?>?> غنی‌سازی 60 درصدی طبق «ان‌پی‌تی» ممنوع نیست | سیاست روز
شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۴
کد مطلب : 133363
نبود هرگونه مدرکی دال بر انحراف، ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند

غنی‌سازی 60 درصدی طبق «ان‌پی‌تی» ممنوع نیست

غنی‌سازی 60 درصدی طبق «ان‌پی‌تی» ممنوع نیست
در حالی که تروئیکای اروپایی در کنار آمریکا به دنبال جوسازی علیه ایران در نشست شورای حکام با همدستی گروسی مدیر کل آژانس هستند ایران در واکنش به گزارش اخیر مدیرکل آژانس تأکید کرد که غنی‌سازی 60 درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست و نبود هرگونه مدرکی دال بر انحراف، ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند
این روزها آمریکایی‌ها با همراهی صهیونیست‌ها، اروپایی‌ها و آژانس زنجیره‌ای از اقدامات ضد ایرانی را در پیش گرفته تا به زعم خود طرح زیاده خواهانه و غیر منطقی ترامپ را به ایران تحمیل کنند. بخشی از این طراحی با گزارش سیاسی و خلاف واقع گروسی مدیر کل آژانس اجرا می‌شود. 
سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که همه فعالیت‌های هسته‌ای ایران مطابق مقررات بین‌المللی، به‌طور کامل اعلام شده و تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد. این نهاد تأکید کرد که تاکنون هیچ مدرک معتبری مبنی بر وجود خطر اشاعه از موضوعات مطرح‌شده ارائه نشده است.
در این بیانیه آمده است ایران با همکاری نهادهای امنیتی، بررسی‌های دقیقی در خصوص منشأ ذرات اعلام‌شده انجام داده و اخیراً شواهدی به‌دست آمده که نشان می‌دهد ممکن است اقداماتی خرابکارانه یا خصمانه در کار بوده باشد.
سازمان انرژی اتمی همچنین نسبت به گنجاندن برخی مسائل حاشیه‌ای و غیرمرتبط در گزارش آژانس انتقاد کرده و آن را مغایر با بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری مورد انتظار از این نهاد بین‌المللی دانست. ایران تأکید کرده که غنی‌سازی ۶۰ درصدی بر پایه مقررات ان‌پی‌تی ممنوع نیست و تمامی ذخایر و فعالیت‌های مرتبط نیز در چارچوب شفاف‌سازی و راستی‌آزمایی آژانس قرار دارند.ایران اعلام کرد غنی‌سازی اورانیوم 60 درصدی طبق معاهده NPT ممنوع نیست و تمامی فعالیت‌ها تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود. تهران این اقدام را حق مسلم خود دانسته و گزارش مدیرکل آژانس را غیرمعتبر توصیف کرده است.
در خصوص گزارش‌ مدیر کل (GOV/۲۰۲۵/۲۵)، عدم وجود هرگونه مدرکی دال بر انحراف به سمت اهداف نظامی، مجدداً ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند. هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که ثابت کند موضوعات باقی‌مانده، خطر اشاعه‌ای به همراه داشته است. همان‌طوری که در این گزارش بیان شده است، "ایران در مورد موضوعات مربوط به اجرای معمول پادمان به همکاری با آژانس ادامه می‌دهد و آژانس تلاش گسترده‌ای برای راستی‌آزمایی در ایران متناسب با چرخه سوخت هسته‌ای و فعالیت‌های ایران انجام می‌دهد".
مدیر کل گزارشی را به شورای حکام ارائه کرد (مطابق با آنچه در GOV/۲۰۱۵/۶۸  آمده است) که شامل «ارزیابی نهایی» تمام موضوعات باقی‌مانده گذشته و حال است. پس از آن گزارش، شورای حکام در دسامبر ۲۰۱۵، قطعنامه‌ای (GOV/۲۰۱۵/۷۲) را تصویب کرد که در آن به گزارش مدیر کل اشاره و همچنین ذکر شده است که «این موضوع بررسی این مورد توسط شورا را به پایان می‌رساند». گزارش اخیر مدیر کل آشکارا در تضاد با ارزیابی نهایی و قطعنامه GOV/۲۰۱۵/۷۲  می‌باشد.این یک انتظار کاملاً تثبیت شده است که ارزیابی‌های آژانس صرفاً بر اساس منابع تأیید شده، معتبر و غیربحث‌برانگیز باشد. اتکا به اطلاعات تأیید نشده برگرفته از منابع آزاد یا اطلاعات ارائه شده توسط طرف‌های ثالث شناخته شده برای دبیرخانه، با اصول عینیت، بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری که زیربنای مأموریت آژانس هستند، مغایرت دارد.
تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌طور کامل به آژانس اعلام و توسط آن راستی‌آزمایی شده است. ایران تمام تلاش‌های خود برای کشف منشأ چنین ذراتی در آن مکان‌ها را به کار گرفته است. مقامات امنیتی مربوطه ایران، اخیراً طبق تحقیقات و بررسی‌های گسترده، سرنخ‌های بیشتری کشف کرده‌اند که تأیید می‌کند خرابکاری و یا اقدام خصمانه در آلودگی آن مکان‌ها دخیل بوده است.درج برخی موضوعات غیرمرتبط در گزارش، در تضاد با حرفه‌ای‌گری، عینیت و بی‌طرفی آژانس است. به عنوان مثال، غنی‌سازی اورانیوم ۶۰‌درصدی طبق NPT ممنوع نیست و غنی‌سازی و ذخایر ۶۰‌درصدی ایران کاملاً تحت نظارت و راستی‌آزمایی آژانس است.
این پاسخ در حالی همراه با هشدار عراقچی به تروئیکای اروپایی ( فرانسه، انگلیس و آلمان) مبنی بر پیامدها و پاسخ قاطع ایران در صدور قطعنامه در شورای حکام صورت گرفته است که همزمان رئیس‌جمهور آمریکا، تأکید کرد که اجازه نخواهد داد ایران اورانیوم غنی‌سازی کند و هشدار داد در صورت ادامه این روند، آمریکا به روش‌های دیگر وارد عمل خواهد شد. او همچنین درباره جنگ اوکراین و بررسی قراردادهای دولتی با ایلان ماسک صحبت کرد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر با تأکید بر مخالفت خود با برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران، اعلام کرد که اجازه نخواهد داد تهران به این فناوری دست یابد. ترامپ در جمع خبرنگاران گفت: «ایران اورانیوم غنی‌سازی نخواهد کرد، در غیر این صورت مجبور خواهیم شد به روش دیگری با این موضوع برخورد کنیم و این چیزی نیست که من می‌خواهم.»این اظهارات در شرایطی مطرح شد که مقامات ایرانی پیش‌تر اعلام کرده بودند واشنگتن با پافشاری بر توقف غنی‌سازی اورانیوم قصد دارد مذاکرات را به بن‌بست بکشاند، زیرا ایران تحت هیچ شرایطی این شرط را نمی‌پذیرد. یک مقام ارشد ایرانی از آمریکا خواست تعهد واقعی ایران به گفت‌وگو را به رسمیت بشناسد.
از سوی دیگر، نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه و فرستاده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا تأکید کردند که هرگونه توافق هسته‌ای باید ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم ایران را به‌طور دائمی از بین ببرد.در بخش دیگری از سخنانش، ترامپ به جنگ اوکراین اشاره کرد و حملات اخیر اوکراین به روسیه را دلیلی برای پاسخ پوتین دانست. وی افزود: «اگر لازم باشد، از تحریم علیه روسیه استفاده خواهم کرد.» رئیس‌جمهور آمریکا گفت نگران تبدیل شدن این درگیری به جنگ هسته‌ای نیست، اما امیدوار است چنین اتفاقی نیفتد.ترامپ همچنین درباره لایحه تحریم‌های جدید علیه روسیه گفت که این طرح «بسیار قوی» است و تصمیم نهایی برای اعمال محدودیت‌ها بر عهده اوست. روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده بود که دولت ترامپ خواهان کاهش شدت این تحریم‌هاست تا مذاکرات صلح با مسکو مختل نشود. در همین حال پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در تازه‌ترین اظهارات خود درباره ایران، ابراز امیدواری کرد که تهران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کرده و قابلیت هسته‌ای خود را برچیند. در همین حال وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد این کشور دور جدیدی از تحریم‌های مرتبط با ایران را با هدف قرار دادن ۱۰ شخص و ۲۷ نهاد صادر کرده است.
https://siasatrooz.ir/vdcg3w9qwak9ww4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی