يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 95664
تحرکات گروه‌های سیاسی برای پایان بحران پارلمان ابعاد تازه‌ای گرفت

وفاق ملی نیاز امروز عراق

وفاق ملی نیاز امروز عراق

عراق این روزها در حالی نیازمند وفاق و اتحاد ملی است که رویکردهای نادرست سهم خواهی‌های فردی و گرایش به حاشیه‌ها به جای توجه به اولویت‌ها تشدید حملات تروریست‌ها و سوء استفاده دشمنان بیرونی عراق را رقم زده است.
همزمان با برگزاری نشست‌های متعدد میان مقامات تاثیرگذار در حل بحران سیاسی عراق، مالکی نخست‌وزیر سابق عراق، با انتقاد از کسانی که وارد پارلمان و دفتر نخست‌وزیر شده بودند، این اقدام را بر خلاف تلاش‌ها برای اصلاحات حقیقی دانست. «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون، در بیانیه‌ای با هشدار درباره خطرات بزرگ ناشی از اوضاع مضطرب امنیتی و سیاسی، تأکید کرد: تهدید و اشغال پارلمان و ورود به منطقه سبز نمی‌تواند به تغییر کابینه به شکل قانونی و صحیح منجر شود.نوری مالکی در این بیانیه‌ از همگان خواست تا برای حل مشکل امنیتی و بازگرداندن تشکیلات حکومتی همکاری کنند.
نخست‌وزیر سابق عراق، افزود: علاوه بر این نقض گسترده قانون، نشست‌های پارلمان و روند رأی‌دهی و شکست آن و عدم تحقق حد نصاب نمایندگان، کارشکنی محسوب می‌شود.المالکی در این بیانیه ادامه داد: تغییر جزئی کابینه در فضایی انجام شد که کسانی که رأی دیگری داشتند از سوی تظاهرات کنندگان، تهدید به قتل می‌شدند و در نتیجه وزرایی که آمده‌اند بهتر از سابق نیستند و در برخی زمینه‌ها نیز ما شاهد عقب‌گرد هستیم.
او از همگان خواست تا اصلاحات را «به دور از فضای متشنج» پیش ببرند تا بتوان در «فضایی آرام درباره تغییرات و اصلاحات واقعی» بحث کرد.
لازم به ذکر است در سوء استفاده آشکار از بحران سیاسی عراق، فورد سفیر سابق آمریکا در سوریه گفت این وضعیت می‌تواند بر روی مبارزه ضد داعش تاثیر بگذارد. وی همچنین گفت، این اقدامات پتانسیل کافی برای تحریک درگیری مسلحانه میان گروه‌های شیعی را فراهم می‌کند. «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: این اقدامات قطعا دو معنا دارد؛ اول اینکه شاید درگیری سیاسی بیشتر و یا حتی درگیری مسلحانه میان عوامل شیعی مختلف عراق و میان گروه‌های حامی مقتدی صدر و نوری مالکی در بگیرد و یا حتی یک درگیری میان نیروهای متعلق به برخی از گروه‌های تحت حمایت ایران و حامیان مقتدی صدر به وقوع بپیوندد. رابرت فورد همچنین تاکید کرد: برهم صالح، معاون نخست‌وزیر سابق عراق در پیامی توئیتری به وی گفته است که بحران روز شنبه پایان سیستم سیاسی ۲۰۰۳ بوده است. این دخالت‌های آشکار از سوی شبکه‌هایی مانند العربیه و الجزیره نیز برای دامن زدن به اختلافات تکرار شده است. لازم به ذکر است حامیان مقتدی صدر شنبه به منطقه الخضراء بغداد حمله کرده و راه خود را به سمت ساختمان پارلمان عراق باز کردند. معترضان از موانع اطراف منطقه مذکور بالا رفتند و درگیری‌هایی رخ داد. این منطقه شماری از نهادهای دولتی مهم عراق و ساختمان‌های دیپلماتیک خارجی را در خود جای داده است. مقتدی صدر در جریان کنفرانس خبری‌اش در شهر نجف آنچه را که "یک سیستم سیاسی ناکام مانده از دربرگیری اراده مردم" خواند، رد کرد. وی همچنین تعلیق فعالیت‌های بلوک سیاسی‌اش موسوم به «احرار» را که ۳۴ کرسی در پارلمان عراق دارد، اعلام کرد. صدر تاکید کرد که قانونگذاران احرار از مشارکت در نشست‌های آتی پارلمان خودداری می‌کنند. لازم به ذکر است العبادی نخست وزیر عراق تأکید کرد عناصری که به نیروهای امنیتی و اعضای پارلمان حمله کرده بودند باید مورد تعقیب قرار گیرند.شبکه خبری «السومریه نیوز» گزارش داد که العبادی از «محمد سالم الغبان» وزیر کشور عراق خواست این افراد را تعقیب کنند که به نیروهای امنیتی و اعضای پارلمان حمله کرده بودند و آنان را به دادگاه بکشاند. همچنین اعضای ائتلاف ملی عراق با صدور بیانیه‌ای خواستار هوشیاری مردم در مواجهه با خطر دشمنان واقعی این کشور شدند.به دنبال حمله تظاهرکنندگان عراقی به ساختمان پارلمان و تشدید بحران در این کشور، اعضای ائتلاف ملی عراق نشست اضطراری برگزار کردند. این نشست فوری به ریاست ابراهیم جعفری و در دفتر وی برگزار شد. رهبران ائتلاف ملی عراق در این نشست با صدور بیانیه‌ای خطاب به مردم عراق اعلام کردند: "این تلاش‌های شما برای اصلاح وضع کشور نباید به تخریب مؤسسه‌های دولتی و تعطیلی آنها منجر شود."محمد العقیلی عضو ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری‌المالکی به المیادین گفت آنچه در پارلمان می‌گذرد، از قبل برای آن برنامه‌ریزی شده است.وی افزود مسئولیت بروز حوادث اخیر بر عهده سلیم الجبوری است که به درخواست نمایندگان اعتنا نکرد.
وی گفت اگر فراکسیون‌های سیاسی با هم وارد مذاکره نشوند، پیامدهای خطرناکی ممکن است رخ دهد.،بر همه عراقی‌ها این حقیقت اثبات شده است که شبکه‌های فتنه‌گر العربیه و الجزیره هرگز خیر و صلاح مردم عراق اعم از شیعه و سنی و دیگر قشرها را نمی‌خواهند و صرفا آنچه برای آنها مهم است، نابودی روند سیاسی پس از صدام معدوم مورد حمایت رژیم‌های مرتجع عرب و شعله‌ور شدن آتش جنگ مذهبی و ایجاد هرج و مرج و بی‌ثباتی در عراق است به همین سبب نباید تعجب کرد که این شبکه‌ها کنفرانس مطبوعاتی مقتدی صدر رهبر جریان صدر را به صورت زنده پوشش دهند که این اقدام آنها نه دلسوزی برای مردم عراق و یا طرفداری از شخص مقتدر صدر بلکه اقدامی هدفمند برای دامن زدن به تنش‌ها و علاقه‌مندی به تشدید بحران و بی‌ثباتی در عراق است.
در حوزه میدانی عراق نیر خبر می‌رسد عضو شورای استانی الانبار با بیان اینکه ساعت صفر عملیات آزادسازی فلوجه بسیار نزدیک شده،گفت: در نتیجه بهبود اوضاع امنیتی الرمادی، خانواده‌های آواره این شهر به دیار خود بازمی‌گردند. همچنین عضو کمیته امنیتی شورای استانی بغداد با بیان پیشرفت موفق اجرای طرح امنیتی ویژه سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) تاکید کرد: حضور هسته‎های اطلاعاتی در میان زائران بیش از سال‌های گذشته است.«غالب الزاملی»، عضو شورای استانی بغداد طرح امنیتی ویژه مراسم سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) را موفقیت آمیز توصیف و تاکید کرد، کنترل اطلاعاتی عنصر اصلی این طرح را تشکیل می‌دهد. خبر دیگر آنکه انفجار دو خودروی بمب‌گذاری شده در شهر «سماوة» عراق ۲۳ کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشت.منابع عراقی اعلام کردند که روستای راهبردی «البشیر» در استان «کرکوک» سرانجام، تحت کنترل نیروهای عراقی درآمد.«ابورضا النجار» ناظر فعالیت نیروهای بسیج مردمی ترکمانی اعلام کرد که نیروهای پیشمرگه و نیروهای ترکمانی طی تلاش‌هایی هماهنگ و همسو موفق به آزادی البشیر و روستاهای اطراف آن شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcjxmeh.uqeimzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی