جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۰
کد مطلب : 132544
ترامپ همچنان در تصور نتیجه‌بخش بودن فشار حداکثری است

از طراحی برای فروپاشی اقتصاد ایران تا ادعای نامه‌نگاری

از طراحی برای فروپاشی اقتصاد ایران تا ادعای نامه‌نگاری
در رویکردی که نشانگر استمرار توهمات آمریکا مبنی بر محقق شدن اهداف فشار حداکقری است ترامپ از یک سو مدعی ارسال نامه به ایران شده است و از سوی دیگر بر اعمال تحریم‌های بیشتر از جمله در حوزه نفتی تاکید می‌کند.
برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس‌بیزنس گفته که نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده است.بنا بر این گزارش‌ها، ترامپ در این نامه تأکید کرده که ترجیح می‌دهد با ایران بر سر برنامه هسته‌ای به توافق برسد.در عین حال، او در این مصاحبه بار دیگر ادعاها درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرده و گفته «ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌‌ای داشته باشد.»رئیس‌جمهور آمریکا مطابق رویه همیشگی کشورش که از پیشنهاد مذاکره به عنوان اهرمی برای فشار و تهدید استفاده می‌کند بخش دیگر پیام خودش را به تکرار تهدیدهای تکراری اختصاص داده است.
او گفت: «اگر ایران مذاکره نکند ماجرا برای آنها زشت خواهد شد. ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌‌ای داشته باشد. گزینه‌های دیگر در دسترس هستند.»ترامپ همچنین ادعا کرده است: «گزینه دیگر این است که شما کاری بکنید. چون نمی‌شود که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد.»جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها ادعاهای آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.همزمان با این ادعا، اسکات بِسِنت، وزیر دارایی آمریکا، روز پنجشنبه در نشستی در نیویورک گفته است که تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران با هدف از کار انداختن بخش نفت و «فروپاشی» اقتصاد این کشور طراحی شده است.او در نشست کلوپ اقتصادی نیویورک گفت که آمریکا تحریم‌های ایران را با شدت اعمال می‌کند به طوری که «تاثیر فوری و حداکثری» داشته باشد.او گفت که هدف دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به حداقل رساندن صادرات روزانه 5/1 میلیون بشکه نفت ایران است.
بسنت گفت: «ما صنعت نفت و توانایی تولید پهپاد ایران را از کار خواهیم انداخت.»او گفت که آمریکا همچنین قصد دارد دسترسی تهران به نظام مالی بین‌المللی را قطع کند.او گفت: «ورشکسته کردن ایران نقطه شروع سیاست روزآمد تحریمی ماست. اگر من ایرانی بودم، هر چه ریال داشتم را رد می‌کردم.»
رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۶ بهمن (۴ فوریه) دستوری را برای اعمال «حداکثر فشار اقتصادی» بر ایران به سازمان‌های دولتی ابلاغ کرد. او هنگام امضای این دستور گفت «دودل هستم. همه می‌خواهند که آن را امضا کنم. این کار را می‌کنم»، اما ابراز تمایل کرد که با ایران «معامله» کند. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر فوریه با محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق از جمله درباره «نفوذ ایران در منطقه» و نیاز عراق به استقلال در زمینه انرژی گفتگو کرده بود.یکی از بندهای دستور «فشار حداکثری» که ترامپ امضا کرد می‌گوید که باید «گام‌هایی فوری» برای اطمینان این موضوع برداشته شود که ایران از نظام مالی عراق برای دور زدن تحریم ها استفاده نمی‌کند.
در این میان رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تحریم های ایران گفت: «تحریم‌های کارکردی ندارند. ایران به‌وضوح آن‌ها را دور می‌زند. برنامه هسته‌ای ایران – به ویژه از 2018 – رشد عظیمی داشته است.» رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی گفت تحریم‌های غرب علیه برنامه هسته‌ای ایران بی‌اثر هستند و این کشور با یافتن راه‌هایی برای دورزدن آن‌ها، رشد عظیمی در برنامه هسته‌ای خود داشته است.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ گفت: «تحریم‌های کارکردی ندارند. ایران به‌وضوح آن‌ها را دور می‌زند. برنامه هسته‌ای ایران – به ویژه از ۲۰۱۸ – رشد عظیمی داشته است.» به گزارش رویترز به نقل از منابع مطلع، دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای متوقف کردن و بازرسی تانکرهای نفتی ایرانی در دریا تحت یک توافق‌نامه بین‌المللی است.این اقدام قرار است در راستای اعمال دوباره کارزار فشار حداکثری انجام شود که ترامپ گفته هدف از آن انزوای ایران از اقتصاد جهانی و صفر کردن صادرات نفت تهران است؛ هدفی ادعایی که در دولت قبلی خود به آن دست نیافت.
طبق این گزارش به نقل از شش منبع مطلع، مقام‌های دولت ترامپ به دنبال راه‌هایی هستند که کشورهای متحدشان کشتی‌هایی را که از مسیرهای حیاتی مثل تنگه مالاکا در آسیا و دیگر مسیرهای دریایی عبور می‌کنند، متوقف کرده و بازرسی کنند.این منابع استدلال کردند که چنین اقدامی تحویل نفت خام به پالایشگاه‌ها را به تاخیر میندازد و می‌تواند طرف‌های درگیر در تسهیل تجارت را در معرض آسیب به وجهه‌شان و تحریم قرار دهد. یکی از این منابع گفت «لازم نیست کشتی غرق کنید یا افراد را دستگیر کنید تا این اثر وحشتناک را بگذارید که این ریسک ارزشش را ندارد. تأخیر در تحویل... عدم‌اطمینان را در آن شبکه تجاری غیرقانونی ایجاد می‌کند». به گزارش رویترز، دولت آمریکا در حال بررسی این بود که آیا می‌توان این بازرسی‌ها را تحت نظارت ابتکار امنیت تکثیر (Proliferation Security Initiative) که در سال ۲۰۰۳ باهدف جلوگیری از قاچاق تسلیحات کشتارجمعی راه‌اندازی شد، انجام داد؛ این طرح که ابتکارش با آمریکاست را بیش از ۱۰۰ دولت امضا کرده‌اند.
یکی از منابع ادعا کرد که این سازوکار می‌تواند دولت‌های خارجی را قادر کند که محموله‌های نفتی ایران را به درخواست واشنگتن هدف قرار دهند و چنین اقدامی در عمل تحویل آن‌ها را به تأخیر می‌اندازد و به زنجیره‌های تأمینی که ایران برای کسب درآمد به آن‌ها متکی است، آسیب می‌زند.
به گفته دو منبع مورد استناد رویترز، شورای امنیت ملی آمریکا که سیاست‌گذاری در کاخ سفید را تنظیم می‌کند، در حال بررسی این موضوع است؛ اما طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست که آیا واشنگتن با امضاکنندگان این طرح برای بررسی تمایل آن‌ها به همکاری در این زمینه تماس داشته یا خیر.رویترز در این گزارش اختصاصی هشدار داده که تلاش‌های قبلی برای تصرف محموله‌های نفتی ایران، واکنش تلافی‌جویانه از سوی این کشور را در پی داشته است. طبق این گزارش، دولت بایدن در سال ۲۰۲۳ تلاش کرد دستکم دو محموله نفت ایران را متوقف کند که این اقدام توقیف کشتی‌های خارجی توسط ایران و افزایش قیمت نفت خام را در پی داشت.
https://siasatrooz.ir/vdcgtx9qtak9wn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی