?>?> شمخانی: ایرانی‌ها اهل مذاکره با آدم بی‌منطق نیستند | سیاست روز
سه شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
کد مطلب : 107509
در همایش بین‌المللی دفاع و امنیت در غرب آسیا مطرح شد؛

شمخانی: ایرانی‌ها اهل مذاکره با آدم بی‌منطق نیستند

امیر حاتمی: حق ندارند از مذاکرات جدید حرف بزنند
شمخانی: ایرانی‌ها اهل مذاکره با آدم بی‌منطق نیستند

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: آمریکا مجبور به ترک سوریه است، زیرا با ادامه حضورش هزینه‌های بیشتری را متحمل می‌شود.
امیر دریابان علی شمخانی در همایش بین‌المللی دفاع و امنیت در غرب آسیا، گفت: آمریکا مجبور است سوریه و منطقه را ترک کند، چراکه با ادامه حضورشان هزینه‌های بیشتری در انتظار آنان است. وی گفت: امروز هماهنگی در عراق بین اقوام و گروه‌های سیاسی مختلف بسیار زیاد وجود دارد و اتحاد بین آنان برقرار است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: وقتی آمریکا در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کرد با انتصاب یک ژنرال برای عراق، مردم این کشور را عصبانی کرد، خلق داعش توسط آمریکا هم برای مردم این کشور بسیار ناراحت کننده بود و هرگز از یاد آنان نخواهد رفت.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران سه سیاست ثابت در جهت ثبات‌سازی دارد، اما در این جا لازم است نکته‌ای را عرض کنم. دشمن نام اقدامات خود را اقدامات بشر دوستانه می‌گذارد، اما وقتی به ما و دیگران می‌رسند، بحث صدور انقلاب و هدر رفت منابع ملی را مطرح می‌کنند. اگر ملت آزاده‌ای مشابه همان اقدامات را انجام دهد، متهم می‌شود، اما سیاست جمهوری اسلامی همیشه امنیت دسته جمعی بوده و مخالفت با تغییر مرز‌ها رکن دوم و مخالفت شدید با حضور نیرو‌های فرا منطقه‌ای رکن سوم این سیاست است.
شمخانی تصریح کرد: امروز جهان غرب دچار دشواری‌هایی است مانند ماجرای جلیقه زرد‌ها در فرانسه که بروز عینی پیدا کرده است، خروج آمریکا از سوریه و عراق خبر یک آینده تاریک برای آمریکا را دارد. امروز روندی بر ضد بی‌ثبات‌سازان در منطقه ما آغاز شده است که به نوعی یک خروج اجباری برای آمریکاست، امروز آمریکایی‌ها حرف از خروج از افغانستان می‌زنند و این در صورتی است که هیچ‌یک از مولفه‌های امنیت در افغانستان محقق نشده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آمریکا نقشی در براندازی داعش در سوریه نداشته است، گفت: آمریکا در راهبرد خود در سوریه شکست خورد و در منطقه شرق فرات با یک تناقض روبه‌رو است و این شرایط چاره‌ای جز خروج را برای آمریکا باقی نمی‌گذارد. وی تاکید کرد: داعش حاکمیت خود بر عراق را از دست داد و در این کشور یک حاکمیت یکپارچه شکل گرفت و هماهنگی بین اقوام مختلف عراقی دیده می‌شود. در این کشور یک ارتش و حشدالشعبی برای امنیت وجود دارد حتی فرماندهان عراقی از شرکت در جشن کریسمس در پادگان آمریکایی‌ها خودداری کردند. امروز جنایات آمریکا در ذهن مردم منطقه ثبت شده و آنها چاره‌ای جز خروج از منطقه ندارند.
شمخانی گفت: آنها دست از ایران‌هراسی و آدم‌کشی برنخواهند داشت و درحال تجربه واقعیتی تلخ در منطقه هستند؛ ملت ایران باید جشن مفصلی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب بگیرند به خاطر این پیروزی، امروز ایران در توسعه نفوذ تبدیل به یک منطقه شده و ملت ایران رسالت تاریخی خود را به درستی اجرا کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه امروز دشمنان قادر به اجرای اقدام سخت علیه ایران نیستند، تصریح کرد: آنها بی‌دلیل ما را تحریم می‌کنند و‌لی کاش در این‌باره هم راهبرد صحیحی اتخاذ می‌کردند، هدف آنها در زمان اوباما این بود که تمام پیچ‌و‌مهره‌های صنعت هسته‌ای ما را باز کنند. آنان به دلیل ناکارآمد بودن تحریم‌ها و عدم توانایی در اقدام نظامی با ما مذاکره کردند، البته آنها می‌دانند ایرانی‌های اهل مذاکره با آدم بی‌منطق نیستند و بعد از برجام هم بی‌اعتمادی به آنها بار دیگر ثابت شد. ترامپ از تعهدات آمریکا در برجام و توافق‌نامه‌های سازمان ملل عبور کرد. وی افزود: آمریکایی‌ها در افغانستان دوبار برای مذاکره به من پیام دادند و دروغ می‌گویند که ما برای مذاکره به آنها پیام می‌دهیم.
شمخانی اظهار کرد: امروز جان بولتون بر مبنای بولتن‌های منافقین تصمیم‌گیری می‌کند، این برای یک حکومت که ادعا دارد، زشت است که بولتن‌هایی که برای جلوگیری از ریزش نیرو توسط منافقین تهیه می‌شود، مبنای تصمیم‌گیری راهبردی علیه ایران قرار گیرند، در مورد اسرائیل هم وضع به همین صورت است و آنها بر مبنای بولتن‌های غلط تصمیم‌گیری می‌کنند. وی خطاب به بولتون گفت: آقای بولتون! حداقل واژه‌های بولتن منافقین را عوض کنید و عین همان جملات را در سند امنیت ملی خود وارد نکنید. مردم ما در سال ۲۰۱۸ در سایه راهبرد سیاست ثبات‌آفرینی که رهبر انقلاب شکل داده است با اقتدار ایستاده است و امروز از سوریه تا دریای سرخ و مدیترانه محل حضور ملت‌های آزاده منطقه شده است. سال‌جاری میلادی خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید می‌خورد و در آینده آنها مجبور می‌شوند مسیر خروج خود از خلیج‌فارس را آغاز کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با سایر گروه‌ها هم می‌شود یا خیر، گفت: حتما مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با داعش و النصره نخواهد شد. شمخانی تاکید کرد: ما آنقدر قدرتمندیم که هیچ‌کس نمی‌تواند به ما حمله کند، یک اقدام ولو کوچک علیه ایران، کوچک نخواهد ماند.

کسانی که به تعهدات گذشته پایبند نبوده‌اند حق ندارند از مذاکرات جدید حرف بزنند
وزیر دفاع گفت: به دنبال ایجاد رقابت نظامی با هیچ کشوری در منطقه نیستیم و برادری مبتنی بر آموزه‌های دین مبین اسلام را مدنظر داریم.
امیر سرتیپ امیر حاتمی با اشاره به اهمیت وجود امنیت در منطقه غرب آسیا، گفت: این منطقه پس از جنگ دوم جهانی قربانی زیاده‌خواهی‌های امپریالیسم شده است و اقدامات نژادپرستانه رژیم صهیونیستی در ذهن مردم منطقه مانده است. وی ادامه داد: این منطقه دوران حساس خود را سپری می‌کند، ولی باور داریم با توجه به ایستادگی و مقاومت ملت‌ها با امنیت و ثبات فاصله‌ای نداریم و مردم منطقه برنده واقعی این بحران خواهند بود.
امیر حاتمی تصریح کرد: نظم جدید در منطقه تفاوت زیادی با نظم مورد نظر بازیگران قبلی خواهد داشت و استکبار‌ستیز، سلطه‌ناپذیر و بومی خواهد بود. وی افزود: مقاومت شجاعانه ملت‌های سوریه و یمن و عراق و شکست نقشه تجزیه این کشور‌ها نشان می‌دهد که غرب دیگر محور امنیت‌سازی نیست و دوران هژمونی آمریکا به پایان رسیده است. آن‌ها باید به خواست ملت‌های منطقه تن دهند و برای آنان مانعی ایحاد نکنند.
وزیر دفاع تصریح کرد: کسانی که به تعهدات گذشته خود پایبند نبوده‌اند، حق ندارند از مذاکرات جدید حرف بزنند، دوران نظم آمریکایی و هژمونی غرب به پایان رسیده و به استقبال دوران پساآمریکایی می‌رویم.
امیر حاتمی اظهار کرد: به دنبال ایجاد رقابت نظامی با هیچ کشوری در منطقه نیستیم و برادری مبتنی بر آموزه‌های دین مبین اسلام را مد نظر داریم، در صورت بروز ناامنی در منطقه هیچ کشوری از آن مصون نخواهند ماند.
وزیر دفاع تصریح کرد: جهان شاهد رنج چندین ساله و خونبار در غرب آسیا بوده است و همین موضوع اهمیت این همایش را برای ما مشخص می‌کند، رنج ملت‌های منطقه قدمتی به درازای دخالت غرب در این منطقه را دارد و منطقه ما شاهد تئوری‌های خودخواهانه آمریکا بوده و هنوز روی آرامش را به خود ندیده است.
وی افزود: انقلاب اسلامی، مقاومت سوریه و عراق و یمن نشان‌دهنده این واقعیت است که غرب دیگر محور تحولات منطقه نیست و خروج به اجبار آمریکا از سوریه نشان‌دهنده شکست راهبرد‌های آنها در منطقه است. ادامه سیاست‌های آمریکا و غرب در منطقه تنفر ملت‌های منطقه از آنها را بیشتر می‌کند، پیام روشن ما به ملت‌های منطقه صلح، ثبات و آرامش است که در سایه همکاری به دست می‌آید.
وزیر دفاع تاکید کرد: سیاست‌های آمریکا شکست خورده است، آنها امیدی به آینده ندارند و به تجارت امنیت روی آورده‌اند به همین دلیل هیچ اعتمادی به آمریکایی‌ها نیست، همه دیدند که آمریکا با وجود معاهده امنیتی با عراق، آنها را در مقابله با داعش تنها گذاشت، اما ایران اسلامی نشان داده که برادرانه در کنار ملت‌های منطقه است و با خواست دولت سوریه و عراق به کمک آنها رفت. وی خطاب به برخی رژیم‌های منطقه گفت: خروج آمریکا از معاهدات بین‌المللی نشان می‌دهد که هیچ تضمینی به آمریکا نیست و در مواقع ضروری هم‌پیمانان خود را تنها می‌گذارند.
وزیر دفاع با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: خروج آمریکا از برجام چهره واقعی آمریکا را بیش از پیش برای همگان روشن ساخت و نشان داد آمریکایی‌ها از هر ابزاری برای آسیب به استقلال کشور‌ها تلاش می‌کنند. کدام منطقی می‌پذیرد که در مقابل تهدیدات رژیم اشغالگر قدس و حامی آنها سکوت کرد؟ پاسخ ما به آنها این است که امروز زمان مناسبی برای آزمودن اراده ما نیست. وی تاکید کرد: کشور‌های منطقه با همکاری و هماهنگی می‌توانند امنیت و ثبات را به غرب آسیا برگردانند، راهبرد نظامی ایران بازدارندگی فعال است و به دنبال رقابت تسلیحاتی با هیچ کشوری نیستیم. الگوی پیشنهادی ما برای کشور‌های منطقه همکاری و هماهنگی براساس اصول اسلام است و کشور‌های مرتج با دامن زدن به اختلافات و ایجاد آشوب نمی‌توانند امنیت خود را تامین کنند.

برخی کشور‌های منطقه به دنبال ناامنی هستند
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: مداخله‌گری در منطقه پایان نیافته و برخی کشور‌ها مانند عربستان و امارات به دنبال ناامنی هستند.
سردار احمد وحیدی گفت: هندسه قدرت در دنیا بسیار معیوب است، این مسئله را در کشور‌های اروپایی هم شاهد هستیم و کشور‌های اروپایی هم از اجرای دستورات خسته‌اند. وی افزود: نظم دنیا در حال دگرگونی است و بیشترین تغییرات در منطقه غرب آسیاست. وی درباره تغییرات در غرب آسیا، تصریح کرد: تغییرات در غرب آسیا مجموعه‌ای از بحران‌های پیچیده و معما‌های حل نشده است و منطقه‌ای زخم خورده از بحران‌های خونین ناشی از تجاوزگری، اشغال و تروریسم است.
سردار وحیدی با بیان اینکه منطقه ما تا حدودی در حال عبور از بحران است، گفت: در سوریه بحران در حال گذر به دوران سیاسی است، در عراق دوران پسا داعش برقرار است؛ در یمن به صلح موقت دست یافتیم هرچند که آمریکا و ارتجاع منطقه از آن سرباز می‌زنند همچنین نشانه‌های بهتری از صلح را در افغانستان مشاهده می‌کنیم.
وزیر اسبق دفاع افزود: در کنار همه این موارد دغدغه‌های دیگری وجود دارد، رژیم صهیونیستی حیات خود را در ناامنی منطقه می‌بیند، جریان تروریستی تلاش می‌کند در افغانستان و آسیای میانه حضور داشته باشد؛ مداخله گری در منطقه پایان نیافته و برخی کشور‌ها مانند عربستان و امارات به دنبال ناامنی هستند، آمریکایی‌ها با اینکه اعلام کردند که از عراق و افغانستان می‌روند، ولی هنوز چیزی معلوم نیست.
وی با بیان اینکه امروز قدرت آمریکا در سوریه دست چندم محسوب می‌شود، تاکید کرد کرد: بعد از موفقیت‌های سوریه، ایران و روسیه قدرت آمریکا دست چندم محسوب می‌شود و به همین دلیل آمریکا اگر هر چه زودتر از سوریه خارج شود برای خود و آبرویش بهتر است. تلاش برای عادی‌سازی روابط کشور‌های منطقه با رژیم صهیونیستی وجود دارد، در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که گرایش به محور مقاومت بوده و قدرت روزافزون آن قابل مشاهده است، قدرت آمریکا در منطقه رو به افول است. وی خاطرنشان کرد: باید نگران بحران‌زایی آمریکا، متحدان منطقه و جریان‌های تروریستی باشیم، به همین دلیل پرداختن به موضوع امنیت غرب آسیا بسیار اهمیت دارد.

مذاکره با طالبان برای بازگشت صلح به افغانستان انجام شده است
وزیر دفاع گفت: مذاکره ایران و طالبان برای خیرخواهی با هماهنگی با دولت افغانستان به منظور بازگشت صلح و ثبات به این کشور است.
امیر سرتیپ امیر حاتمی در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش ایران در تامین نظم و امنیت منطقه غرب آسیا، گفت: یکی از مهمترین مسائل روز دنیا امنیت در غرب آسیاست، زیرا از زمانی که پای غربی‌ها به این منطقه باز و دخالت‌های آنان آغاز شد با ناامنی مستمری مواجه بوده است. وی ادامه داد: منطقه غرب آسیا در طول چند سال گذشته یکی از خونبارترین دوران خود را سپری کرده و ملت‌های آن با مشکلات شدیدی مواجه بوده‌اند. در این بین جمهوری اسلامی به شکلی کاملا صمیمانه و برادرانه نقش آفرینی کرده و به کمک ملت‌ها و همسایگان شتافته است.
حاتمی افزود: هر زمان و هرجا که امنیت در منطقه به خطر افتاده است در آنجا حضور پیدا کرده‌ایم، چراکه معتقدیم امنیت در منطقه پیوسته است و اگر از آن مراقبت نشود به تمام منطقه سرایت خواهد کرد.
وزیر دفاع گفت: ایران برای بازگشت امنیت و آرامش به منطقه اقداماتی انجام داده که آخرین نمونه آن مقابله با تروریسم به ویژه داعش است که بخش بزرگی از منطقه را در تصرف خود داشتند. توانستیم با کمک کشور‌های منطقه به ویژه سوریه و عراق، شر تروریست‌های داعشی را از منطقه کم کنیم.
حاتمی تصریح کرد: غربی‌ها هرجایی که حضور پیدا کردند بی‌ثباتی، ناامنی و استمرار مشکلات را همراه خود آوردند. وی در ارتباط با مذاکره با طالبان اظهار کرد: مذاکره ایران و طالبان برای خیرخواهی با هماهنگی با دولت افغانستان به منظور بازگشت صلح و ثبات به این کشور است که به عنوان یک راهکار دنبال شده است. 

ایران به نظرات کشورها برای ثبات منطقه اهمیت قائل است
رئیس سابق ستادکل نیرو‌های مسلح گفت: جمهوری اسلامی برای تامین امنیت منطقه به نظرات کشور‌ها اهمیت ویژه‌ای قائل است.
سرلشکر حسن فیروز آبادی نیز در جمع خبرنگاران گفت: غرب آسیا جایگزین واژه خاورمیانه‌ای شد که تعریف شده از سوی استعمار بود و جامع و کامل نبود. نقش ایران در شرایط گفتمانی امروز منطقه از لحاظ ثبات و امنیت اهمیت ویژه‌ای دارد، جمهوری اسلامی برای تامین امنیت جمعی برای همه نظرات سایر کشور‌های منطقه اهمیت ویژه‌ای قائل است.
سرلشکر فیروز آبادی درباره آینده موضوع شرق فرات در عراق، گفت: بخشی که متعلق به عراق و آن بخش که متعلق ترکیه است، در اختیار این کشور قرار می‌گیرد و ایران از حاکمیت قانونی کشور‌ها دفاع می‌کند. وی ادامه داد: در جریان توافقاتی که تا به امروز بین سوریه، ایران عراق، روسیه و ترکیه بوده است نظر جمعی این کشورها بوده که همگی به مرز‌های قانونی تعریف شده احترام بگذارند.
رئیس سابق ستادکل نیرو‌های مسلح درباره مذاکرات صلح افغانستان گفت: امروز طالبان در جایگاه و موضع سابق خود در افغانستان ظهور و بروز ندارد، به عنوان نیروی تروریستی عمل نمی‌کند و تلاش دارد تا به عنوان بخشی از جامعه این کشور مایل است سهمی در معادلات سیاسی این کشور داشته باشد.
سرلشکر فیروز آبادی تصریح کرد: در واقع این طالبان است که به جامعه بین‌المللی و قوانین آن پیوسته است و ایران در این چارچوب با طالبان مذاکره می‌کند، ایران کشور همسایه افغانستان است و به دلیل آنکه تامین امنیت، ثبات و پایداری آن برای با ما اهمیت دارد، به انجام مذاکره میان طالبان و دولت مرکزی این کشور موافقت کرده‌ایم.

https://siasatrooz.ir/vdcjyaevhuqeyiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی