سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
کد مطلب : 106249

ورود تنش چین و آمریکا به دروازه نظامی

همزمان با اوج‌گیری تنش‌ها میان پکن و واشنگتن، بنابر گزارش رسانه‌های غربی به دنبال تشدید تنش‌ها بین پکن واشنگتن در زمینه‌های اقتصادی و ادعای اخیر «دونالد ترامپ» درباره تلاش چین برای دخالت در انتخابات ۲۰۱۸ آمریکا، پکن نشست امنیتی اواسط ماه اکتبر (اواخر مهرماه) با حضور وزیر دفاع آمریکا را لغو کرد.
یک مقام ارشد آمریکایی خبر داد که چین نشست امنیتی با وزیر دفاع آمریکا در ماه اکتبر را که از قبل برنامه آن چیده شده بود، لغو کرد. مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت، مشخص نیست دلیل لغو نشست چه بوده و همچنین معلوم نیست که زمان جدیدی برای برگزاری این نشست امنیتی تعیین شده باشد.
این مقام ادامه داد، مشخص نیست به دلیل اختلاف‌ها بین پکن و واشنگتن در مسائلی از قبیل فروش تسلیحات، فعالیت نظامی چین در دریای چین جنوبی و یا تنش‌ها بر سر جنگ تجاری بین دو کشور این نشست لغو شده باشد. وی افزود: «تنش (بین چین و آمریکا) در حال تشدید شدن است و این می‌تواند برای هر دو طرف خطرناک باشد».
رویترز از رجوع به وزارتخانه‌های خارجه و دفاع آمریکا و چین و همچنین کاخ سفید برای اطلاع از چند و چون خبر «لغو نشست امنیتی» دو کشور در ماه اکتبر خبر داد اما مقام‌های چینی و آمریکایی اظهارنظری در این‌باره نکردند.
برخی منابع خبری مستقر در پکن هفته گذشته خبر داده بودند که احتمال لغو نشست امنیتی دو کشور به دلیل تشدید تنش‌ها وجود دارد. دونالد ترامپ که در هفته‌های اخیر مواضع ضد چینی خود را تشدید کرده، چهارشنبه هفته گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل پکن را به «دخالت» در انتخابات ۱۵ آبان کنگره آمریکا متهم کرد، اتهامی که وزیر خارجه چین در همان نشست آن را «بی‌اساس» خواند و رد کرد.
در این میان در ادامه صف‌بندی‌های آمریکا و چین، رهبر کره شمالی طی پیامی برای رئیس‌جمهور چین، بر تعهد خود برای عمیق‌تر کردن روابط دو کشور را تأکید کرد. کیم در پیامی برای «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین تاکید کرد مایل به افزایش روابط پیونگ یانگ و پکن براساس روابط نزدیک سنتی میان دو کشور است. از سوی دیگر یک مقام ارشد دولت ترامپ به دیپلمات‌های چینی گفته است که ایالات متحده به رابطه خود با چین نه به عنوان شراکت بلکه به عنوان یک رقابت نگاه می‌کند.
درحالی که چویی تیانکائو سفیر چین در آمریکا که از سفارت کشورش در واشنگتن برای برجسته‌سازی اهمیت همکاری دو کشور استفاده کرده بود،مت پوتینگر مدیر ارشد امور آسیایی در شورای امنیت ملی، موضع آمریکا را در این‌باره روشن ساخت و گفت: در ایالات متحده رقابت یک کلمه چهار حرفی نیست. ما در دولت ترامپ سیاست‌های خود را درباره چین به روز کرده ایم تا مفهوم رقابت را به سمت مهمترین راهبردهای‌های امنیت ملی رئیس‌جمهور پیش ببریم. چویی می‌گوید: چین و آمریکا هر دو با انتخابی تاریخی درباره آینده روابط خود رو به رو هستند و چین انتخاب خود را انجام داده است؛ ما به اصولی پایبندیم که برای هر دو طرف سودمند باشد.
در ادامه تنش دو کشور، به‌رغم اعترض و نگرانی‌های ساکنان محلی در توکیو، پنج هواپیمای اوسپری رسما در پایگاه هوایی یوکوتای ارتش آمریکا در حومه توکیو مستقر شدند. وزارت دفاع ژاپن ابراز امیدواری کرده است که استقرار اوسپری‌ها دو موقع نیاز به واکنش به موقع در مقابل قدرتنمایی دریایی چین و بلاتکلیفی در اوضاع شبه جزیره کره، بینجامد.

https://siasatrooz.ir/vdcjxmevhuqey8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی