?>?> ورود به دوران جدید | سیاست روز
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
کد مطلب : 104340
عراقی‌ها دیروز برای انتخاب نمایندگان پارلمان پای صندوق‌های رای رفتند

ورود به دوران جدید

ورود به دوران جدید

مردم عراق دیروز در فضایی امن و با ثبت پای صندوق‌های رای رفتند تا ضمن انتخاب نمایندگان پارلمان گامی دیگر برای تشکیل دولتی مردمی بردارند.
عراق دیروز دوباره شاهد دورانی جدید بود و مردم این کشور برای انتخاب نمایندگان پای صندوق‌های رای رفتند در حالی که از مدت‌ها تحرکات بیرونی و خارجی برای برهم زدن این انتخابات صورت گرفته بود اما حضور مردم آنها را خنثی ساخت.
۳۲۸ کرسی پارلمانی عراق میان ۱۸ استان این کشور تقسیم می‌شود و استان بغداد (پایتخت) با ۷۱ کرسی در صدر قرار خواهد داشت. این دوره، چهارمین انتخابات پارلمانی پس از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ به دست نیروهای آمریکایی‌ و دومین انتخابات پس از عقب‌نشینی رسمی این نیروها در سال ۲۰۱۱ به شمار می‌رود و قرار است ۳۲۸ عضو پارلمان، نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان پس از اعلام نتایج آن، تعیین شوند. انتخابات عراق براساس فهرست باز برگزار خواهد شد و هر یک از استان‌های این کشور به عنوان دوایر انتخاباتی، دارای کرسی‌های مشخصی در پارلمان آینده خواهند بود.
نظام انتخاباتی عراق مبتنی بر نظام انتخاباتی «سانت لیگو» است که در حال حاضر در کشورهایی مانند نیوزیلند، سوئد، نروژ و بوسنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این نظام انتخاباتی براساس تقسیم آراء فهرست انتخاباتی بر ضریب‌های ثابت - که ارقام فردی شامل ۱، ۳، ۵، ۷، ۹، ۱۱ و... هستند - محاسبه می‌شود. در برخی کشورها برای صیانت از آراء فهرست انتخاباتی کوچک در برابر فهرست‌های بزرگ انتخاباتی که شانس بیشتری برای جمع‌آوری آراء دارند، ضریب رقم اول را به جای عدد ۱، عدد ۱.۴ در نظر گرفته‌اند تا شانس رسیدن فهرست‌های کوچک به کرسی‌های پارلمانی افزایش یابد.
در سال ۲۰۱۳ در عراق نیز در جریان انتخابات شوراهای شهر و روستاها، برای اولین‌بار این نظام به اجرا گذاشته شد و ضریب رقم در آن انتخابات ۱.۹ بود. اما در نشست مردادماه گذشته پارلمان عراق نمایندگان بر سر ضریب ۱.۷ به توافق رسیدند. پارلمان عراق همچنین تصویب کرده است که رای‌گیری در سراسر این کشور به طور الکترونیک انجام شود.
«هاوری توفیق» مدیر دفتر کمیساریای عالی انتخابات عراق در سلیمانیه؛ پیش از این نحوه توزیع کرسی‌های پارلمانی این انتخابات در استان‌های مختلف را ارئه کرده بود که مطابق جدول زیر است.
«حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق بر خلاف سایر مقامات مسئول در بغداد که رای خود را در مرکز ویژه رای‌گیری از مقامات مسئول عراق در هتل «الرشید» این شهر انداختند، در محله «الکرادة» رأی خود را ثبت کرد.
«نوری المالکی» معاون رئیس‌جمهور عراق و رئیس ائتلاف دولت قانون، اعلام کرد که واقعا برخی طرف‌ها می‌خواند که با این انتخابات و نتایج آن بازی کنند اما این انتخابات باید عراق را وارد مرحله جدیدی کند و شرکت در این انتخابات یک وظیفه شرعی و اخلاقی است. مالکی که پیش از «حیدر العبادی» تصدی پست نخست‌وزیری را برعهده داشت، در دور جدید انتخابات پارلمانی عراق نیز شرکت کرده است در راس ائتلاف دولت قانون با سایر نامزدهای انتخاباتی رقابت خواهد کرد. «نیچروان بارزانی» نخست‌وزیر منطقه کردستان از جمله نخستین مقامات عراقی است که در رای‌گیری انتخابات پارلمانی عراق شرکت کرد.
«سیدعمار الحکیم» رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق و رئیس جریان حکمت ملی نیز پای صندوق رای‌گیری انتخابات پارلمانی عراق حاضر شد و رای خود را ثبت کرد وی پس از انداختن رای به صندوق خطاب به مردم عراق گفت: تمام فرزندان عراق را به شرکت گسترده در انتخابات، دعوت می‌کنم، چراکه امکان تمدید زمان رأی گیری وجود ندارد.
سرتیپ «سعد معن» سخنگوی این وزارتخانه طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «الغدپرس» منتشر شد، اعلام کرد: کمیته امنیتی عالی انتخابات عراق همچنان با همکاری کمیساریای عالی انتخابات در حال نظارت بر روند انتخابات و هماهنگی‌های امنیتی لازم با فرماندهان عملیاتی و طرف‌های امنیتی مرتبط و... است. الحمدلله هیچ نقصان امنیتی روی نداده است. پیش از این اعلام شده بود که به دلیل تهدید‌های امنیتی متعدد علیه این انتخابات، دولت فدرال، تدابیری را برای برگزاری آن در بستری آرام اندیشیده است. هیأت گذرگاه‌های مرزی عراق اعلام کرد که از نیمه شب جمعه، کلیه فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی به مدت ۲۴ ساعت بسته شده‌اند.یک منبع در وزارت کشور عراق نیز پیش از این اعلام کرده بود که از ساعت ۱۲ شب جمعه تا ۱۲ شب شنبه، کلیه گذرگاه‌ها بسته خواهند ماند.

https://siasatrooz.ir/vdcjxxevyuqeytz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی