?>?> شوی مذاکره ترامپ | سیاست روز
يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
کد مطلب : 132570

شوی مذاکره ترامپ

شوی مذاکره ترامپ
مذاکره ایران و آمریکا یک داستان طولانی است، اما هیچگاه این داستان پایان نداشته است چرا که یک طرف داستان که ایالات متحده است با قلدری رفتار می‌کند و اصرار دارد خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند.
در مقابل،‌ایران هیچگاه گریزان از مذاکره نبوده بلکه با مذاکره‌ای موافق است که منصفانه،‌عادلانه و منطقی همراه با عزت باشد که آمریکا آن هم آمریکای دوران ترامپ از آن عاری است. با توجه به سیاستی که ایالات متحده علیه ایران در پیش گرفته است، جریان‌های سیاسی ایران نیز به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا غیر قابل مذاکره است. مردم ایران نیز با توجه به مواضع و سخنان ترامپ و دیگر مقامات این کشور بر این اعتقاد هستند که مذاکره نمی‌تواند منافع کشور را تأمین کند.
در همین زمینه برخی از شخصیت‌ها از جریان‌های سیاسی کشور درباره چرایی بدبینی به آمریکا سخن گفته‌اند.

آمریکا به‌دنبال مذاکره نیست، می‌خواهد ژست مذاکره بگیرد
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با تسنیم، درخصوص بیانات رهبر معظم انقلاب درباره عدم مذاکره با دولت‌های قُلدر که هدف آنان تحمیل مسائل‌شان به کشور است، عنوان کرد: ما مفاد نامه‌ی ادعا شده‌ ترامپ به مقام معظم رهبری را نمی‌دانیم و از صحت متنی هم که در فضای مجازی آمده اطلاع نداریم ولی صرف‌نظر از این نامه، بیانیه‌ای که کاخ سفید یکی دو ماه قبل با 12 شرط منتشر کرد، به‌معنای عدم مذاکره است. وی افزود: وقتی طرف آمریکایی درخواست مذاکره می‌کند ولی از سوی دیگر مطرح می‌کند که تمام موشک‌های متعارف، پهپادها و صنایع هسته‌ای ما باید از بین برود و ایران نباید فعالیتی در منطقه برای حفظ منافع خود داشته باشد، این سخنان به‌معنای تسلیم شدن کشور است و مذاکره معنایی ندارد.
ایمانی با ذکر یک نمونه‌ تاریخی از این رویه‌ی آمریکایی‌ها، اظهار داشت: بعد از شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم و دو بمباران اتمی، ژاپن عملاً تسلیم شد و بعد از تسلیم، مذاکره‌ای صورت نمی‌گیرد؛ بلکه مذاکره با یک کشور مستقل معنا دارد. وی خاطرنشان کرد: ما از مذاکره رویگردان نبوده‌ایم و معتقدیم در مواردی هم می‌توان تفاهم داشت، مانند آن‌چه در برجام آمده بود؛ محدود کردن غنی‌سازی ایران در قبال رفع تحریم‌ها. این مذاکره است ولی وقتی طرف مقابل حرف از انهدام تسلیحات ایران و عدم حضور در منطقه را دارد که فضای مذاکره شکل نمی‌گیرد. کارشناس مسائل سیاسی گفت: آمریکا امروزه قلدری می‌کند یعنی خواسته‌هایی دارد که امکان هرگونه مذاکره را از بین می‌برد؛ مثلاً فرض کنید ایران هم بگوید که آمریکا باید تمام پایگاه‌های خود از منطقه را جمع کند و هیچ نوع حمایتی از رژیم صهیونیستی نداشته باشد، ما هم می‌توانیم موارد این‌چنینی بگوییم ولی عملاً مذاکره‌ای صورت نمی‌گیرد. ایمانی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در این شرایط قصد مذاکره ندارند و می‌خواهند نمایشی داده و ژست مذاکره بگیرند تا افکار عمومی را به طرف خود جلب کنند.

رهبر انقلاب با موضعی هوشمندانه توپ را به زمین ترامپ انداخت
حجت الاسلام سیدمحمد علی ابطحی نیز در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی با مقامات و مسئولان نظام، بیان کرد: به دنبال اعلام ترامپ مبنی بر ارسال نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، انتظار شنیدن نظرات رهبری در دنیا بالاگرفته بود. خیلی‌ها به دنبال این بودند تا رهبر انقلاب را تحت فشار قرار دهند تا یا گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا را بپذیریم یا آماده یک درگیری وسیع و رویارویی با تهدیدهای ترامپ شویم. وی در ادامه اظهار کرد: از نگاه بنده توپی که توسط ترامپ به سرزمین ایران شوت شد، هم قضییه نامه را مطرح کرده بود و هم موضوع درگیری را، رهبر معظم انقلاب با هوشمندی توپ را به زمین ترامپ بازگرداند. رهبر انقلاب تاکید کردند که ما زیاده خواهی های آمریکا نسبت به مفاد مذاکرات قبلی را نمی پذیریم؛ چراکه این زیاده خواهی مدام روبه جلو است. با این رویه آنان مذاکره نمی خواهند. از نگاه بنده مفهوم این است که اگر آمریکایی ها مذاکره جدی می خواهند و اگر در چارچوب مفاد مذاکره قبلی صحبت کنند ایران مخالفتی ندارد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: بیانات رهبری هم فضا را آرام کرد و هم در برابر شوت محکمی که توپ را به زمین ایران انداخته بود، توپ به زمین آنها بازگشت. رهبر انقلاب موضع هوشمندانه، سیاستمدارانه و قابل توجهی اتخاذ کردند. پاسخ به ادعاهای اروپایی ها نیز قطعا مکانیزم خود را دارد. ایران تاکنون هر بار که در معرض آزمون آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفته است، موفق بیرون امده است. در موضوع هسته‌ای گرهی درکار نیست.

آمریکا در مسیر کاهش تنش با ایران نیست
فؤاد ایزدی تحلیلگر مسائل آمریکا نیز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره ارسال نامه به مقامات ایرانی گفت: ترامپ در مصاحبه‌ای که درباره این نامه صحبت می‌کند، اهانت‌هایی را نسبت به مقامات ایران مطرح کرده که چنین رفتاری در عرف دیپلماتیک نشان‌دهنده عدم تمایل به مذاکره واقعی و بیشتر شبیه به یک نمایش تبلیغاتی است.  ایزدی با اشاره به سخنان ترامپ درباره ایران افزود: ترامپ در مصاحبه خود از ادبیاتی استفاده کرده که بیشتر شبیه تهدید است تا تمایل به مذاکره. او گزینه‌های مطرح ‌شده را این‌گونه بیان می‌کند که یا ایران باید شرایط او را بپذیرد یا با گزینه نظامی مواجه شود! این همان سیاستی است که آمریکا در قبال اوکراین نیز دنبال می‌کند.
این کارشناس مسائل آمریکا با مقایسه رویکرد آمریکا در قبال ایران و روسیه گفت؛ آمریکایی‌ها زمانی که بخواهند تنش را کاهش دهند، روش آن را بلد هستند. به‌عنوان مثال، درباره روسیه امتیازهایی همچون عدم عضویت اوکراین در ناتو و پذیرش وضعیت فعلی مناطق تحت کنترل روسیه را مطرح کرده‌اند. این نشان می‌دهد که آمریکا در صورت تمایل، می‌تواند از سیاست‌های تنش‌زا فاصله بگیرد.
وی افزود: اما در قبال ایران، نه‌تنها چنین رویکردی مشاهده نمی‌شود، بلکه هم‌زمان با پیشنهاد مذاکره، تحریم‌های جدیدی اعمال می‌شود و از الفاظ توهین‌آمیز استفاده می‌کنند.
ایزدی در پایان تأکید کرد: تاکنون نشانه‌ای از تغییر رویکرد آمریکا مشاهده نمی‌شود. فعلاً، آنچه از مواضع مقامات آمریکایی مشخص است، عدم تمایل به کاهش تنش و ادامه سیاست‌های فشار حداکثری است.
https://siasatrooz.ir/vdcfe0dyxw6dmta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی