دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
کد مطلب : 132580

رزمایشی برای بحرا‌ن‌سازی

شبه جزیره کره این روزها شاهد برگزاری رزمایشی مشترک است. کره‌جنوبی و آمریکا،  رزمایش نظامی مشترک موسوم به «سپر آزادی ۲۰۲۵» را آغاز کردند.این رزمایش قرار است به مدت ۱۱ روز تا ۲۰ مارس ادامه داشته باشد و اولین رزمایش نظامی بزرگ این دو متحد از زمان تصدی ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا خواهد بود. این رزمایش شامل شبیه‌سازی‌های کامپیوتری و آموزش‌های میدانی است که هدف آن تقویت سازگاری عملیاتی دو ارتش در سناریوی جنگ تمام عیار است.
«رایان دونالد» سخنگوی نیروهای آمریکایی در کره در این باره به یونهاپ گفت: تعهد راسخ ما به جمهوری کره (کره‌جنوبی) به قوت قبل است. ما در رزمایش «سپر آزادی ۲۰۲۵» حضور تمام‌عیار داریم. آنچه ما در حال حاضر انجام می‌دهیم، ساختن آمادگی و قابلیت‌های خود برای دفاع از جمهوری کره در برابر هر تهدیدی است. این ادعا برای توجیه برگزاری این رزمایش در حالی صورت می‌گیرد که از یک سو رزمایش اخیر دو کشور به قتل عام اهالی یک روستا منجر شده که البته رسانه های غربی با سانسور خبری به دنبال کتمان آن بوده‌اند.
از سوی دیگر تجربه نشان داده است که رزمایش‌های مشترک آمریکا با ژاپن و کره شمالی هر چند که با ادعای رویکرد امنیت ساز صورت می‌گیرد اما در نهایت زمینه ساز تشدید تنشها در منطقه می‌شود. کره شمالی همواره این تحرکات را نوعی تهدید تمامیت ارضی خود دانسته که نتیجه آن نیز رویکرد به توسعه توان نظامی و هسته ای است و چینی‌ها نیز ان رویکردها را برگرفته از سیاست بحران ساز آمریکا برای توجیه گسترش ناتو به منطقه می‌داند و خواستار پایان این رزمایش‌هاست. در این شرایط می‌توان گفت که آمریکایی‌ها نه به دنبال اهدای امنیت به منطقه و متحدانشان بلکه برآنند تا ابعاد جدیدی از تنش‌ها را میان همسایگان ایجاد نمایند تا در نهایت رقابت تسلیحاتی را در منطقه ایجاد و به فروش تسلیحات به بپردازد. نکته مهم آن است که آمریکایی‌ها شرق اسیا حتی متحدان کره‌ای و ژاپنی خود را تهدیدی برای اقتصاد یک جانبه گرای خود می‌دانند لذا نظامی سازی منطقه و سوق دادن منابع کشورها به عرصه به جای رویکردهای اقتصادی هدف اصلی آمریکاست که در لوای حمایت از متحدانش پیگیری می‌کند.
 
علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcg7x9qzak9wn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی