دوشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۹
کد مطلب : 91820
وعده‌هاي رئيس جمهور آمريكا نگاه آمريكاي لاتين را تغيير نداد

فرناندز پرده از راز‌ اوباما برداشت

فرناندز پرده از راز‌ اوباما برداشت

ديدارها و لبخندهاي ديپلماتيك اوباما در نشست كشورهاي آمريكا نتوانست نگاه كشورهاي ضد آمريكايي كشورهاي آمريكاي لاتين را تغيير دهد چنانكه رئیس‌جمهور آرژانتین مي‌گوید، غرب به دنبال بی‌ثبات کردن کشورهای آمریکای لاتین است.
کریستینا فرناندز، در سخنان خود در سی و پنجمین نشست کشورهای قاره آمریکا در پاناما سیتی، پایتخت پاناما، از کمپین «نرم» غرب برای بی‌ثبات کردن کشورهای آمریکای لاتین انتقاد کرد و گفت این تلاش‌ها همواره از برخی سازمان‌هاي غیردولتی‌ نشأت می‌گیرد که «ما هرگز نمی‌دانیم چه کسانی بودجه مالی آنان را تامین مي‌کنند.» وی در ادامه درباره تلاش‌هاي مخرب برای «بی‌ثبات کردن دولت‌هاي منطقه از جمله دولت‌هایی که برای برابری، آموزش و نیز مشارکت اجتماعی بیشترین اقدامات را صورت داده اند، هشدار داد.»
کرشنر به دستاوردهای عمده دولت‌های آمریکای لاتین در زمینه حقوق بشر، هم‌گرایی اجتماعی، بهداشت و آموزش و پرورش اشاره کرد و حمایت غرب را معطوف به دولت‌هایی دانست که به گفته وی سیاست‌هاي نئولیبرال آنها مردم را سرکوب مي‌کنند. کرشنر در بخشی دیگر از اظهارات خود از انگلیس به خاطر آن که آرژانتین را «تهدید» دانسته است، انتقاد کرد و آن را نوعی توجیه برای افزایش حضور نظامی خود در جزایر مالویناس خواند.
کریستینا فرناندز، رئیس‌جمهور آرژانتین در مراسم گرامیداشت یاد سربازانی که در جنگ انگلیس و آرژانتین کشته شده‌اند. (سی و سومین سالروز جنگ ۱۹۸۲ مالویناس/ دوم آوریل ۲۰۱۵/ تصویر از AFP)
انگلیس در سال ۱۸۳۳ میلادی جزایر مالویناس را بخشی از قلمرو دریایی خود اعلام کرد . آرژانتین که این حرکت را نوعی اشغال مي‌داند، بارها حضور نظامی انگلیس را در این مجمع الجزایر که در حدود ۵۰۰ کیلومتری شرق ساحل آرژانتین قرار دارد، به چالش کشیده است. اختلافات انگلیس و آرژانتین بر سر مالکیت جزایر مالویناس (فالکلند) به جنگی خونین در سال ۱۹۸۲ منجر شد که در اثر آن ۶۴۹ سرباز آرژانتینی، ۲۵۵ انگلیسی و سه ساکن مجمع الجزایر، کشته شدند.
تنش میان انگلیس و آرژانتین بار دیگر در سال ۲۰۱۳ میلادی، بعد از همه‌پرسی مورد حمایت لندن در مالویناس و نظرخواهی از ساکنان منطقه درباره حاکمیت انگلیس، شدت یافت. حدود
۹۹.۸ درصد از شرکت‌کنندگان در این همه‌پرسی موافقت خود را با حفظ حاکمیت انگلیس بر جزایر مالویناس ابراز کردند. این در حالی است که آرژانتین این رای‌گیری را به چالش کشید و آن را «مانور انگلیس بدون هرگونه ارزش قانونی» دانست.
از سوي ديگر "رافائل کورئا" رئیس‌جمهوری اکوادور از تحریم‌هاي یکجانبه واشنگتن علیه کشورهای منطقه بویژه ونزوئلا انتقاد کرد و گفت که این تحریم‌ها "ناقض قوانین بین‌المللی هستند". رئیس‌جمهوری اکوادور در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در حاشیه نشست سران کشورهای قاره آمریکا افزود: واشنگتن با چه تهدیدی توسط کاراکاس مواجه است؟ اعمال این تحریم توسط باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا یک لطیفه است. اوباما در ۹ مارس (۱۹اسفند) اعلام کرد ونزوئلا تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکاست و هفت نفر از مقامات ونزوئلایی را به بهانه نقض حقوق بشر در جریان تظاهرات گسترده سال ۲۰۱۴ در ونزوئلا تحریم کرد.
همچنين رئیس‌جمهور بولیوی از «اوباما» خواست که به سخنرانی‌های دوگانه و یک بام و دو هوای خود پایان دهد.«اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی از «باراک اوباما» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا درخواست کرد که سخنرانی‌های دوپهلوی خود را کنار بگذارد.
رئیس‌جمهور آمریکا طی هفتمین اجلاس سازمان کشورهای آمریکایی که در پاناما برگزار شد تصریح کرد: دیگر از وحشت، سیاست‌های ارعاب‌آور و هرگونه شرط‌گذاری استفاده نمی‌کنم، دیگر همچون یک امپریالیست رفتار نخواهم کرد.
«مورالس» در این خصوص خطاب به «اوباما» که در سالن برگزاری نشست حضور نداشت، خاطرنشان کرد: ملت‌های ما در حال تغییر برای همیشه هستند، آمریکای لاتین و کارائیب دیگر همچون قبل نیست، دیگر نمی‌توان دیکتاتوری‌های نظامی را بر آنها تحمیل کرد، ما دیگر یک منطقه مطیع و سربه‌زیر نیستیم، ما یک قاره شورشی هستیم که می‌خواهد سرنوشت خود را تعیین کند. رئیس‌جمهور بولیوی ضمن اعلام اینکه ونزوئلا نیز همانند تمام آمریکای لاتین و کارائیب، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکای نیست اذعان داشت: ونزوئلا هیچ تهدیدی برای هیچ‌کس نمی‌باشد، ما ملت‌هایی هستیم که سلاح‌ جنگی آن همبستگی است.
از سوي ديگر رئیس‌جمهور ونزوئلا از همتای آمریکایی خود خواست تا بنا به درخواست ۱۱ میلیون ونزوئلایی حکم خود علیه این کشور را لغو کرده و به جای آن پای میز مذاکراتی صلح‌طلبانه بنشیند. «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا روز شنبه در طول سخنرانی خود در هفتمین اجلاس سران کشورهای آمریکایی در پاناما از «باراک اوباما» همتای آمریکایی خود درخواست کرد تا بنا به خواسته ۱۱ میلیون ونزوئلایی که برای اثبات آن امضاهایشان را جمع‌آوری کرده بود حکم خود مبنی بر تهدید تلقی شدن این کشور آمریکای جنوبی برای امینت، ملت و سیاست خارجی آمریکا را لغو کرده و به جای آن به گونه‌ای صلح‌طلبانه با دولت ونزوئلا به گفت‌وگو بنشیند. به گفته «مادورو» فرزندان ونزوئلا تا زمانی که این حکم لغو نشود آرام نخواهند گرفت.
«مادورو» در ادامه تأکید کرد که در این اجلاس همراه با خود ۱۱ میلیون امضای جمع‌آوری شده از سوی مردمش را دارد که طی آن، همه به طور یکپارچه خواستار لغو حکم ضدونزوئلایی «اوباما» در ۹ مارس گذشته شده‌اند.لازم به ذكر است در ادامه طرح سياست نرم آمريكا براي نفوذ در آمريكاي لاتين نشست رسمی رؤسای جمهور کوبا و آمریکا در آخرین روز اجلاس سازمان کشورهای آمریکایی یکی از مهم‌ترین اخبار این اجلاس بود که موفقیت‌آمیز نیز بوده است. نشست «رائول کاسترو» رئیس‌جمهور کوبا و «باراک اوباما» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، حاشیه خبرساز روز آخر هفتمین اجلاس سران کشورهای آمریکایی بود که در پاناما برگزار شد.
طی نشست مذکور که کمی بیش از یک ساعت به طول انجامید، طرفین از تمایل خود برای پیشرفت بازسازی روابط دوجانبه خود صحبت کردند.
در بحبوحه تنش‌های شدید میان کاراکاس ‌- واشنگتن بر سر مسئله تحریم‌ها، رئیس‌جمهوری آمریکا به طور خصوصی با همتای ونزوئلایی خود در پاناما سیتی دیدار کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا با اعلام اینکه "دیلما روسف" ۳۰ ژوئن به واشنگتن سفر می‌کند، امیدها برای روابط نزدیکتر دوجانبه را احیا کرد که می‌تواند تجارت میان دو اقتصاد بزرگ را افزایش دهد.
رهبر چپ‌گرای برزیل در اکتبر ۲۰۱۳ سفر خود به ایالات متحده لغو کرد. علت آن خشم وی از جاسوسی‌های آمریکا از مکالمات شخصی وی بود. لازم به ذكر است هشتمین نشست کشورهای آمریکایی‌ در سال ۲۰۱۸ در پرو برگزار می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjyoeh.uqev8zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی