کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به طرفداری اصلاح طلبان از وقایع آمریکا

زمینه سازی برای انتخابات ۱۴۰۰

21 دی 1399 ساعت 23:14


جنجالی که ترامپ برای ماندن در قدرت در امریکا به راه انداخت نشان داد که دموکراسی که این کشور از آن سخن می گوید و خود را مظهر آن می شناسد و به دیگران توصیه می کند تنها در فیلمهای هالیوودی این کشور جریان دارد و در اصل روش دیگری در این کشور حاکم است.
با این وجود معلوم نیست که چرا برخی تمایل دارند که این کشور را مدینه فاضله تصور کرده و حتی چنین افتضاحی در انتقال قدرت در امریکا را بازهم نشانه خویشتنداری دولت مداران این کشور تلقی کنند؟!
عباس عبدی فعال اصلاح طلب در این باره نوشت: «گرچه اتفاقات چهارشنبه ۶ ژانویه حیرت‌انگیز بود، ولی نحوه مقابله نظام سیاسی ایالات‌ متحده با ماجرا نیز در نوع خود جالب بود. این برخورد نشان‌ دهنده اعتماد به نفس نظام سیاسی است. هنگامی که تظاهرکنندگان حتی به کنگره کشور هم وارد می‌شوند، در مقابله با آن، به نسبت خویشتنداری خود را حفظ می‌کنند و تاکنون نیز در برابر مواضع غیرقانونی ترامپ بردبارانه برخورد کرده‌اند.»
اما آنچه که در کنگره امریکا به وقوع پیوست در حقیقت رویکردی بود که اساس حقیقتی است که پشت تبلیغات رسانه‌ای ابرقدرتی امریکا پنهان شده و چنین فرمولی نه تنها به ترامپ و دیگر دولتمردان در داخل این کشور تجویز می‌شود، بلکه برای پیچیدن نسخه دیگر کشورها نیز بکار می رود.

*خشونت عریان و سیستماتیک
این درحالی است که مدتها جریان خشونت سیاسی به شکل آشکاری برای مردم ایران مشخص شده است. مردم ایران مدتها است که واکنش دولتمردان آمریکا در اعتراضات مردمی را دیده‌اند اما ماجرای چهارشنبه گذشته شاهکاری در دل آمریکا در این باره بود. به نحوی که این خشونت عریان و سیستماتیک به حدی بود که تحلیلگر آتلانتیک در مطلبی به قلم Anne Applebaum در این باره نوشت: آمریکایی‌ها دموکراسی را در فیلم ها و کتاب هایشان ترویج کرده‌اند ولی گویا این موضوع فقط مربوط به همان فیلم ها است.
این نویسنده با اشاره به اینکه مهمترین سلاحی که ایالات متحده آمریکا تاکنون به کار گرفته، دفاع از حاکمیت قانون و قدرت دموکراسی است، افزود: آمریکایی‌ها توانستند در طی دو قرن و نیم با استفاده از بحث های به ظاهر متمدنانه اهداف خود را پیش برند.
وی با بیان اینکه این چهره مطلوب امریکا طی چهار سال گذشته بسیار آسیب دیده است، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها رئیس‌جمهوری را انتخاب کردند که از به رسمیت شناختن روند انتقال قدرت دموکراتیک امتناع ورزید. تصاویری که از واشنگتن در سراسر جهان منتشر می شود، به مراتب بیشتر از تصاویر جوانان معترض به جنگ ویتنام در دهه های گذشته است و این موارد به اعتبار آمریکا به عنوان کشوری با سیستم دموکراتیک پایدار، آسیب رساند.
وی افزود: حوادث واشنگتن نشان دهنده اختلاف سیاست و اختلاف نظر رفتار پلیس نبود بلکه آنها اعتبار دموکراسی را زیر سوال بردند.

*مقایسه اغتشاشات ریاست جمهوری در سال ۸۸ ایران و سال ۹۹ امریکا
اما درست عکس ماجرا در کشورهای خاورمیانه در جریان است، به شکلی که هرگاه آشوب و اغتشاشی در این کشورها با تحریک دولت‌های غربی صورت می‌گیرد، آن را به آزادی بیان، فشار حکومت‌ها و این قبیل مسائل ربط می‌دهند و در این میان گروهی از طرفداران جریان غربی مانند اصلاح طلبان در ایران ژست حمایت از آزادی بیان را می‌گیرند. نمونه‌ای از این اقدام که بارها از سوی اصلاح طلبان به چشم می‌خورد و اتفاقاً شباهتی هم با وقایع امریکا دارد، انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بود که اصلاح طلبان با صدور بیانیه‌ای از اغتشاش‌گران و آشوب‌طلبان حمایت کردند و حکومت را به خویشتن‌داری در برابر آشوب‌ها، تخریب اموال عمومی و برهم زنندگان امنیت ملی توصیه کردند؛ در صورتی‌که هیچ حکومتی در منطق سیاسی خود اجازه نمی‌دهد تا عده‌ای اغتشاش‌گر با جولان دادن در خیابان‌ها، امنیت ملی و امنیت عمومی را با هدف زیر سؤال بردن اقتدار حکومت، به خطر بیندازد.
در حقیقت دشمنان نظام ازجمله امریکایی‌ها و جناح وابسته بهغرب و حتی برخی کشورهای وابسته به این جناح در خلیج فارس که از منافع امریکا حمایت می‌کنند، از یک سو و از سوی دیگر معاندین و مخالفین نظام مانند منافقین، همواره دستور اغتشاش، تخریب و ایجاد رعب و وحشت و غیره را به عوامل خود در کشو مرتباً دنبال می کنند تا با ایجاد چند روز درگیری و آشوب و پس از سرکوب این اغتشاشات توسط نیروهای پلیس، از آن برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند و در این میان سران اصلاح‌طلبان نیز دست به کار شده و شروع به موج‌سواری بر روی اعتراضات مردم می کنند. در این میان رسانه های این جریان نیز همانگونه که در سال ۸۸ با آن روبرو بودیم شروع به جریان سازی کرده و جریان اصلاحات را دغدغه مند و دلسوز مردم معرفی می کنند.

*بیماری واگیر دار
اما چنین رفتاری از سوی دولتمردان امریکایی، مانند بیماری واگیر دار، پای خود امریکایی ها را نیز گرفت. در حقیقت سیاستمداران امریکایی خود دچار و گرفتار بلایی شدند که بر سر دیگران پیاده می کردند. مهم‌ترین شباهت انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و ۸۸ ایران، رفتار کاندیداهای بازنده دو انتخابات است. زمزمه‌های تقلّب پیش از برگزاری انتخابات و اعلام پیروزی قبل از پایان شمارش آراء اتفاقی بود که سال ۸۸ از سوی کاندیدای شکست‌خورده انتخابات یعنی میرحسین موسوی و هواداران او رخ داد و در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نیز از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور صورت گرفت.
با این تفاوت که ترامپ، اعلام پیروزی نهایی نکرد و مدعی شد که در آستانه پیروزی نهایی، آراء او به‌طرز عجیبی به‌سمت رقیب برگشته است.
رفتار دو طرف، شباهت‌های دیگری نیز دارد، از جمله اینکه موسوی و ترامپ هر دو زیر بار نتیجه انتخابات نرفتند، با این تفاوت که در سال ۸۸ موسوی حاضر نشد به ساختارهای قانونی رجوع کند، اما ترامپ بارها اعلام کرده است که به نهادهای قانونی کشور شکایت خواهد برد.
اما اگر از شباهت‌های رفتاری موسوی و ترامپ که بگذریم، به تناقض‌هایی می‌رسیم که در مورد این دو رویداد شاهد آن بودیم. یکی از این تناقضات رفتار رسانه‌ای دنیای غرب در قبال انتخابات امریکا بود.
واکنش رسانه‌های بیگانه در مورد این اقدامات که با رهبری ترامپ انجام شد، انتخابات توسط ترامپ بود. رفتاری که در تناقض۱۸۰ درجه‌ای با رویه‌ای است که همین رسانه‌ها نسبت به انتخابات سال ۸۸ ایران از خود نشان دادند.
مردم ایران هنوز جمله معروف هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در زمان انتخابات ۸۸ ایران مبنی بر اینکه «توییتر می‌خواست برای یک‌سری تعمیرات کارش را متوقف کند اما از او خواستیم فعلاً این کار خود را به تعویق بیندازد!» به خوبی اثرگذاری و جهت‌گیری رسانه‌های آمریکایی را نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نشان می داد.
این در حالی است که همین رسانه‌ها به محض اینکه ساز مخالف ترامپ و ادعای تقلب از سوی او را دیدند کاملاً‌ آشکارا به بایکوت او روی آوردند و حتی پخش زنده سخنان او را قطع کردند.توییتر به توییت‌های ترامپ برچسب «اطلاعات نادرست» زد و او را تهدید به تعلیق حساب کاربری کرد.
فیس‌بوک نیز صفحه‌ای که برای اعتراضات خیابانی تشکیل شده بود و طی ۲۲ ساعت ۳۰۰ هزار عضو جذب کرده بود مسدود کرد. صفحه‌ای که چه بسا، طی چند روز فعالیت، ده‌ها میلیون عضو جذب می‌کرد و زمینه خوبی را برای اغتشاشات خیابانی فراهم می‌آورد. اتفاقی که در سال ۸۸ به راحتی در ایران رخ داد و فیس بوک و توییتر نه تنها مانع از چنین فعالیت‌هایی نشدند، بلکه به چنین اقداماتی نیز پر و بال دادند تا جایی که ایران را ۸ ماه درگیر آشوب و التهاب کردند. به گفته رهبر معظّم انقلاب، کشور را تا لبه پرتگاه پیش بردند.

*روشنگری رهبر انقلاب
اگر چه اردوگاه اصلاح طلبان تلاش بسیاری کرده و می کند تا چهره واقعی امریکا و آنچه در این کشور می گذرد برای رسیدن به اهداف خود بپوشاند اما، رهبر انقلاب مدتها پیش در این زمینه دست به روشنگری زده و در این باره تاکید کردند: «در سال‌های اخیر، کسانی مغرضانه و با خط ‌دهی آمریکا یا ساده‌لوحانه تلاش کرده‌اند با چشم‌پوشی بر تجربیات مکرر ملت، چهره‌ای بزک کرده از آمریکا ترسیم و این گونه وانمود کنند که اگر آمریکایی‌ها روزی دشمن ایران بوده‌اند، امروز دست از آن توطئه‌ها کشیده‌اند».
ایشان در بخشی دیگر از فرمایشات خود تاکید کردند: اینها (آمریکا و کشورهای اروپایی) مذاکره هم که میکنند، مذاکره‌شان آمیخته‌ی با دغل و فریب‌کاری است؛ این کسانی که پشت میز مذاکره ظاهر میشوند، آن جنتلمن‌های پشت میز مذاکره، همان تروریست‌های فرودگاه بغداد هستند، اینها همانها هستند؛ تفاوتی نمیکنند؛ لباس عوض میکنند؛ این دست چدنی‌ است که پوشش مخملی و دستکش مخملی را بیرون می‌آورد و خودش را نشان میدهد، وَالّا باطن، همان باطن است؛ هیچ تفاوتی ندارد. اینها نمیتوانند کسانی باشند که انسان به اینها اطمینان پیدا کند.»

*دلدادگی به دشمن
در این میان مواضع اصلاح طلبان جالب و حیرت انگیز است و نشان می دهد که آنها همچنان در دامن رژیمی که رو به نابودی است غش کرده و همچنان از سیاست‌های امریکا تعریف و تمجید می‌کنند. این نشان می دهد که اصلاح طلبان چقدر با واقعیت های بدیهی در سیاست خارجی بیگانه بوده و حتی به خود زحمت نمی دهند که نگاهی به سرتیتر رسانه‌های مطرح آمریکایی داشته باشند.
و البته بی توجهی رسانه‌ها و فعالین اصلاح طلب به کشته شدن یک زن توسط پلیس آمریکا، باز هم ثابت کرد که این طیف هیچ اعتقادی به مسئله «حقوق زنان» ندارد؛ یکروز شهردار سابق اصلاح طلب را که همسر دوم خود را با سلاح گرم به قتل رسانده، در حد «قهرمان» بالا می برند و روز دیگر از پلیس آمریکا که یک زن را به قتل رسانده، تعریف و تمجید می کنند.
«احمد نادری» نماینده مردم تهران در مجلس در این باره نوشت: «می خواستند لیبرال دموکراسی را بعنوان الگو و سرنوشت حتمی حکمرانی برای ساخت بهشت زمینی معرفی کنند. آمریکای بدون روتوش امروز، واقعیت پایان تاریخ مطلوب غرب پرستان وطنی است.
همچنین حمید رضا ترقی عضو حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با سیاست روز در این باره گفت: اصلاح طلبان از دولتی حمایت می‌کنند که ۱۱ روز از عمرش باقی مانده و در نهایت ضعف به سر می برد با این حال در مقابل تمام کنگره امریکا و بخش قابل توجهی از مردم این کشور که رأی به نامزد رقیب دادند، مقاومت می‌کنند و در مقابل آنها قرار گرفته‌اند.
وی با اشاره به اینکه نمی‌توان از این گروه انتظاری بیش از این داشت، افزود: در نظر داشته باشید که هنوز حاکمیت امریکا در دست دولت ترامپ قرار دارد. بنابراین دلیل خویشتنداری نسبت به تظاهر کنندگانی که خود همه از سوی ترامپ دعوت شده بودند و از جمله عناصر وابسته به دولت محسوب می‌شوند و علیه بخش دیگری از حاکمیت امریکا شروع به اغتشاشات کرده‌اند، واضح و آشکار است. دولتی که خودش علیه حاکمیت کشور اقدام کرده بایستی با اغتشاشگرانی که از عناصر وابسته به خود هستند با خویشتنداری رفتار کند.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: رفتار اصلاح طلبان نیز مانند دولت ترامپ است. شاهد بودیم که در اغتشاشات ۱۸ تیر از آنجا که عوامل اغتشاشگر به این گروه وابسته بودن و تاج زاده وزیر وقت کشور و دولت با این گروه همراهی می کردند دولت نه تنها با اغتشاشگران برخورد نکرد بلکه حتی مجوز داد تا کامیون های سنگن وارد دانشگاه شده و دانشجویان با استفاده از سنگ به نیروهای پلیس حمله کنند، چرا که این شورش علیه حاکمیت از سوی اصلاح طلبان هدایت می شد.
ترقی با بیان اینکه رفتار هر دو جریان چه در امریکا و چه اصلاح طلبان در ایران کاملاً مشابه است، اظهار داشت: اینکه دولت اصلاح طلب از این گروه فتنه گر حمایت کرد، موضعی در حمایت از خود بوده و دلیل بر حقانیت این دولت‌ها محسوب نمی شود.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه حمایت این گروه به نوعی قانون شکنی محسوب می‌شود، گفت: آنها در حقیقت حاضر به پذیرش رأی مردم که در صندوق‌های رأی ریخته شده است نیست و دمکراسی را تا زمانی می‌پذیرند که به نفع آنان باشد.
وی افزود: اصولاً عناصر لیبرال در دنیا، دمکراسی را برای خودشان می خواهند نه دیگران و این حمایت از رفتار امریکا در حقیقت حمایت اصلاح طلبان از رفتار خودشان است که با همان شیوه و کیفیت اکنون توسط ترامپ انجام شد.
تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: اصلاح طلبا در طول سالهای ۹۶ تا ۹۹ همواره به دنبال شورش و ایجاد جنبش اجتماعی مخالف نظام به بهانه های مختلف بودند و انتظار داشتند که نظام بدون واکنش در برابر این شورش‌ها و اغتشاشات عمل کند تا آنها بستری برای براندازی نظام از سوی بیگانگان شوند. این رفتار جزو ذات اصلاح طلبان است و منشاء خیر خواهی برای مردم محسوب نمی شود.
وی تصریح کرد: خیرخواهی برای مردم این است که آزادی و حقوق مردم در انتخابات و ... رعایت شود و طرفداران تفکر اصلاح طلبی مانند ترامپ چون حقوق مردم را ضایع کردند، امروز هم می‌خواهند با حمایت از ترامپ و فشار بر نظام و شوراندن مردم از اقدامات خود رفع اتهام کنند.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی هشدار داد: همچنین دفاع از عملکرد ترامپ می تواند اقدامی برای زمینه سازی برای ایجاد آشوب در انتخابات ۱۴۰۰ باشد که این امر هشیاری مردم را می‌طلبد.

*خویشتنداری معنا کنیم
در نهایت نباید فراموش کرد معنای خویشتنداری و بردباری آنجا بود که تصمیم برای حصر سران فتنه در بهمن ۸۹ بعد از ۲۰ ماه اتخاذ شد. سران فتنه گرچه با ادعای تقلب در انتخابات و پدید آوردن آشوب و اغتشاش پس از انتخابات و تحمیل قطعنامه ۱۹۲۹ به مردم ایران، خیانتی نابخشودنی مرتکب شدند و هیچگاه نیز از اقدامات خود ابراز پیشمانی نکردند اما به این دلایل نیز حصر نشدند. همه به یاد دارند آنها در سال ۸۹ و پس از ناکامی در کودتای مخملی که سران فتنه بازیگر اصلی این توطئه امنیتی بودند، به این سرنوشت دچار شدند. بنابراین بهتر است اصلاح طلبان مرغ همسایه را غاز معرفی نکنند و خویشتنداری را درست معنا کنند.


کد مطلب: 116780

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/116780/زمینه-سازی-انتخابات-۱۴۰۰

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir