چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
کد مطلب : 132604
نشست هسته‌ای ایران، روسیه و چین در پکن برگزار می‌شود

همگرایی شرقی در مقابل بی‌منطقی غرب

همگرایی شرقی در مقابل بی‌منطقی غرب
نشست سه جانبه هسته‌ای ایران، روسیه و چین در پکن جمعه در حالی برگزار می‌شود که این نشست را می‌توان اقدامی مشترک در برابر یک جانبه‌گرایی و غولدوری‌های آمریکا و اروپا دانست که می تواند گامی در جهت نظم نوین جهانی باشد.
وزارت امورخارجه چین اعلام کرد که این کشور با ایران و روسیه در مورد مساله هسته‌ای ایران در پکن مذاکره خواهد کرد. وزارت خارجه این کشور با اعلام این خبر افزود که این مذاکرات روز ۱۴ مارس (24 اسفند) در شهر پکن برگزار خواهد شد.همچنین این وزارتخانه اضافه کرد که جائو شو معاون وزیر خارجه چین ریاست این نشست را بر عهده خواهد داشت.روزنامه گلوبال تایمز همچنین نوشت که سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه ایران در این نشست در پکن شرکت خواهند کرد.  سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که سه طرف درباره موضوع هسته‌ای ایران و سایر موضوعات مورد علاقه تبادل نظر خواهند کرد.
همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری شست سه جانبه ایران-چین-روسیه در سطح معاونین وزارت امور خارجه سه کشور، با تمرکز بر تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها خبر داد.اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد، نشست سه جانبه ایران-چین-روسیه در سطح معاونین وزارت امور خارجه سه کشور، با تمرکز بر تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها روز جمعه این هفته در پکن برگزار می‌شود.کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه با اشاره به برگزاری نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گفتگوهای سه جانبه ایران-چین-روسیه راجع به تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها روز جمعه این هفته در پکن و با حضور اینجانب، ما ژائوسو معاون وزیر امور خارجه چین و سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه برگزار می‌شود.غریب آبادی افزود: در این گفتگوها که در چارچوب رایزنی‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های ذیربط برای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ریزی شده است، راجع به دیگر موضوعات مورد علاقه سه کشور، از جمله همکاری‌ها در قالب بریکس و شانگهای نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.
این نشست در حالی برگزار می‌شود مذاکرات پکن به‌عنوان بخشی از همکاری‌های سه کشور که هرسه عضو سازمان‌های بریکس و شانگهای هستند، نشانه‌ای از ائتلافی گسترده علیه یکجانبه‌گرایی آمریکاست. این مذاکرات، در کنار گفت‌وگوهای اخیر ایران با کشورهای اروپایی، نشان می‌دهد که تهران نه تنها منزوی نشده، بلکه به‌دنبال ایجاد یک موازنه جدید در سیاست خارجی خود است.ترامپ چند روز پیش اعلام کرد که نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب اسلامی ارسال کرده و از ایران خواسته تا وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا شود. او همچنین تهدید کرده که تهران دو گزینه بیشتر ندارد: مذاکره یا جنگ. اما مقامات عالی ایران، با رد این فشارها، تأکید کرده‌اند که وارد گفت‌وگویی که از موضع برابر و بدون تهدید و اجبار باشد نخواهند شد. این موضع‌گیری تهران نشان می‌دهد که راهبرد مقاومت فعال، همچنان محور سیاست خارجی ایران در برابر فشارهای غربی است.برگزاری رزمایش نظامی مشترک ایران، چین و روسیه هم‌زمان با مذاکرات سه کشور در پکن، حامل پیام مهمی به واشنگتن است. این اقدام نشان می‌دهد که تهران، در کنار شرکای راهبردی خود، نه‌تنها در عرصه دیپلماسی فعال است، بلکه در حوزه نظامی نیز آمادگی کامل برای مقابله با تهدیدات را دارد.
در شرایطی که گفت‌وگوهای ایران با کشورهای اروپایی ادامه دارد، مسکو و پکن تأکید کرده‌اند که هرگونه بازگشت آمریکا به برجام باید بدون پیش‌شرط و مطابق مصوبات شورای امنیت باشد. اما به نظر می‌رسد ترامپ با طرح شروط سیاسی جدید، به‌دنبال اعمال فشار بیشتر بر تهران است. این اختلاف دیدگاه‌ها نشان می‌دهد که مسیر دیپلماسی همچنان پرچالش خواهد بود، اما ایران توانسته با استفاده از کارت‌های متعدد، از جمله همکاری‌های شرقی، موقعیت خود را تقویت کند.
در همین حال لاوروف درباره شروط دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «نشانه‌ها درباره اینکه آمریکایی‌ها خواهان توافق جدیدی در مورد برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی هستند، نگران کننده است. ما از از سرگیری گفت‌و‌گو درباره توافق هسته‌ای در قالب مصوب شورای امنیت سازمان ملل حمایت می‌کنیم.»
لاوروف در پاسخ به این سوال که آیا روسیه و ایالات متحده در حال حاضر درباره ایران مذاکره می‌کنند، گفت: «ما وضعیت خلیج فارس را مورد بحث قرار دادیم. ما برنامه اقدام جامع مشترک درباره مسئله هسته‌ای ایران را مورد بحث قرار دادیم. ما موافق بازگرداندن توافق اصلی هستیم که آمریکایی‌ها در دوره اول دولت ترامپ از آن خارج شدند. برخی تماس‌ها با طرف اروپایی نیز وجود دارد.»لاوروف توضیح داد که روسیه «موافق از سرگیری قالبی است که توافق اولیه را با تأیید شورای امنیت (فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا، روسیه و چین) و ایران توسعه داد.» او افزود: «خواهیم دید که چگونه پیش می‌رود.»در این میان کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کایا کالاس،  در نشست سالانه همکاری اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد، خطاب به شورای امنیت درباره تهدید جمهوری اسلامی هشدار داد.
کالاس در سخنرانی خود در این نشست شورای امنیت، به ایران هم اشاره کرد و گسترش برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را نقض تعهدات آن بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست.
خبر دیگر آنکه طبق اعلام مشاور نخست‌وزیر عراق، معافیت تحریمی واردات گاز از ایران حفظ شده و آمریکا تنها معافیت برق را لغو کرده است.مشاور نخست‌وزیر عراق «فرهاد علاء‌الدین» در گفت‌وگو با شبکه عراقی «دجله» درباره اقدام آمریکا در لغو معافیت تحریمی عراق در پرداخت بهای برق وارداتی از ایران توضیح داد. وی تصریح کرد: معافیتی که ایالات متحده آمریکا برای واردات گاز از ایران تضمین کرده بود، لغو نشده و همچنان به قوت خود باقی است و تنها معافیت مربوط به واردات برق لغو شده است.
https://siasatrooz.ir/vdcdzx0foyt0s96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی