?>?> اخراج بازرسان پاسخ مقدماتی به مزدوری گروسی | سیاست روز
سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۴
کد مطلب : 133394
مدیر کل آژانس یاوه‌گویی‌های غرب علیه ایران را تکرار کرد

اخراج بازرسان پاسخ مقدماتی به مزدوری گروسی

اخراج بازرسان پاسخ مقدماتی به مزدوری گروسی
گروه سیاست خارجی: در اقدامی که روخوانی از روی دست کشورهای غربی برای جوسازی علیه ایران است و لزوم بازنگری در مناسبات تهران با آژانس و اخراج بازرسانش برای پایان داده به سیاسی کاری آژانس ا آشکار تر می‌سازد، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که مسائل پادمانی درباره برنامه هسته‌ای ایران حل نشده و ایران باید پاسخ‌های فنی معتبر در این خصوص ارائه دهد.
گروسی در حالی گزارش فصلی خود در باب ایران را ارائه کرده که روند رفتاری وی نشان می دهد که نه او و نه آژانس تمایلی برای استقلال از غرب و اجرای کار حرفه‌ای و فنی را ندارد و لذا تصمیم جدی در قبال آژانس نظیر اخراج بازرسان و کاهش نظارت‌ها می‌تواند بخشی از پاسخ ایران به ان رفتارهای غیر اصولی باشد. هم‌زمان با آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در ماه‌های گذشته، من به طور فشرده با ایران و ایالات متحده در حمایت از مذاکراتشان همکاری کرده‌ام. هفته گذشته نیز به قاهره سفر کردم و با وزرای امور خارجه مصر و ایران و رئیس جمهور مصر دیدار کردم.
وی در ادامه با بیان اینکه آژانس نقشی ضروری در تأیید هرگونه توافق جدید ایفا می‌کند، مدعی شد که «ما همچنان در تعامل (با ایران) هستیم، اما مسائل پادمانی حل نشده همچنان پابرجاست. ایران باید فوراً پاسخ‌های معتبر فنی برای روشن شدن مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده ارائه دهد.»مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در نشست خبری خود مدعی نقش بی طرفانه و مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رسیدگی به این موضوع دشوار و حساس شد و در ادامه ادعاهای خود افزود که ذرات اورانیوم ساخته دست بشر در سه مکان اعلام نشده در ایران شامل ورامین، مریوان و تورقوزآباد که در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، آژانس به آن‌ها دسترسی تکمیلی داشته است، کشف کرده است.
وی در این‌باره مدعی شد که «اجازه دهید از ابتدا به‌روشنی اعلام کنم که ما در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هرگز تهمت نمی‌زنیم؛ بلکه مبتنی بر بررسی‌های دقیق، گزارش ارائه می‌کنیم. با توجه به عدم دریافت پاسخ‌های کامل و قانع‌کننده از سوی برخی کشورها، نمی‌توانیم تأیید کنیم که برخی فعالیت‌ها صرفاً با اهداف صلح‌آمیز انجام می‌شوند.این نارسایی در دریافت پاسخ‌ها، ما را بر آن داشته تا به موضوع حساسیت بیشتری نشان دهیم. در این میان، مسئولیت نهایی با کشورهاست که شفاف پاسخ دهند، نه با ما.
مدیر کل آژانس در ادامه مدعی شد: موضع آژانس همواره بی‌طرفانه است و تفسیرهای گوناگونی ممکن است درباره گزارش‌ها مطرح شود، اما آنچه ما ارائه می‌دهیم مبتنی بر داده‌های مستند و تحلیل فنی است. ما با احتیاط کامل گزارش تهیه می‌کنیم و کاملاً آگاهیم که هر کلمه در این گزارش‌ها چه وزنی دارد و چه تبعاتی می‌تواند به‌همراه داشته باشد.
گروسی با نادیده گرفتن همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با آژانس انرژی اتمی طی سال‌های اخیر مدعی شد که ایران به این ابهامات یا پاسخ نداده، یا پاسخ‌های فنی قابل‌قبولی به سوالات آژانس ارائه نکرده است. همچنین تلاش کرده این مکان‌ها را پاک‌سازی کند که این موضوع مانع از فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس شده است.به ادعای گروسی «این سه مکان و احتمالاً مکان‌های مرتبط دیگر، بخشی از یک برنامه هسته‌ای ساختار یافته اعلام نشده بوده‌اند که تا اوایل دهه ۲۰۰۰ توسط ایران اجرا می‌شده و برخی فعالیت‌ها از مواد هسته‌ای اعلام نشده استفاده کرده‌اند.
وی همچنین گفت: آنچه اهمیت دارد، نتیجه مذاکرات دوجانبه‌ای است که در جریان است و باید دید این مذاکرات به چه سمت‌وسویی پیش خواهد رفت.به گفته گروسی «رویکرد اتخاذ شده از سوی ایران در تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تا حد زیادی متأثر از روند تحولات دیگر مذاکرات مرتبط است. اگر در آن عرصه‌ها پیشرفت حاصل شود، در این زمینه نیز رفتار متقابل و مثبتی شکل خواهد گرفت. نباید انتظار داشت که تحولات به‌سرعت و به‌صورت گسترده رخ دهند، اما باید تأکید کرد که روندی متقابل و مثبت در جریان است و مذاکرات، همانند سایر فرآیندهای دیپلماتیک، در حال پیشرفت است.» گروسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برجام گفت: برجام طراحی شده بود که فعالیت‌های ایران را تحت نظارت قرار بدهد ولی اگر الان قرار باشد برنامه تغییر کند معلوم است که برجام دیگر کامل نیست و به درد نمی‌خورد.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دقایقی پیش با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به کار کرد.اعضای شورا در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد، موضوعاتی چون ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه‌های پادمان و فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس را بررسی می‌کنند.شورای حکام آژانس بین ۳۵ عضو دارد و پنج بار در سال در ماه‌های مارس و ژوئن، دو بار در سپتامبر، پیش و پس از جلسه مجمع عمومی و در دسامبر تشکیل جلسه می‌دهد.
هم‌زمان با آغاز نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین هشدار داد که قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نه‌تنها بی‌فایده، بلکه زیان‌بار خواهد بود.
میخائیل اولیانوف با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود نوشت: «نشست ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده و این‌بار برنامه هسته‌ای ایران در کانون توجه خواهد بود.»وی با بیان اینکه «در سه سال اخیر، هیچ تحول اساسی جدیدی در این عرصه رخ نداده است» افزود: «با این حال، ایالات متحده و “تروئیکای اروپا” (انگلیس، آلمان و فرانسه) با نیت اعمال فشار بر تهران، قصد دارند پیش‌نویس قطعنامه‌ای در این زمینه ارائه کنند.»دیپلمات ارشد روسیه در وین هشدار داد: «از پیش روشن است که این اقدام هیچ فایده‌ای نخواهد داشت؛ پرسش این است که تا چه اندازه می‌تواند زیان‌بار باشد.»
https://siasatrooz.ir/vdcaoen6y49nee1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی