جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۰
کد مطلب : 132771
اصرار واشنگتن بر جوسازی‌های نظامی و تحریمی پیش از مذاکرات غیرمستقیم آشکار ساخت

مردودی زودهنگام آمریکا در آزمون حسن نیت

مردودی زودهنگام آمریکا در آزمون حسن نیت
مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا امروز در عمان در حالی برگزار می‌شود که آمریکایی‌ها با اعمال تحریم‌ها و نیز تکرار توهمات نظامی گرایانه آن هم با محوریت رژیم صهیونیستی مردودی زودهنگام خود در آزمون حسن نیت را نشان دادند.
سخنگوی وزارت امور خارجه مذاکرات غیرمستقیم شنبه در عمان را فرصتی برای آمریکا خواند که باید قدر بداند و گفت: نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی کرده و متناسب با آن حرکت‌های بعدی را تنظیم می‌کنیم. اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه  در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، این مذاکرات را فرصتی برای آمریکا خواند که بایذ قدر بداند.وی در این باره گفت: ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به «دیپلماسی‬» یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است قدر بداند. ‏سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: ما نه پیش‌داوری می‌کنیم و نه پیش‌گویی.‏وی افزود: ما در نظر داریم روز شنبه نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی کرده و متناسب با آن حرکت‌های بعدی را تنظیم کنیم.
در این میان در حالی ایران با حسن نیت در مذاکرات حاضر می‌شود که طرف آمریکایی همچنان در توهمات گذشته با سیاست فشار و مذاکره و نمایش قدرت و دستاوردسازی برای خویش پیش از مذاکرات است در همین راستا آمریکا و ایران قصد دارند مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را در مسقط پایتخت عمان از سر بگیرند. ترامپ تهدید کرده است اگر این مذاکرات به نتیجه نرسند اسرائیل هدایت حمله مشترک علیه ایران را برعهده خواهد گرفت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در آستانه مذاکرات کشورش با ایران تهدید کرد در صورت شکست این مذاکرات گزینه حمله نظامی به ایران همچنان روی میز است.ترامپ افزود در چنین حالتی اسرائیل نقش رهبری و هدایت حمله مشترک علیه ایران را برعهده خواهد داشت.رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: «اگر نیاز به ارتش باشد، از ارتش استفاده خواهیم کرد و اسرائیل طبیعتا نقش بسیار مهمی خواهد داشت و آن‌ها رهبری را بر عهده خواهند گرفت.»برخی سناتورهای آمریکایی در آستانه مذاکره آمریکا با ایران "مدل خلع سلاح هسته‌ای لیبی" را برای ایران پیشنهاد کردند. آنها استدلال کردند که این مدل از نظر "دیپلماتیک" مورد قبول جامعه بین‌الملل است.
در همین حال وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد که شامل شرکت‌های فعال در برنامه هسته‌ای و یک نفر از مدیران این شرکت‌هاست. این تحریم‌ها در آستانه نشست دو کشور در عمان صورت می‌گیرد.وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرده است. این تحریم‌ها شامل شش شرکت ایرانی و یک فرد حقیقی است که به گفته این وزارت‌خانه "به‌طور مستقیم در تأمین قطعات، ساخت تجهیزات و پشتیبانی فناوری برای تولید سانتریفیوژ و توسعه فناوری سوخت توریوم فعالیت می‌کنند."شرکت‌های "آتبین ایستا"، "پگاه آلومینیوم اراک"، "توریوم نیرو"، "ساخت و توسعه راکتورهای پارس"، "صنایع آذراب" و فردی به نام "مجید مسلط، مدیرعامل شرکت آتبین ایستا" در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحریم‌ها با هدف جلوگیری از پیشرفت ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای اعمال شده است. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اظهار داشت: «پیگیری بی‌پروا و خطرناک رژیم ایران برای تولید سلاح هسته‌ای همچنان تهدیدی جدی برای ایالات متحده و امنیت جهانی است.»در همین حال در ادامه دروغ پردازی رسانه‌ای به نوشته تایمز اسرائیل ایران طی هفته گذشته موشک‌های جدیدی به گروه‌های نیابتی در عراق ارسال کرده است. این محموله‌ها شامل موشک‌هایی است که می‌توانند به اروپا برسند. این ادعاها در حالی صورت می‌گیرد که صهیونیست‌ها به دنبال اقدام نظامی علیه عراق با حمایت آمریکا هستند.
در همین حال در ادامه سیاست تهدید وزیر دفاع آمریکا می‌گوید پیام اعزام بمب‌افکن‌های بی-۲ به پایگاه نظامی آمریکا و بریتانیا به "برداشت تهران بستگی دارد." پیت هگست ابراز امیدواری کرد که مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای تهران به‌طور مسالمت‌آمیز حل‌وفصل شود.وزیر دفاع ایالات متحده و در جریان سفر به پاناما در پاسخ به سوال رسانه‌ها مبنی بر این که آیا اقدام اخیر آمریکا در اعزام بمب‌افکن‌های بی-۲ "پیامی برای تهران" بوده یا نه پاسخ داد: «تصمیم با خودشان است.» پیت هگست افزود: «ترامپ با صراحت گفته که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و ما واقعاً امیدواریم که این مساله به‌طور مسالمت‌آمیز حل و فصل شود.»
مقام‌های آمریکایی اخیرا به رویترز گفته‌ بودند که در ماه مارس ۲۰۲۵ و در بحبوحه حملات نظامی آمریکا به مواضع حوثی‌ها در یمن، "تا شش فروند بمب‌افکن بی ـ۲"  به پایگاه نظامی مشترک آمریکا و بریتانیا در جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌ است.گفته می‌شود که نیروی هوایی آمریکا "تنها ۲۰ فروند" از این بمب‌افکن ها را در اختیار دارد و معمولاً "به‌صورت محدود" از آن‌ها استفاده می‌کند.
از سوی دیگر رسانه‌ها ادعا کردند در آستانه مذاکرات عمان فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام)اعلام کرد که ناو هواپیمابر یواس‌اس‌ کارل‌وینسون که به جنگنده‌های رادار گریز اف۳۵سی مجهز است، اکنون در کنار یواس‌اس‌ هری‌اس ترومن در منطقه فعالیت می‌کند.پنتاگون هفته پیش اعلام کرده بود که شمار ناوهای هواپیمابر خود در خاورمیانه را به دو عدد افزایش می‌دهد. در همین حال در ادامه خبرسازی‌ها اکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد ایران در مذاکره با آمریکا پیشنهاد خواهد داد روی یک توافق موقت هسته‌ای کار شود تا زمینه برای رسیدن به توافق جامع فراهم گردد. ایران می‌گوید این توافق در بازه زمانی تعیین‌شده ممکن نیست.سایت خبری اکسیوس قبلا به نقل از یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه گزارش داده بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای که  به رهبر جمهوری اسلامی ارسال کرده به تهران مهلت نهایی دوماهه برای دستیابی به توافق هسته‌ای جدید داده است.بر اساس این گزارش اما مشخص نیست که این ضرب‌الاجل از زمان تحویل نامه آغاز شده است یا اینکه از تاریخ شروع مذاکرات احتمالی، محاسبه می‌شود. ایران اکنون می‌گوید رسیدن به یک توافق کامل در این بازه زمانی ممکن نیست، برای همین دنبال کسب زمان از طریق توافق موقت هسته‌ای است.
لازم به ذکر است  منابع خبری  از سفر «استیون ویتکاف» ماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا به روسیه خبر دادند.به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف توضیح داد که در صورت قرارگرفتن دیدار با ویتکاف در برنامه‌های «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، کرملین آن را اطلاع‌رسانی می‌کند. یک رسانه آمریکایی در گزارشی به نقل از منابع آگاه مدعی شده ایران در مذاکرات روز شنبه در عمان به دنبال تمدید ضرب‌الاجل ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» خواهد بود.
یک رسانه آمریکایی به نقل از یک دیپلمات اروپایی و یک منبع آگاه مدعی شده که ایران ممکن است در جریان مذاکرات روز شنبه در عمان به دولت دونالد ترامپ پیشنهاد یک توافق موقت را بدهد.دونالد ترامپ ضرب‌الاجلی دو ماهه برای مذاکره با ایران بر سر یک توافق هسته‌ای جدید تعیین کرده است. منابع آگاه به آکسیوس گفته‌اند ایرانی‌ها فکر می‌کنند رسیدن به یک توافق هسته‌ای پیچیده و فنی ظرف دو ماه غیرواقع‌بینانه است و آنها به دنبال زمان بیشتر هستند.طبق ادعای آکسیوس، توافق موقت میان ایران و آمریکا می‌تواند شامل تعلیق برخی از فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران، رقیق‌سازی ذخایر اورانیوم 60 درصدی و ارائه امکان دسترسی بیشتر به بازرسان سازمان ملل متحد را شامل شود.آکسیوس رسانه‌ای نزدیک به منابع صهیونیستی و آمریکایی با سابقه طولانی در فضاسازی‌های رسانه‌ای علیه برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است.
این رسانه مدعی شده که تمدید ضرب‌الاجل بند موسوم به «مکانیسم ماشه» در برجام نیز می‌تواند از جمله مفاد توافق موقت میان ایران و آمریکا باشد.مکانیسم ماشه یکی از مفاد توافق برجام است که در صورتی که هر یک از قدرت‌های عضو این توافق هسته‌ای آن را کلید بزنند می‌تواند به بازگشت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران منجر شود. مهلت کلید زدن این بند از توافق اکتبر 2025 است.فرانسه، انگلیس و آلمان گفته‌اند چنانچه تا پایان ماه ژوئن توافق جدیدی بر سر برنامه هسته‌ای ایران حاصل نشود، مکانیسم ماشه را کلید خواهند زد. ایران همچنین ممکن است به عنوان توافق موقت خواستار تعلیق «فشار حداکثری» شود. آکسیوس می‌گوید مشخص نیست ترامپ تمایلی به انجام این کار داشته باشد.استیو ویتکاف نماینده دیپلماتیک دولت ترامپ قرار است روز شنبه در عمان مذاکراتی غیرمستقیم با وزیر امور خارجه ایران داشته باشد. در این میان معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد به گفتگو و تعامل در سایه احترام متقابل است و هرگونه قلدری و زورگویی از نظر ما مردود است.
مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که به منظور برگزاری سومین دور نشست رایزنی سیاسی در صربستان حضور داشت، در نشست مؤسسه سیاست و اقتصاد بین‌الملل بلگراد با موضوع «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران: تبیین چالش‌ها و فرصت‌ها؛ واکاوی نقش بالکان و غرب آسیا در استقرار صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی» که با حضور جمعی از سفرا، دیپلمات‌ها و اندیشمندان برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.
تخت‌روانچی در این نشست بر رویکرد دولت در خصوص مساله هسته‌ای اشاره و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته و در راستای سیاست تعامل، آماده گفتگو در خصوص برنامه صلح آمیز هسته‌ای است و در طول چند ماه گذشته با چین، روسیه و ۳ کشور اروپایی گفتگو کرده است.وی با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم در موضوع هسته‌ای بین ایران و آمریکا در مسقط، گفت: اگر طرف آمریکایی موضوعات و خواسته‌های غیر مرتبط مطرح نکند و تهدید و ارعاب را کنار بگذارد، امکان خوبی برای دستیابی به توافق وجود دارد.
https://siasatrooz.ir/vdciyrazzt1apy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی