کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیامدهای جنگ افروزی غرب در اوکراین همچنان گریبان‌گیر اروپاست

از جیره‌بندی آب و برق تا اوج‌گیری کرونا

3 مرداد 1401 ساعت 22:17


اروپا که زمانی مدعی برتری اقتصادی جهانی بود امروز تاوان سیاست تحریم علیه سایر کشورها را می‌پردازد چنانکه از یک سو بحران انرژی و غذا آنها را به جیره بندی واداشته است و از سوی دیگر ناتوانی در مقالبه با بحران کرونا بر میزان مشکلات اقتصادی و اجتماعی آنها می‌افزاید.
اروپایی که زمانی مدعی بود اقتصاد برتر جهان است و می‌تواند با سیاست تحریم سایر کشورها را مطیع خود سازد امروز در پی جنگ اوکراین با رسوایی ناتوانی در اجرای این سیاست مواجه است چنانکه با استمرار محدود شدن انتقال انرژی از روسیه به اروپا که استفاده از وسایل سرمایشی را با چالش مواجه ساخته است و البته در پی بروز موج گرما و آتش سوزی در بخش‌های متعددی از فرانسه بیشتر شهر‌های این کشور با بحران آب مواجه شده‌اند.۸۶ بخش فرانسه با محدودیت در استفاده از آب در حالت آماده باش قرار گرفتند.شرق فرانسه نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. چندین منطقه در ایزر نیز اقدامات جدیدی را برای صرفه جویی در مصرف آب اجرا کرده است.مقامات فرانسه در اقدامی جدید برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی ممنوعیت باز بودن در مراکز تجاری دارای تهویه مطبوع را اعمال کرده اند.به گزارش روزنامه فرانسوی لیبراسیون، نگرانی از کمبود انرژی مقامات فرانسه را به اتخاذ تدابیر بی‌سابقه ای واداشته که هدف اصلی آن صرفه‌جویی است. در تازه‌ترین اقدام فروشگاه‌ها و مراکز خریدی که تهویه مطبوع دارند موظف هستند درب اصلی را ببندند و در غیر اینصورت با جریمه ۱۵۰ یورویی مواجه می‌شوند.
در همین حال افزایش بهای قیمت کالا‌ها در سراسر جهان به ویژه در اروپا باعث شده تا مردم به سختی امورات خود را سپری کنند.افزایش بهای قیمت کالا‌ها در سراسر جهان به ویژه در اروپا باعث شده تا مردم به سختی امورات خود را سپری کنند. در پرتغال بهای کالا‌ها هر ماه افزایش پیدا می‌کند و سود فروشندگان کمتر می‌شود.آلمان که پیشتر یکی از کشور‌های با ثبات اقتصادی به شمار می‌رفت حالا مردمان این کشور برای اینکه بتوانند از پس هزینه‌های زندگی برآیند به صرفه جویی بیش از پیش در انرژی روی آورده اند.مشابه این شرایط در انگلیس هم حاکم است بانک مرکزی انگلیس در گزارشی هشدار داد که فشار‌های تورمی جهانی به خاطر بحران اوکراین به شدت تشدید و چشم انداز اقتصادی برای انگلیس بدتر شده است.براساس اعلام اداره آمار اتریش، تورم در این کشور در ماه ژوئن به ۸.۷ درصد رسیده است. در این میان اما برخی سران اروپا همچنان به جنگ افروزی ادامه می‌دهند چنانکه رئیس کمیسیون اروپا در پی کاهش عرضه گار از سوی روسیه این قاره باید آماده توقف کامل عرضه گاز از طرف مسکو باشد.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هشدار داده است که با کاهش عرضه گاز از روسیه، اروپا باید برای توقف کامل آن آماده شود، که به نظر او دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد. شایان ذکر است پیش از این سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که اگر اروپا از واردات انرژی روسیه صرفنظر کند، روسیه بدون متحمل شدن ضرر‌های جدی تغییر جهت خواهد داد.
در این میان اما کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا به کشور‌های این اتحادیه هشدار داد موج جدید کرونا در پاییز و زمستان آغاز خواهد شد و آن‌ها باید آماده باشند.استلا کِریاکیدس، کمیسر بهداشت و امنیت غذایی اتحادیه اروپا به کشور‌های این اتحادیه هشدار داد همه گیری کرونا هنوز تمام نشده است و جایی برای سهل انگاری وجود ندارد و آن‌ها باید از هم اکنون خود را برای موج جدید همه‌گیری کووید-۱۹ در پاییز و زمستان آماده کنند.براساس گزارش رویترز او در ادامه گفت: متاسفانه، همه گیری افزایش نگران کننده‌ای را در چندین کشور نشان داده است. کمیسیون اروپا از کشور‌های عضو خواسته است از اکنون برای افراد بالای ۶۰ سال و گروه‌های آسیب پذیر به تزریق دز واکسن تقویتی کرونا سرعت دهند.شایان ذکر است با موج جدید سرایت کرونا در آلمان، آمار ابتلا و تلفات ناشی از این ویروس افزایش یافته است به شکلی که ۱۷۷ نفر در این کشور جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند. نشریه انگلیسی گاردین نیز در گزارشی اعلام کرد با ادامه افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر انگلیس، بیمارستان‌های این کشور با مشکلاتی از جمله غیبت کارکنان، خستگی، عقب ماندگی مداوم و مشکلات مرخصی بیماران دست و پنجه نرم می‌کنند.در این میان در حالی لندن از اصلی ترین اتش افروزان جنگ در اوکراین است، رکن اطلاعات ارتش انگلیس با ادعای تداوم درگیری‌های بی‌نتیجه بین نیروهای روسی و اوکراینی در دو منطقه دونباس و خِرسون، گفت که ارتش روسیه به‌دنبال عقب‌کشیدن تانک‌ها و خودروهای آسیب‌دیده برای تعمیر است. در این میان رسانه‌های اوکراینی گزارشی از ستاد کل نیروهای مسلح این کشور درباره تعداد کشته‌شدن نظامیان روسیه منتشر کردند که با توجه به تحولات میدانی جنگ و گزارش‌های روزانه دو طرف، عجیب به نظر می‌رسد.بنا بر ادعای ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین از ۵ اسفند تا دیروز ۱۷۳۰ تانک، ۳۹۵۰ خودروی زرهی، ۲۸۳۲ تانکر سوخت‌رسان، ۸۷۶ سامانه توپخانه، ۲۵۷ راکت‌انداز، ۱۱۶ سامانه ضدموشکی، ۱۸۸ بالگرد، ۷۱۹ پهپاد و ۱۵ قایق ارتش روسیه در درگیری با نیروهای اوکراینی نابود شده‌اند.در گزارش ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین همچنین ادعا شده که در بازه زمانی فوق ۳۹۷۰۰ نیروی نظامی ارتش روسیه کشته و ۲۲۲ هواپیما و جنگنده نیروی هوایی این کشور سرنگون شده‌اند.
در مقابل «ایگور کوناشنکوف»، سخنگوی وزارت دفاع روسیه هم روز یکشنبه در تازه‌ترین گزارش خود از تحولات میدانی جنگ اوکراین مدعی شد: از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون ۲۶۰ هواپیما، ۱۴۴ بالگرد، ۱۶۰۵ هواپیمای بدون سرنشین، ۳۵۷ سامانه پدافند هوایی، ۴۱۵۶ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، ۷۶۳ سامانه پرتاب موشک چندگانه، ۳۱۹۶ سامانه توپخانه و خمپاره انداز و ۴۳۵۷ خودروی ویژه نظامی مربوط به نیروهای اوکراینی که در اختیار آن‌ها قرار داشته، نابود شده است.وی افزود: همچنین از آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین تاکنون ۳۵۷ سامانه دفاع هوایی، ۱۶۰۵ پهپاد و ۴۱۵۶ خودروی زرهی توسط نیروهای روسیه منهدم شده است.
در این میان رئیس جمهوری آلمان، درگیری‌ها در اوکراین را «جنگ علیه اتحاد اروپا» خواند و در مورد احتمال تفرقه در میان کشورهای اروپایی هشدار داد. از سوی دیگر سخنگوی کرملین با رد ادعای اوکراین درباره حمله موشکی به بندر اودسا گفت، این اتفاق تأثیری بر صادرات غلات اوکراین ندارد و نباید داشته باشد. در همین حال وزیر خارجه روسیه گفت که هدف نبرد با اوکراین، سرنوگونی دولت «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین است.


کد مطلب: 123341

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/123341/جیره-بندی-آب-برق-اوج-گیری-کرونا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir