شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۵
کد مطلب : 98184
59 درصد جوانان شبکه مجازی را به عنوان سرگرمی بر می‌گزینند؛

ضرورت تشکیل کمپینی برای شکست تنبلی

ضرورت تشکیل کمپینی برای شکست تنبلی

نسل امروز به دلیل پیشرفت‌های بوجود آمده و ساخت ابزارهای پیشرفته که کار انسان را در بسیاری از زمینه‌ها آسان تر کرده است به قول کارشناسان تنبلی پیشه کرده است و کم تحرک است. این کم‌تحرکی علاوه بر بیماری‌هایی که ممکن است برای آنها درپی داشته باشد باعث شده که کارهای معمولی و حتی اجتماعی بودن آنها را تحت تاثیر قرار دهد و تاثیر بسزایی در سبک زندگی این نسل داشته باشد.
این نسل کمتر حضوری به دیدار اقوام می‌رود و اکثر در شبکه‌های مجازی به رد و بدل کردن پیام با هم گروهی‌های خود مشغول است، تنبلی نسل کنونی به قدری فراگیر شده است که حتی حاضر نیستند برای سرگرمی‌های سالم زحمت بکشند.
تعداد کم جوانان در محل‌های تفریحی چون کوه و دشت و باشگاه‌های ورزشی و آمارهای ارائه شده در این زمینه گواهی بر این ماجراست. اما این رویه به قدری فراگیر بوده است که باعث شده بسیاری از جوانان تنبلانه‌ترین مسیر را برای بهره‌ بردن از سرگرمی‌ها انتخاب کنند! وقتی نگاهی به هدف اصلی ۵۹ درصد از جوانان فعال در شبکه مجازی می‌اندازیم که داشتن سرگرمی را علت اصلی حضور در این شبکه‌ها می‌دانند درمی‌یابیم که کم‌تحرکی و تنبلی چقدر در بین نسل جدید نفوذ کرده است.

۵۹ درصد فعالان شبکه مجازی
دنبال سرگرمی هستند
بر همین اساس لازم به یادآوری است که برمبنای آخرین بررسی‌های نظام پایش شاخص‌های ارتباطات کشور، ۶۵ درصد کاربران اینترنت در ایران عضو شبکه‌های اجتماعی هستند و ۵۹ درصد کاربران نیز در اینترنت به دنبال تفریح و سرگرمی‌اند.
درگاه پایش جامعه اطلاعاتی برمبنای نظام پایش شاخص‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و با توجه به نتایج طرح آمارگیری برخورداری خانوارها و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات، آخرین وضعیت استفاده از ICT در ایران را تا پایان سال ۹۴ اعلام کرده که طبق این برآوردها مشخص شد که وضعیت حضور کاربران اینترنت در شبکه‌های اجتماعی از سال ۹۲ که ۲۰ درصد بوده در پایان سال ۹۴ به ۶۵ درصد افزایش یافته است.این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۵۹ درصد کاربران در اینترنت به دنبال تفریح و سرگرمی‌اند و ۷۱ درصد از این ابزار برای ارتباطات استفاده می‌کنند.
در راستای فعالیت کاربران اینترنت در ایران مشخص شده است که تنها ۸ درصد کاربران ایرانی به تولید محتوا در فضای مجازی می‌پردازند. از این میان ۲ درصد تولیدات محتوا مربوط به نرم افزارهای اینترنت برای ویرایش، ۳ درصد محتوای تولید شده برای مدیریت صفحات شخصی، ۶ درصد محتوای ایجاد شده توسط کاربر شامل متن، عکس، فیلم و موسیقی و نرم‌افزار و یک درصد نیز به تولید محتوا در قالب وبلاگ نویسی مربوط می‌شود. براساس بررسی‌های شاخص‌های جامعه اطلاعاتی در ایران درخصوص فعالیت کاربران اینترنت مشخص شد که ۱۳ درصد فعالیت کاربران اینترنت در ایران به بانکداری الکترونیکی معطوف است. همچنین ۳۷.۵ درصد از کاربران از خدمات دولت الکترونیک و ۴۲ درصد از تجارت الکترونیک در اینترنت استفاده می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۷۴.۷ درصد کاربران اینترنت در ایران در گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستند و این درحالی است که ۲۷.۳ درصد کاربران اینترنت در ایران را گروه سنی ۵۰ تا ۸۹ سال تشکیل می‌دهند. در همین حال فاصله جنسیتی بین کاربران اینترنت مرد و زن در ایران ۱.۹ درصد است و فاصله بین کاربران اینترنت شهری و روستایی ۲۵.۵ درصد برآورد می‌شود.

آسیب‌های جسمی کم‌تحرکان
تحرک یک کلمه کلی است زیرا حرکت فردی از یک اتاق به یک اتاق دیگر نیز تحرک نام دارد اما منظور از تحرک به‌معنای اخص آن داشتن یک برنامه ورزشی روزانه منظم است. برخی از کارشناسان بر این باورند که حداقل باید هفته‌ای ۳ روز و به‌طور میانگین در هر هفته یک ساعت ورزش کرد.
نتیجه این بی‌تحرکی نیز آمار نگران‌‌کننده بروز سکته قلبی در کشور است. براساس آخرین آمارها در هر روز ۳۰۰ نفر و در مدت یک‌سال ۱۰۹ هزار نفر در ایران بر اثر بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
با توجه به آمارهای ارائه شده می‌توان نتیجه گرفت که اگر به زودی برای تغییر سبک زندگی سلامت نسل جوان که ۷۴ درصد کاربران شبکه مجازی را تشکیل می‌دهند فکری نشود به زودی با بحران‌هایی ناشی از عدم تحرک و بیماری‌های قلبی و عروقی همراه خواهیم بود و علاوه بر این مسایل که مربوط به آسیب‌هایی است که کم‌تحرکی بر جسم افراد جوان جامعه را تهدید می‌کند.
اما موضوع وقتی وحشتناک‌تر می‌شود که مشاهده می‌کنیم که آمار کم‌تحرکی در دانش‌آموزان ۶۰درصد است و آمار کم‌تحرکی در جامعه به‌دلیل وجود قشر سالمند که طبعا تحرک کمتری نسبت به قشر نوجوان دارند بالاتر است. این مسئله بیانگر آن است که آحاد جامعه باید از تحرک برخوردار باشند.
یکی دیگر از عوارض کم‌تحرکی افزایش وزن است که در این موضوع دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه بیش از ۴۰درصد مردم اضافه وزن دارند، گفت: میانگین کالری دریافتی مردم ۲۸۵۰کالری در روز است درحالی‌که ۲۴۰۰کالری کفایت می‌کند.
در نتیجه بی‌حرکتی یا تحرک کم در فرایند سوزاندن کالری‌های اضافی بدن اخلال ایجاد می‌شود و در نتیجه بدن ما تنها به یک دریافت‌کننده کالری بدل می‌شود. افزایش دریافت کالری نیز به‌صورت تجمع و انباشت چربی خود را در بدن نشان می‌دهد که این امر نیز باعث بروز افزایش وزن و چاقی می‌شود.
افزایش وزن به‌طور طبیعی باعث افزایش فشار بدن روی مفاصل زانو و مچ پا می‌شود و این مسئله باعث می‌شود در بسیاری از مواقع حرکت فرد به کندی انجام گیرد. البته فشار بیش از حد وزن زیاد بر مفاصل باعث سایش غضروف‌ها و ایجاد درد شدید در اتصالات پا می‌شود. این رویه‌ای است که باید در مدارس و در تربیت‌های فرزندان از ابتدا اصلاح شود و بعد از آن رسانه‌ها و رسانه ملی با هشدار درباره خطرات کم تحرکی کمپینی برای تحرک و کنار گذاشتن تنبلی به وجود آورند.

آسیب‌های روحی حضور در شبکه‌های مجازی
به جز موارد یاد شده حضور بی‌مهابای جوانان در شبکه‌های اجتماعی با توجه به وجود محتویات متفاوت و بعضا بی‌ریشه می‌تواند تاثیر شگرفی در بروز ناهنجاری‌ها در اجتماع داشته و سلامت روح و فرهنگ حاکم بر جامعه را تهدید کند که در این راستا نیز باید مسئولان برای حضور فیلتر شده و یا حضور آگاهانه نسل جوان تمهیداتی بیندیشند تا سلامت جامعه مورد تهدید قرار نگیرد.

https://siasatrooz.ir/vdcjxveh.uqeoozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی