت به تئاتر لاکچری موضع گرفته و در توئیتی نوشته بود: «تئاتر لاکچری تیر خلاص به این هنر مردمی است. اداره کل هنرهای نمایشی با هم‌اندیشی و همیاری خانه تئاتر، حریم صحنه را از آن مصونیت دهد.» مهر

https://siasatrooz.ir/vdcjxaevhuqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی