کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

با محوریت تحمیل زیاده‌خواهی‌ها به ایران صورت می‌گیرد

آمریکا به دنبال تعریف جدید از جدی بودن مذاکرات

1 بهمن 1401 ساعت 20:06


در طراحی جدید آمریکا برای تعریفی نوین از جدید بودن مذاکرات که برگرفته از تحمیل خواسته‌های بی منطق امریکا به طرف‌های برجامی است، هماهنگ کننده امور راهبردی کاخ سفید بدون اشاره به زیاده خواهی و عهدشکنی واشنگتن مدعی شد که ایران مذاکرات هسته‌ای را جدی نگرفته است.
«جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی کاخ سفید گفت در حال حاضر بر روی مذاکرات هسته‌ای با ایران تمرکز نمی‌کنیم.وی که این سخنان را در یک کنفرانس خبری مطرح می‌کرد، مدعی شد: «ما در حال حاضر بر روی توافق هسته‌ای با ایران تمرکز نمی‌کنیم زیرا تهران تصمیم گرفته که مذاکرات را جدی نگیرد».
این مقام آمریکایی در ادامه سخنانش گفت: «بایدن در تعهد خود در خصوص جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های نظامی هسته‌ای جدی است». مقامات آمریکایی این روزها همه تلاششان را می‌کنند تا بگویند اولویت آنها یکی حمایت از اغتشاشات شکست‌خورده ضدایرانی است و دیگر نقشی که ادعا می‌کنند تهران در جنگ شرق اروپا دارد! مقامات کشوری که روزگاری تسلیحات ایرانی را با الفاظی نظیر «فتوشاپ» غیرعملیاتی می‌خواندند حالا نگران رسیدن همان فتوشاپ‌ها به جبهه درگیری نیابتی ناتو با روسیه هستند و این در حالی است که شخص رئیس‌جمهور آمریکا ابایی از آن ندارد که بگوید کشورش و متحدانش انواع و اقسام تسلیحات را به ارتش زلنسکی و نئونازی‌های تحت امرش می‌دهند. در این میان سخنگوی اتحادیه اروپا می گوید که جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه همچنان به تعامل خود با مشارکت کنندگان در مذاکرات برجامی از جمله ایران و آمریکا ادامه می دهد. پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بحث درباره احتمال اعمال تحریم علیه ایران به معنای تغییر رویه اروپا در خصوص مذاکرات برجامی است یا نه، گفت: موضوع برجام، فرآیندی مجزاست که نماینده عالی اتحادیه اروپا در آن به عنوان هماهنگ کننده عمل می کند و بین مشارکت کنندگان هماهنگی ها را انجام می دهد.
وی افزود: رویه مربوط به برجام توسط طرف ها و مشارکت کنندگان تعیین می شود، نه توسط هماهنگ کننده که نقش هماهنگی و تسهیل را برعهده دارد. از این نظر، نماینده عالی به تعامل خود با هر یک از مشارکت کنندگان از جمله ایران و آمریکا ادامه می دهد.سخنگوی اتحادیه اروپا در خصوص برخی گزارش های رسانه ای که گفته اند اتحادیه اروپا در جلسه روز دوشنبه - سوم بهمن - خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریستی قرار نخواهد داد، گفت: ما هیچگاه درباره گمانه زنی های رسانه ای در خصوص مباحث محرمانه بین کشورهای عضو اظهار نظر نمی کنیم. تصمیمات در زمینه تحریم ها به صورت محرمانه مورد بحث قرار می گیرند و صرفا پس از تصویب اطلاع رسانی می شوند.سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد که برای قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا، ابتدا یک کشور عضو این اتحادیه باید درخصوص آن تصمیم‌گیری کند و آن را برای گفت‌وگو به شورای اروپا بیاورد.
پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوال ایندیپدنت فارسی درخصوص قرارگیری نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان‌های تروریستی عنوان کرد: از آنجایی که تصمیم پارلمان اروپا، تصمیم یک نهاد مستقل اتحادیه اروپا است، ما در کمیسیون اروپا امکان زیادی برای اظهارنظر درخصوص آن نداریم؛ البته تصمیم در این‌باره که مربوط به سیاست خارجی است، برعهده دولت‌های عضو می‌باشد که در شورای اروپا درخصوص این مسئله تصمیم خواهند گرفت.وی ادامه داد: اما نکته‌ مهمی که باید به خاطر داشته باشیم این است که سپاه پاسداران پیشاپیش تحت تحریم ۴ رژیم حقوقی اتحادیه اروپا قرار دارد. این چیزی است که باید آن را به خاطر بسپاریم. افراد یا نهادهایی که یا عضو سپاه پاسداران هستند یا با آن ارتباط دارند تحت تحریم‌های حقوقی قرار گرفته‌اند اما وقتی که نهاد در پارلمان به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود، دیگر آن مسئله در سطح اتحادیه اروپا نمی‌باشد چراکه که در ابتدا یکی از کشورهای عضو و مقام‌های دولتی آن باید چنین تصمیمی اتخاد کنند.
استانو تصریح کرد: کمیسیون اروپا در جایگاه یک نهاد پیشاپیش موضع روشن خود را در این‌باره اعلام و رئیس‌ کمیسیون در این خصوص صحبت کرده است اما باز تاکید می‌کنم که برای قرار گرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی در ابتدا به تصمیم مقام‌های رسمی یکی از کشورهای عضو نیاز است تا این موضوع برای بحث به شورا بیاید و پس از گفت‌وگو، تصمیم در این‌باره با اجماع اتخاذ خواهد شد.در این میان سفیر اسبق ایران در ایتالیا گفت: قطعنامه‌ای که در پارلمان اروپا علیه سپاه پاسدران تصویب شد، قطعنامه‌ای غیرالزام آور است زیرا خود پارلمان اروپا هم جایگاه تاثیرگذار ندارد و بیشتر جنبه نمایشی دارد.
ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایرنا درباره تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران گفت: قطعنامه‌ای که پارلمان اروپا علیه سپاه تصویب کرد، قطعنامه غیرالزام آور است زیرا خود پارلمان اروپا هم جایگاه تاثیرگذار ندارد و بیشتر جنبه نمایشی و مانور سیاسی دارد.وی افزود: بنابراین پیش نویسی را که آلمان ها پیشگام شدند و به شورای اروپا بردند باید به اجماع می رسید اما با وجود اینکه ۲۷ کشور در آنجا حضور دارند اما این اجماع اتفاق نیفتاد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان کرد: آن‌ها می دانند که اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه غیرقانونی و بی‌بنیان است زیرا سپاه پاسداران بخشی از نیروی دفاعی کشور است و در عرف و قوانین بین الملل چنین چیزی وجود ندارد که ساختار دفاعی یک کشور را متهم به تروریستی بودن کنند.ظهره‌وند ادامه داد: اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه از بنیان ایراد قانونی دارد و نشان می‌دهد که آن‌ها فقط به دنبال سوءاستفاده و بهره برداری سیاسی بودند لذا سعی کردند در پارلمان اروپا و در راستای پروژه اغتشاش این کار را انجام دهند اما این اقدام از جنبه حقوقی با مشکل و معضل مواجه است.


کد مطلب: 125032

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/125032/آمریکا-دنبال-تعریف-جدید-جدی-بودن-مذاکرات

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir