سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۶
کد مطلب : 92874

توافق نه خوب، نه بد

برخي از شواهد و قراين خبر از روزها و ساعات پاياني گفت‌وگوي هسته‌اي - که در وقت اضافي تعيين شده ادامه يافته...

برخي از شواهد و قراين خبر از روزها و ساعات پاياني گفت‌وگوي هسته‌اي - که در وقت اضافي تعيين شده ادامه يافته - بين هيئت ايراني و کشورهاي ۱+۵ مي‌دهد. روند مذاکرات با در نظر گرفتن فراز و نشيب‌هايي که پشت سر گذاشته، نشان از وجود اراده سياسي در طرفين براي به نتيجه رساندن مذاکرات و دستيابي به يک توافق منطقي و قابل قبول دارد . هيئت ايراني که با تکيه بر هوش و ذکاوت، تلاش و جهاد دانشمندان جوان خود به علوم و فناوري هسته‌اي دست يافته و با اورانيوم غني شده بيست درصدي و هزاران سانتريفيوژ اکتيو با دستي پر در مذاکرات حضور يافته است.
از اين طرف پشتوانه و انسجام ملي و يکپارچه ملت ايران که استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را حق مسلم خود دانسته و براي احقاق حقوق هسته‌اي آماده هر نوع جان‌فشاني و مقاومت هستند برخوردار بوده و تاييد و حمايت محکم مقام معظم رهبري از تيم مذاکره‌کننده و فتواي معظم‌له در حرمت استفاده غيرصلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را به همراه دارد. لذا با اعتماد به نفس، صريح و صادق در گفتار و عمل، صحنه مذاکرات را علي‌رغم جو سخت و طاقت‌فرسا بودن آن به محلي براي اداي تکليف الهي و ملي تبديل کرده است و تلاش مي‌کند با نگاهي واقع‌گرايانه و درک فضاي حاکم بر روابط بين‌الملل، حقوق ملت ايران را از طريق ديپلماسي استيفا نمايد. امروز کار جهادگونه هيئت ديپلماتيک ايراني در دفاع از دستاوردهاي هسته‌اي بي‌شباهت به جهاد في‌سبيل‌الهد رزمندگان اسلام در طول سال‌هاي دفاع‌مقدس براي حراست از مرزهاي جغرافيايي و عقيدتي ايران و انقلاب اسلامي نيست، همان‌گونه که سلحشوران حق عليه باطل سربلندي و عزت، شرف و غرور ملي براي ايران اسلامي را به ارمغان آوردند، تيم مذاکره‌‌کننده نيز مي‌تواند يا يک توافق عزتمندانه‌اي که براساس عزت، حکمت و مصلحت صورت مي‌دهد، نام خود را در دفتر پرافتخار تاريخ ملت ايران جاودانه نمايد. بديهي است آن توافقي مورد پذيرش و تاييد ملت قرار خواهد گرفت که از هر جهت در برگيرنده منافع ملي بوده ودر نهايت به امضاي مقام معظم رهبري رسيده باشد.
به نظر مي‌رسد علاوه بر هيئت ايراني در طرف مقابل نيز اراده سياسي براي توافق قابل قبول به وجود آمده باشد. اين اراده نه از روي ميل و رغبت و قبول حق حيات بشري براي تمام ملت‌ها و دولت‌ها که طبق کنوانسيون‌هاي بين‌المللي و منشور سازمان ملل از حقوق برابري برخوردار مي باشند ايجاد شده باشد، بلکه از روي ناچاري مجبور به قبول حقوق ايران اسلامي در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي هستند. بنابر اعتراف رئيس‌جمهور آمريکا اگر بتواند ترجيح مي‌دهد که تمام پيچ و مهره‌هاي سيستم هسته‌اي ايران را از هم باز کرده و سايت‌هاي هسته‌اي را با خاک يکسان کند اما نمي‌تواند و قدرت آن را ندارد. مقاومت و ايستادگي قهرمانانه ملت سلحشور و بصير ايران باعث ناکارآمدي تمام گزينه‌هاي روي ميز و زير ميز؟! آنها شده است، لذا امروز ناچارند با قبول حقوق برابري براي ملت ايران در پاي ميز مذاکره‌اي بنشينند که در آن سوي ميز نمايندگان ملت ايران نشسته است و به هيچ‌وجه حاضر نيست ذره‌اي از مواضع اصولي و به حق خود کوتاه بيايد.
ايستادگي در مقابل زياده‌خواهي‌ها و بدعهدي‌ها و دبه درآوردن آنها باعث عقب‌نشيني از مواضع نابه‌حق و تجديدنظر در مطالباتشان شده است. در حال حاضر دو نگاه کاملا متضاد بدبينانه و خوشبينانه در بين کارشناسان و تحليلگران سياسي وجود دارد. نگاه بدبينانه معتقد است که قطعا توافقي صورت نخواهد گرفت و هر نوع توافقي را در راستاي منافع دشمن ارزيابي كرده و دور شدن از آرمان‌هاي انقلاب مي دانند. وا اسلاما، وا انقلابا راه انداخته‌اند. نگاه دوم که با کمي خام خيالي همراه است نتيجه مذاکرات را با هر توافقي خوب مي‌داند و پيشاپيش به رقص و پايکوبي پرداخته و درصدد بزک کردن چهره کريه آمريکا در افکار عمومي با استفاده از رسانه‌ها برآمده است. اما در يک نگاه واقع‌بينانه و با درک شرايط طرفين پيش‌بيني مي‌شود که در پايان مذاکرات يک توافق بينابين نه خوب، نه بد به امضاي هيئت ايراني و هيئت‌هاي ۱+۵ برسد. در صورتي که اين توافق‌ به تاييد مقام عظماي ولايت برسد يقينا مورد قبول ملت بزرگ ايران خواهد بود.

مولف : حسن اختري
https://siasatrooz.ir/vdcjxoeh.uqe8azsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی