در حالی که صفهای نان روز به روز شلوغتر میشود، گلایه مردم از نانواها بالا گرفته است؛ نانواییها به حال خود رها شدهاند و هیچ مسئولی پاسخگوی این نابسامانی نیست.
به گزارش فارس، «نانواییها پر شده از اعتراض به گرانفروشی، کم فروشی، نانهای بیکیفیت، کنجد فروشی بدون درخواست و کارتخوانهایی که قبض پرداخت ندارند» و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست. یک خانم میانسال در حین خرید نان میگوید.
مهر 1403 ستاد تنظیم بازار قیمت نان را افزایش داد تا به اعتراض نانواها به سود کم شان و افزایش هزینهها پایان دهد.اکنون قیمت مصوب نان سنگک ساده ۵ هزار تومان، بربری ساده با آرد نوع یک، ۲ هزار و پانصد تومان و بربری ساده با آرد نوع دو ۳ هزار و پانصد تومان، نان لواش با آرد نوع یک ۷۰۰ تومان و لواش نوع دو ۹۰۰تومان، نان سنتی تافتون با آرد نوع ۱۲۶۰ تومان و نوع دو ۱۵۰۰ تومان نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک ۸۵۰ تومان و نوع دو، ۱۲۰۰ تومان است اما به گفته مردم کمتر نانوایی است که این نرخها را رعایت کند.دولت سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان میدهد، گندم ۲۵ هزار تومانی را برای نانوا ۱۰۰۰ تو مان میدهد تا نان ارزان به دست مردم برسد.اگر این یارانه را بین همه مردم تقسیم کنیم، بهطور متوسط هر ایرانی در سال بیش از ۱.۷ میلیون تومان، حدود ۱۵۰ هزار تومان در ماه یارانه دریافت میکند.اجاره دهی بدون نظارت نانواییها به افراد بی صلاحیت که حتی کارت بهداشتی هم ندارند معضل دیگری است که نانواییها را نابسامان کرده است.بازرس آردونان وحید لطفی میگوید که بازرسیهای سرزده از نانواییها برای جلوگیری از این گونه تخلفات در سطح شهر وجود دارد و کارت بهداشتی و مجوز کار تخصصیشان مطابقت داده میشود.در مقابل مدیر کل تنظیم بازار سازمان تعزیرات حکومتی اجاره دادن نانواییها را کشیدن شدن پای دلالان به این صنف عنوان میکند که عاملی برای تخلفها، گرانفروشیها و عرضه خارج از شبکه آرد شده است. از نگاه کارشناسان، اصلاح قیمت نان و حذف چند قیمتی تحت عنوان آرد یارانهای ۱ و ۲ و یا کنجد فروشی عاملی برای برچیدن بساط تخلفات در نانواییها است.
هنوز چند ماهی از افزایش قیمت نان نمی گذرد که برخی دست اندرکاران این حوزه به دنبال افزایش قیمت دوباره هستند چنانکه در حالی که دولت یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت میکند تا این محصول به قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگک تهران خواستار آزاد سازی قیمت آن شده است. این نان نقش مهمی در سبد غذایی خانوار دارد اما رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران خواستار آزاد سازی قیمت این محصول شده است.سلیمانی در حالی در خواست آزاد سازی نرخ این محصول را دارد که دولت هرساله یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت میکند تا این محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده برسد. سلیمانی رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران در این ارتباط اظهار داشته است که هرجا فشارِ نرخ دستوری باشد فساد ایجاد می شود، قیمت نان سنگک را آزاد کنید.وی افزود: اگر اصلاحات لازم رخ ندهد به نظر می رسد تنها راه موجود آزاد کردن نرخ نان است؛ در این صورت تخلفات هم و فسادهای متعاقب آن برچیده می شود ضمن اینکه با این کار حداقل 35 درصد کاهش مصرف آرد هم خواهیم داشت. این تقلا برای افزایش قیمت در حالی صورت می گیرد که در نیمه دوم سال گذشته قیمت مصوب نان تا 60 درصد افزایش یافت، ولی به دلیل عدم نظارت وزارت جهادکشاورزی و تعزیرات، بسیاری از نانواییها به ویژه سنگکیها در تهران به بهانه چند گرم کنجد، بیش از 200 درصد قیمت نان را افزایش دادند وهیچ ترسی هم از برخورد قانونی ندارند. این سخنان از سوی سلیمانی در حالی مطرح می شود که چند نکته در باب آن قابل طرح است.
به گزارش فارس، «نانواییها پر شده از اعتراض به گرانفروشی، کم فروشی، نانهای بیکیفیت، کنجد فروشی بدون درخواست و کارتخوانهایی که قبض پرداخت ندارند» و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست. یک خانم میانسال در حین خرید نان میگوید.
مهر 1403 ستاد تنظیم بازار قیمت نان را افزایش داد تا به اعتراض نانواها به سود کم شان و افزایش هزینهها پایان دهد.اکنون قیمت مصوب نان سنگک ساده ۵ هزار تومان، بربری ساده با آرد نوع یک، ۲ هزار و پانصد تومان و بربری ساده با آرد نوع دو ۳ هزار و پانصد تومان، نان لواش با آرد نوع یک ۷۰۰ تومان و لواش نوع دو ۹۰۰تومان، نان سنتی تافتون با آرد نوع ۱۲۶۰ تومان و نوع دو ۱۵۰۰ تومان نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک ۸۵۰ تومان و نوع دو، ۱۲۰۰ تومان است اما به گفته مردم کمتر نانوایی است که این نرخها را رعایت کند.دولت سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان میدهد، گندم ۲۵ هزار تومانی را برای نانوا ۱۰۰۰ تو مان میدهد تا نان ارزان به دست مردم برسد.اگر این یارانه را بین همه مردم تقسیم کنیم، بهطور متوسط هر ایرانی در سال بیش از ۱.۷ میلیون تومان، حدود ۱۵۰ هزار تومان در ماه یارانه دریافت میکند.اجاره دهی بدون نظارت نانواییها به افراد بی صلاحیت که حتی کارت بهداشتی هم ندارند معضل دیگری است که نانواییها را نابسامان کرده است.بازرس آردونان وحید لطفی میگوید که بازرسیهای سرزده از نانواییها برای جلوگیری از این گونه تخلفات در سطح شهر وجود دارد و کارت بهداشتی و مجوز کار تخصصیشان مطابقت داده میشود.در مقابل مدیر کل تنظیم بازار سازمان تعزیرات حکومتی اجاره دادن نانواییها را کشیدن شدن پای دلالان به این صنف عنوان میکند که عاملی برای تخلفها، گرانفروشیها و عرضه خارج از شبکه آرد شده است. از نگاه کارشناسان، اصلاح قیمت نان و حذف چند قیمتی تحت عنوان آرد یارانهای ۱ و ۲ و یا کنجد فروشی عاملی برای برچیدن بساط تخلفات در نانواییها است.
هنوز چند ماهی از افزایش قیمت نان نمی گذرد که برخی دست اندرکاران این حوزه به دنبال افزایش قیمت دوباره هستند چنانکه در حالی که دولت یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت میکند تا این محصول به قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگک تهران خواستار آزاد سازی قیمت آن شده است. این نان نقش مهمی در سبد غذایی خانوار دارد اما رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران خواستار آزاد سازی قیمت این محصول شده است.سلیمانی در حالی در خواست آزاد سازی نرخ این محصول را دارد که دولت هرساله یارانه زیادی برای تامین نان پرداخت میکند تا این محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده برسد. سلیمانی رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران در این ارتباط اظهار داشته است که هرجا فشارِ نرخ دستوری باشد فساد ایجاد می شود، قیمت نان سنگک را آزاد کنید.وی افزود: اگر اصلاحات لازم رخ ندهد به نظر می رسد تنها راه موجود آزاد کردن نرخ نان است؛ در این صورت تخلفات هم و فسادهای متعاقب آن برچیده می شود ضمن اینکه با این کار حداقل 35 درصد کاهش مصرف آرد هم خواهیم داشت. این تقلا برای افزایش قیمت در حالی صورت می گیرد که در نیمه دوم سال گذشته قیمت مصوب نان تا 60 درصد افزایش یافت، ولی به دلیل عدم نظارت وزارت جهادکشاورزی و تعزیرات، بسیاری از نانواییها به ویژه سنگکیها در تهران به بهانه چند گرم کنجد، بیش از 200 درصد قیمت نان را افزایش دادند وهیچ ترسی هم از برخورد قانونی ندارند. این سخنان از سوی سلیمانی در حالی مطرح می شود که چند نکته در باب آن قابل طرح است.