دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳
کد مطلب : 92694
به شرط تصویب شورای اقتصاد؛

آب تا پایان تیر‌ماه گران می‌شود

آب تا پایان تیر‌ماه گران می‌شود

معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه به دنبال افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف هستیم، گفت: آب به‌ شرط تصویب شورای اقتصاد تا پایان تیرماه گران مي‌شود.
به گزارش تسنیم، رحیم میدانی در نشستی خبری، اظهار داشت: با توجه به شروع هفته صرفه‌جويي امیدواریم در این هفته اقدامات و اطلاع‌رسانی‌ها منجر به صرفه‌جویی در مصرف آب و درک اهمیت آب شود. وی افزود: سنجش وجود بحران آب تنها مسئله آب شرب شهرها و روستاها نیست بلکه شاخص‌های متعدد و مهمی دارد که با یک بارندگی و یا چند بارندگی این شاخص‌ها جابه‌جا نمی‌شوند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: اینکه می‌گوییم کشور درگیر بحران آب است یعنی وضعیت ما در منابع آب زیرزمینی یک روندی دارد که منابعی که ۵۵ درصد از نیاز مردم را تأمین می‌کند به‌سمت نابودی پیش می‌رود. وی ادامه داد: رفع بحران آب نیاز به اقدامات ریشه‌ای و هماهنگی هر سه قوا دارد و اگر در بهترین شرایط بتوانیم برنامه‌های‌مان را پیش ببریم نجات منابع آب زیرزمینی در ۲۰ سال آینده محقق می‌شود.
میدانی با بیان "در حال حاضر در ۴ شهر سنندج، بندرعباس، بوشهر و کرمان مشکل جدی در بحث آب داریم" گفت: بحران آب یک‌ساله ایجاد نشده که یک‌ساله رفع شود و عوامل ایجاد آن بیشتر عوامل انسانی است. وی افزود: یکی از دردناک‌ترین مسائل آب کشور بی‌نظمی و قانون‌گریزی است به‌نحوی که قوانین در مسئله آب استقرار نیافته و اجرا نشده‌اند.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: وقتی ده‌ها چاه غیرمجاز داریم و چاه‌های مجاز بیش از پروانه برداشت می‌کنند و شش میلیارد مترمکعب بیش از توان سفره‌های زیرزمینی سالانه برداشت داریم چگونه می‌توانیم بگوییم قانون رعایت می‌شود؟
وی افزود: وقتی قوانین در کشور اجرا نمی‌شود تمام منابع آبی کشور در معرض تهدیدند و علاوه بر بحران آب با بحران کاهش کیفیت منابع آب مواجه می‌شویم. میدانی با بیان اینکه برخی مسئولان و مردم قائل به رعایت اندازه در بحث آب نیستند، گفت: وقتی اعلام می‌کنیم در فلان حوزه آبریز آبی نداریم برای نیازهای جدید تخصیص دهیم باور نمی‌کنند، مسئولان کشور باید بپذیرند که آب اندازه دارد و وقتی می‌گوییم آب نداریم نباید به ما فشار بیاورند که آب را تأمین کنیم، به‌طور مثال یکی از مصوبات شورای هماهنگی زاینده‌رود این بود که بارگذاری جدید در این حوزه آبریز ممنوع است.
وی افزود: امسال برای تأمین آب چاه‌هایی را از مردم اجاره کردیم یعنی ما به‌عنوان متولیان آب به خودمان اجازه نمی‌دهیم بی‌حدوحصر چاه بزنیم و به مردم آسیب برسانیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی در حوزه زاینده‌رود در سال گذشته گفت: شورای هماهنگی کرخه نیز به‌عنوان دومین شورای هماهنگی تشکیل شده و سومین شورای هماهنگی نیز در دو هفته آینده برای حوزه سفیدرود تشکیل می‌شود.
این مقام مسئول در‌خصوص فعالیت‌های انجام شده در باروری ابرها در سال گذشته، گفت: از ۱۶ آذر ۹۳ تا ۲۰ اردیبهشت ماه امسال انجام شد و در این مدت در مجموع ۱۰۶ سورتی پرواز به ‌میزان ۲۷۰ ساعت انجام شد که ۶۹ درصد آن عملیاتی و مابقی برای شناسایی بود.
وی افزود: پروازهای باروری ابرها در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، یزد، فارس، اصفهان، کرمان، تهران، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و خوزستان عملیاتی بود و در سه استان خراسان رضوی و شمالی و کرمانشاه پروازهای شناسایی انجام دادیم که در حال حاضر در مرحله مطالعات ارزیابی هستیم و تا ۴ ماه آینده نتیجه این مطالعات اعلام می‌شود، اما در بهترین شرایط تأثیر بارورسازی ابرها در افزایش بارش‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: یکی از مصوبات مهم شورای عالی آب در خصوص صرفه‌جویی در مصرف آب این بوده تجهیزات مربوط به آب باید تماماً استاندارد داشته باشد و در عین حال از واردات کالاهای غیراستاندارد جلوگیری شود که با سازمان ملی استاندارد برای آنکه تجهیزاتی را که استاندارد ندارند استاندارد اجباری کنند مکاتبه کردیم و در هفته‌های آینده با مسئولان وزارت صنعت برای جلوگیری از واردات تجهیزات غیراستاندارد جلسه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه مجموع متوسط بارندگی در کشور از ابتدای سال آبی جدید تاکنون ۱۸۳ میلیون لیتر بوده است، گفت: این رقم نسبت به درازمدت کاهشی ۲۱درصدی و نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشته است که در برخی حوزه‌ها مثل حوزه خلیج فارس با کاهش ۳۸درصدی بارش‌ها نسبت به درازمدت وضعیت بسیار نامناسبی داریم.
میدانی با بیان اینکه اقتصاد آب اقتصاد درستی نیست، گفت: ما چشم به منابع دولتی داریم که اگر ندهند نفسمان قطع می‌شود.
وی با بیان اینکه پیگیر افزایش تعرفه‌های مصرفی برای مشترکانی که ۵۰ مترمکعب به بالا در ماه مصرف آب دارند، گفت: طبق قانون بودجه از سال ۹۴ تعرفه خدمات آب و فاضلاب باید به تصویب شورای عالی اقتصاد برسد از این‌رو ابلاغ تعرفه‌های جاری که قرار بود تا پایان اردیبهشت‌ماه صورت بگیرد تا پایان تیرماه انجام می‌شود که با ابلاغ تعرفه‌های سال‌جاری آبونمان به ‌میزان هزار تومان در هر قبض مجدداً روی قبوض مشترکان محاسبه خواهد شد. این مقام مسئول افزود: پیگیر این هستیم که در تعرفه‌های ابلاغی سال جاری در هر ۵ مترمکعب اضافه مصرف از مصارف بالای ۴۰ مترمکعب شیب پلکانی محاسبه مصرفی زیاد باشد.
وی خاطرنشان کرد: ۷۲ درصد مصرف‌کنندگان مصرف معقول در بخش آب شرب دارند و پرمصرف‌ها نباید با مصرف بی‌رویه خود به زندگی عادی این ۷۲ درصد آسیب برسانند.
میدانی افزود: در بحث جریمه و قطع آب مشترکان پرمصرف بیشتر به‌دنبال فرهنگسازی هستیم اما دادن این مصوبه سخت نیست و ما به ‌عنوان متولی بخش آب کشور پیگیر تسهیل طرح‌های پیشنهادی خود در هیئت دولت هستیم تا عاملی بازدارنده در جهت مصرف بی‌رویه آب باشد.

افت ۱۴ درصدی بارش‌ها
در همین راستا محمد حاج‌رسولی‌ها از افت ۲۰ درصدی میزان بارندگی‌ها خبر داد وگفت: هم اکنون ۱۱۹ سد در کشور در دست ساخت است که از این تعداد ۲۴ سد تا اوایل سال آینده آبگیری شده و به بهره‌برداری مي‌رسد. ظرفیت آب این سدها دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است که به منظور تامین آب شرب ساخته مي‌شوند.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته میزان بارندگی در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۰۳ میلیمتر کاهش یافته است اظهارداشت: میزان بارش‌ها در کشور نسبت به دوره درازمدت ۲۰ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش شدید بارندگی، تغییر اقلیم و تغییر درجه حرارت در سال‌هاي اخیر و تغییر نوع نزولات از مهم ترین دلایل کاهش منابع آبی کشور است. حاج رسولی‌ها تصریح کرد: منابع آب‌هاي زیر زمینی نیز از ۱۲۳ میلیارد مترمکعب به ۸۸ میلیارد مترمکعب کاهش یافته که سالانه پنج تا شش میلیارد مترمکعب اضافه برداشت مي‌شود و قابل برگشت نیست.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه شرایط فعلی مي‌طلبد که با دقت بیشتری فعالیت شود، یکی از کارهای وزارت نیرو در سال‌جاری را تعادل بخشی منابع آب‌هاي زیر‌زمینی اعلام کرد و گفت: در همین راستا در هر استان، دو تا سه دشت با کمک کشاورزان و تشکل‌هاي کشاورزی انتخاب شده و برنامه کاملی در‌خصوص مدیریت منابع آب و سفره‌هاي زیرزمینی به اجرا گذاشته مي‌شود. 

افت ۵.۳ درصدی حجم آب مخزن سدهای کشور
حجم کنونی آب موجود در مخازن سدهای کشور در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۵.۳ درصد کاهش یافته است.
به گزارش پاون، حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در پایان هفته چهارم خرداد‌ماه، ۲۵ میلیارد و ۹۷۰ میلیون متر‌مکعب به ثبت رسیده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، معادل ۵.۳ درصد کاهش نشان مي‌دهد. حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در زمان مشابه سال گذشته، حدود ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
براساس این گزارش، حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) تا پایان هفته گذشته، با ۱۳ درصد کاهش در مقایسه با سال آبی گذشته به ۲۵ میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب رسیده است. این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۸ میلیارد و ۸۵۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
میزان حجم آب خروجی از سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، ۱۹ میلیارد و ۵۳۰ میلیون مترمکعب گزارش شده؛ در حالی که آب خروجی از سدهای کشور در مدت مشابه سال آبی گذشته، به میزان ۲۰ میلیارد و ۶۸۰ میلیون مترمکعب بود.
براین اساس، حجم آب خروجی از سدهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، ۵.۶ درصد کاهش نشان مي‌دهد.
هم‌اکنون مجموع ظرفیت مخازن سدهای کشور در زمان کنونی ۴۸.۸ میلیارد مترمکعب گزارش شده که ۵۳ درصد از حجم مخازن سدهای کشور از آب پر بوده است.

https://siasatrooz.ir/vdcjxmeh.uqe8hzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی