جمعه ۱۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
کد مطلب : 133898

پیوند دین و دانش

برخی بر این باورند که دین و دانش در کنار هم سازگاری ندارد و این دو نمی‌‌تواند با هم و در کنار هم رشد کند و باید هر یک جدا و بدون توجه به یکدیگر به کار خود بپردازد.
چنین تفکری از آنجا نشأت می‌گیرد که غرب در دورانی از تاریخ خود مسیحیت کلیسا را بر همه امور سوار کرد و این کلیسا بود که برای هر نوع کار، فعالیت، از امور اقتصادی گرفته تا فرهنگی، سیاسی علمی و ... ورود می‌کرد و باعث شد تا یک دوران سیاه در غرب آغاز شود که به رنسانس ختم شود. از آن دوران بود که غرب بر سیاست جدایی دین از حکومت استوار شد و سعی کرد تا دین را از همه امور حذف کند هر چند به ظاهر در اجرای چنین کاری موفق نشان می‌داد اما جایگاه کلیسای کاتولیک در جامعه غربی هیچگاه کمرنگ نشد بلکه دخالت و نفوذ آن پنهانی انجام شده و می‌شود.
با وجودی که غرب در تلاش است تا سیاست جدایی دین از دیگر امور را به دیگر کشورهای تعمیم دهد و مخالف نقش دین در امور کشورها و جوامع است، اما خود از دستورات و راهکارهای واتیکان بسیار تبیعت می‌کند. در این میان ایران اسلامی که بر پایه دین و تشیع استوار است با وجود همه دشمنی‌ها، کارشکنی‌ها و خرابکاری‌هایی که در طول عمر ایران اسلامی اعمال شده است، نمونه‌ موفقی از دین و دانش را در کنار هم برای پیشرفت کشور و جامعه به نمایش گذاشته است.
از دلایل دشمنی و مخالفت‌هایی که آمریکا و غرب علیه ایران اعمال می‌کند، جدایی ناپذیر بودن دین و دانش و سیاست است،‌آنها از چنین الگویی نگرانند چرا که باعث شده تا دیگر جوامع نیز بر اساس آنچه ایران در پیش گرفته حرکت کنند و آغاز این حرکت و بهره گیری از دین در جریان سیاست و دانش به استقلال کشورها می‌انجامد. ایران اسلامی ثابت کرده است که دین، مشوق و مقوم دانش و سیاست در امور کشورداری است.
رهبر معظم انقلاب در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی اخیر گفتند؛«آنچه آنها به عنوان هسته‌ای، غنی‌سازی و حقوق بشر مطرح می‌کنند بهانه است و علت اصلی ناراحتی و مخالفت آنها به میدان آمدن سخن نو و توانایی‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های گوناگون علمی و دانش‌های انسانی، فنی و دینی است.»
این سخن واقعیتی است که هم اکنون در ایران به روشنی وجود دارد و دیده می‌شود. آنچه در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل علیه ایران دیده شد، پیشرفتی بود که در کشورمان ایجاد شده و دشمن به خوبی طعم فناوری‌های نظامی ایران را در این جنگ چشید و متوجه شد که با کشوری قدرتمند با پشتوانه‌ی توانمند نظامی که با دانش داخلی به دست آمده است روبرو است.
پیشرفت‌های علمی ایران در دیگر زمینه‌ها نیز همچون هسته‌ای،‌ ماهواره،‌پزشکی و دیگر زمینه‌ها وجود دارد. راه پیشرفت قطع شدنی نیست،‌ ملت ایران دین و دانش خود را رها نخواهد کرد.اروپا زمانی که قرون وسطی را تجربه می‌کرد، دانش در ایران در کنار دین دستاوردهای بزرگی را رقم زد.

محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdcjhtevouqetoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی