کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تقسیم کار اصلاح‌طلبان و بی‌بی‌سی در آستانه سفر پوتین به تهران

25 تير 1401 ساعت 19:09


یکی از نقاط مشترک جریان تندرو اصلاح‌طلب در داخل و جریان برانداز و ضدانقلاب در خارج، اتهام‌زنی به حاکمیت در ایران با برچسب «دیکتاتوری» است.
همزمان با کمپین‌های رسانه‌های ضدایرانی از جمله بی بی سی فارسی، اینترنشنال سعودی و صدای آمریکا تحت عنوان «حجاب بی حجاب»، روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «اجبار دوام ندارد» به قلم «عباس عبدی» فعال اصلاح‌طلب نوشت: «پوشش زنان به چالشی جدی‌تر نسبت به گذشته تبدیل شده است و می‌رود که یک صف‌بندی جدی ایجاد کند... یکی از مشکلات قانون موجود در مورد حجاب افزایش شدید شکاف فرهنگی و رفتاری میان خانه و خیابان و در واقع فرهنگ واقعی با رفتار صوری و ظاهری است. می‌گویند مطابق قانون کاری به آنچه که در خانه شما می‌گذرد نداریم، ولی در خیابان باید از چنین استانداردی تبعیت کنید.»
در ادامه این مطلب آمده است: «برای حفظ قانون موجود حجاب، نیروی بسیار زیادی نیازمند است. نیرویی که حتی با فلسفه حقوق انطباق ندارد و جالب‌تر اینکه این قانون اصلاً اجرا نمی‌شود و روشن است که چرا نقض آن را نادیده می‌گیرند، چون اجرا شدنی نیست، مثل انداختن یک سنگ صد کیلویی به هوا برای خروج از جو است.»
آنچه مشخص است این است که می‌توان ردپای رسانه‌های مروج کمپین «حجاب بی حجاب» را از لندن تا تهران مشاهده کرد.
به گزارش فارس در آستانه سفر پوتین به ایران، بی بی سی فارسی گزارشی منتشر کرده و در بخشی از گزارش با استناد به مطلب اخیر روزنامه شرق نوشت : «سفر رئیس‌جمهور روسیه تنها سه روز پس از پایان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه انجام می‌شود. از آنجایی که بایدن قصد دارد درباره تشکیل یک پیمان دفاع هوایی برای مبارزه با پهپادها و موشک‌های ایرانی گفتگو کند، پوتین ممکن است به دنبال گسترش نفوذ روسیه در آسیای غربی از طریق ایران باشد.»
بی بی سی فارسی در ادامه نوشت: «عبدالرضا فرجی، سفیر سابق ایران در نروژ، در ۱۳ ژوئیه به روزنامه اصلاح‌طلب شرق گفت: «پس از جنگ در اوکراین، نفوذ ژئوپلیتیک روسیه در اروپا، ایالات متحده و برخی کشورهای آسیای شرقی ... عملاً متوقف شده است. روسیه اکنون به دنبال گسترش نفوذ خود در … خاورمیانه با مرکزیت ایران است.
روزنامه شرق نیز در شماره دیروز در مصاحبه با سفیر روسیه، همان خط بی بی سی فارسی را دنبال کرده است.
این روزنامه اصلاح‌طلب در بخشی از مصاحبه از سفیر روسیه سؤال می‌کند «می‌خواهم درباره ایران صحبت کنم و این نگاهی که وجود دارد و می‌گویند روسیه به ایران از بالا به پایین نگاه می‌کند. این درست است؟»؛ سفیر روسیه در پاسخ می‌گوید: «نظر درستی نیست. من خودم چندین بار وقتی آقای پوتین به ایران سفر کرده، سه بار به عنوان سفیر ایشان را همراهی می‌کردم؛ در ماشین بودیم و صحبت می‌کردیم، خیلی دید مثبت، گرم و مهربانی نسبت به مردم و دولت ایران داشتند.»
وی در ادامه گفت: «من خودم در ملاقات‌های آقای پوتین و مقام معظم رهبری حضور داشتم؛ سه بار در سال‌های ۲۰۱۵، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸. وقتی مشکل کمبود وقت وجود داشت و اگر امکانش بود طولانی‌تر صحبت می‌کردند؛ چون ما منافع مشترک زیادی داریم. ولی این برداشت که شما گفتید اصلاً واقعیت ندارد. من این را رسماً تکذیب و رد می‌کنم. این را دشمنان ما و شما، به‌خصوص در خارج از کشور پخش می‌کنند. متأسفانه کسانی هستند که به حرف آنها گوش می‌کنند؛ بنابراین من یک بار دیگر تأکید می‌کنم به دروغ‌های بی‌بی‌سی فارسی، رادیو فردا و ایران‌اینترنشنال اعتماد نداشته باشید.»
دولت به تازگی طرح «دارویار» را اجرا کرده است. به عقیده کارشناسان با اجرای این طرح ظرف روزهای آینده شاهد رفع کمبود ۱۲۰ تا ۱۳۰ قلم دارو خواهیم بود. طرح ساماندهی یارانه ارز دارو هدف مهمی همچون حذف واسطه‌ها را به دنبال دارد و با اجرای این سیاست‌ها یارانه دارو از این پس به طور مستقیم به مردم می‌رسد تا از قاچاق دارو جلوگیری شود اما به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که مردم هیچ تغییری در پرداختی خود برای دارو نداشته باشند.
اما همزمان با آغاز اجرای این طرح، برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب همصدا با رسانه‌های معاند ادعای کمبود شدید دارو را مطرح کرده‌اند. در همین رابطه سایت خبرآنلاین در گزارشی با عنوان «از ۱۳ آبان تا ۲۹ فروردین؛ داروخانه‌های بزرگ هم دارو ندارند» نوشت: «در داروخانه‌ها کمبود دارو بیشتر از هر وقتی احساس می‌شود، آن هم در داروخانه‌های بزرگ شهر که اگر زمانی کسی از همه جا نا امید می‌شد سراغ ۱۳ آبان، هلال احمر یا داروخانه ۲۹ فروردین می‌رفت، اما الان این داروخانه‌ها هم دست رد به سینه بیماران می‌زنند. علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران به خبرآنلاین می‌گوید: «کمبود دارو یک وضعیت فزاینده پیدا کرده است، هر روز وضعیت آن بغرنج‌تر و لیست کمبودهای دارویی بحرانی‌تر می‌شود، طوری‌که الان نمی‌شود داروی مشخصی را نام برد، از داروهای ایرانی گرفته تا داروی بیماران خاص و وارداتی، دچار کمبود شده‌اند.»»
شبکه سعودی-انگلیسی «ایران اینترنشنال» نیز در گزارشی نوشت: «علی بهادری جهرمی،‌ سخنگوی دولت رئیسی در حالی بار دیگر اعلام کرد دارو برای مردم گران نمی‌شود که در ماه‌های گذشته بیماران معترض به کمبود و گرانی دارو بارها با انتشار ویدیو و برگزاری تجمع به شرایط بازار دارو در ایران اعتراض کرده‌اند.»
این همصدایی و فضاسازی در حالی است که وزیر بهداشت- ۳۴ تیر- گفت: «در طرح دارویار، تعداد داروهای تحت پوشش بیمه افزایش یافته است؛ به طوری که به تازگی ۱۰۰ قلم داروی پرمصرف، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و همچنین ۳۶۶ قلم داروی ضروری پرمصرف بیماری‌های مزمن از جمله بیماری دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی بیمه شدند.»
القای کمبود دارو در برخی رسانه‌ها، چه عمدی باشد و چه سهوی، یک نتیجه مشترک دارد و آن چیزی نیست جز تحریک مردم برای مراجعه انبوه به داروخانه‌ها.
کانال تلگرامی «فردای بهتر» که منتسب به مصطفی تاجزاده است - علی رغم بازداشت وی همچنان به فعالیت علیه نظام مشغول است- در مطلبی به قلم «طاهره شیخ الاسلام» نوشت: «می‌گوید از کدامین درد حرف می‌زنی. می گویم از درد فرهنگی‌مان. از این خلقیات، از این عادات و از این رفتارها که با ما آنچنان عجین شده‌اند که طعم قورمه سبزی با ذائقهٔ ما. آخر اخلاق و انسانیت و ادب و درستی و عدالت و شهامت را که با نصیحت نمی‌توان بوجود آورد. این‌ها را باید در کودکستانها به کودکان آموخت. باید ترسِ را در کودک از بین برد تا به راستگویی تشویق گردد. ترس که مادرِ تمامی بی اخلاقی‌هاست، ترس انسان را مجبور به دروغ گویی، زبان بازی و دورنگی می‌کند، این اخلاق بردگی که در اکثریتی از ما وجود دارد ریشه در همان نظام آموزشی و ترسی دارد که ما از معلمین داشته‌ایم، همان ترسی که بعداً احترام نامش دادیم و دیگر نتوانستیم از خودمان جدایش کنیم. ترسی که در گذار از کودکی به بزرگسالی به پدران و روسا و کارفرمایان و هر قلدر دیگری که می‌توانست در زندگی‌مان تأثیر بگذارد تسری یافت.»
در ادامه این مطلب آمده است: «برای همین است که هر اعتراضی حتی در پایین‌ترین سطوح و در دورافتاده‌ترین نقاط انگ سیاسی می‌خورد و در نطفه خفه می‌شود؟ می‌گوید آری، برای تداوم رژیمهای دیکتاتوری لازمست کودکان را برده صفت، بله قربان گو و مطیع بار آورد. چنین کودکانی در آینده ملتی مطیع و گوسفند صفت می‌سازند که کنترلشان بسیار ساده و کم خرج است. دیگر چیزی نمی‌گویم، فقط بغض گلویم را می‌فشارد.»
جریان تندرو اصلاح‌طلب در داخل مدعی است که با جریان برانداز مرزبندی روشنی دارد؛ اما برخلاف این ادعا، این دو طیف مانند دو لبه قیچی، امنیت روانی و آسایش ملت ایران را هدف قرار داده و از هر فرصتی برای تحریم، تحقیر و اختلاف افکنی میان مردم ایران استفاده می‌کنند.
یکی از نقاط مشترک جریان تندروی اصلاح‌طلب در داخل و جریان برانداز و ضدانقلاب در خارج، اتهام زنی به حاکمیت در ایران با برچسب «دیکتاتوری» است.


کد مطلب: 123251

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/123251/تقسیم-کار-اصلاح-طلبان-بی-بی-سی-آستانه-سفر-پوتین-تهران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir