?>?> سیاست روز - ستاد حقوق بشر و وزارت خارجه موضوع تصویب قطعنامه علیه ایران را پیگیری می‌کنند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سیاست روز:

ستاد حقوق بشر و وزارت خارجه موضوع تصویب قطعنامه علیه ایران را پیگیری می‌کنند

15 آذر 1401 ساعت 23:01


سخنگوی دستگاه قضا گفت: جمهوری اسلامی ایران صدور قطعنامه را سیاسی می داند و آن را کاملا رد می‌کند. حامیان این قطعنامه خود را حامی حقوق بشر می دانند در حالی که از ناقصان حقوق بشرند.
مسعود ستایشی در نشست خبری دیروز در پاسخ به سیاست روز درباره اقدامات قوه قضاییه در خصوص تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران صدور قطعنامه را سیاسی می داند و آن را کاملا رد می کند. حامیان این قطعنامه خود را حامی حقوق بشر می دانند در حالی که از ناقصان حقوق بشرند. وی افزود: آلمان چه چیزی دارد بگوید؟ هنوز آثار شیمیایی بر بدن جانبازان ما وجود دارد. آلمان خودش اولین ناقض حقوق بشراست و چه ادعایی دارد که از حقوق بشر حرف بزند. ستاد حقوق بشر و وزارت خارجه موضوع را پیگیری می‌کنند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که افرادی که هم اکنون در زندان هستند، معترض هستند یا اغتشاشگر و جرمشان چیست؟، گفت: معترض با آشوبگر فرق دارد، در چندین مرحله این موارد را تفکیک و بر طبقه بندی ها تاکید کردیم اما آنچه مشخص است اینکه نظام جمهوری اسلامی برای معترضان به موجب قانون اساسی کشور، احترام قائل است و شرایطی را در سقف این قانون برای آنها مشخص کرده است.
ستایشی گفت: کسانی که معترض هستند و صرفا برای حرفی که داشتند بازداشت شدند و موجبات آزادیشان فراهم شده است، برخی ها از این ها نیز بنا بر تحقیقات و بررسی هایی که صورت گرفته، تحت قرارهای تامینی آزاد شده اند، فقط اغتشاشگرانی که به جان، مال و ناموس مردم و اموال عمومی و دولتی و خصوصی متعرض شده و اقدام علیه امنیت کشور کردند، کار داشتیم و اینها در شمول افرادی هستند که قرارهای قانونی شدید در موردشان صادر شده است و هم اکنون برخی از اینها مشمول رحمت نبودند، در بازداشت هستند و نگاه ما در دستگاه قضایی این است که با سرعت و دقت اینها را در مرحله رسیدگی تعیین تکلیف کنیم.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: کسانیکه امنیت مردم و شهروندان را به مخاطره می اندازند و به جان و مال مردم تعدی می کنند و دست به اقدامات خشونت بار غیر انسانی و تروریستی با تمسک به سلاح گرم و سرد می زنند، و برای برهم زدن امنیت، شهروندان دیگر را تشویق می کنند و اقدام به شرارت علیه مردم می کنند از سوی نیروهای امنیت شناسایی و بازداشت می شوند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه تعداد اتباع خارجی در رابطه با اغتشاشات اخیر در کشور، دستگیر شده اند و اینکه آیا حکم قضایی آن ها صادر شده است؟، گفت: در این رابطه یک مجموعه در حوزه امور بین الملل وجود دارد که اموری را در این حوزه به صورت ستادی تمشیت و پیگیری میکنند، همچنین اداره بین الملل دادستانی کل نیز در دادستانی کل کشور مستقر است که این دو مجموعه به اتفاق مجموعه وزارت خانه های کشور و اطلاعات در این خصوص اقداماتی را به صورت منسجم و کارشناسی انجام و پرونده دستگیری اتباع خارجی در رابطه با اغتشاشات اخیر را در حوزه ستادی مورد بررسی و تدبیر قرار داده اند همچنین مسائل این حوزه واجد طبقه بندی است که متعاقباً به سمع و نظر خواهد رسید.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سال گذشته نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران برگزار شد اما تاکنون رأیی در این رابطه صادر نشده است و اینکه چه زمانی رای این دادگاه صادر خواهد شد، گفت: ضمن احترام و ادب به روح پرفتوح شهید والامقام سپهبد حاج قاسم سلیمانی عزیز، شهادت این شهید عزیز دو محور حقوقی و کیفری مورد بررسی قرار گرفت.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده تروریستی جمشید شارمهد گفت: اتهام وی افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی از جمله بمب گذاری ها در حسینیه شیراز در ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ که منجر به شهادت ۱۴ شهید و ۳۰۰نفر زخمی شد و از وقایع فراموش نشدنی است وهمچنین بمب‌گذاری در سدی در شیراز و آتش زدن برخی از اماکن در آن مناطق است که بزودی کیفر وی اعلام خواهد شد ، پرونده نیز در شرف اتمام و به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده شهید فخری زاده گفت: پرونده شهید فخری زاده، این دانشمند هسته ای بزرگ کشورمان ۱۵ نفر متهم دارد که ۹ نفر آنها به اتهام مشارکت در فساد فی الارض از طریق ترور و مشارکت در همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در دادگاه انقلاب اسلامی در دست رسیدگی است و به محض حصول نتیجه، مطالب اعلام خواهد شد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده حبیب الله چعب نیز بیان کرد: اتهام این فرد افساد فی الارض از طریق سرکردگی و هدایت گروهک تروریستی حرکت النضال است و اقدامات مذبوحانه ای صورت داده و اقدامات تروریستی شان در خوزستان فراموش نشدنی است و برای این اقدامات شان من جمله ترورشان در رژه ۳۱ شهریورماه سال ۹۷ در اهواز که منجر به شهادت ۲۵ شهید بزرگوار و ۶۲ زخمی شد و اقدام به انفجار بانک سامان در سال ۸۴ منجر به شهادت ۸ شهید و ۲۶ زخمی شده است که چعب به اعدام محکوم شده است.
ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضاییه در خصوص مقوله حجاب چه سیاستی را دنبال خواهد کرد، گفت: بحث حجاب موضوع یک قوه نیست و فراقوه‌ای است. در این رابطه سه قوه باید نشست داشته باشند و در جلسات تخصصی کارشناسانه در این خصوص تصمیم گیری و موارد را برای اجرا ابلاغ کنند. وی افزود: در سه قوه این جلسات تخصصی برقرار شده است و کارشناسان قوه قضاییه در کارگروههای مربوطه حضور دارند و در راستای بررسی اجرای راهکارهای حجاب عمل میکنند.
سخنگوی قوه قضاییه ئر لاره احکام صادر شده برای ضاربان شهید عجمیان اظهار کرد: براساس احکام صادره برای ۵ نفر از متهمان که اقدامات موثر و اصلی آن‎ها از قبیل جرح با چاقو و ضرب و جرح با سنگ و مشت و لگد به شهید و کشیدن بدند برهنه در اسفالت خیابان، منتهی به شهادت روح الله عجمیان شد به اعدام و یازده متهم دیگر از جمله آن سه جوان کمتر از ۱۸ سال، به حبسهای طویل المدت محکوم شدند. احکام صادره غیر قطعی است و مربوط به دادگاه بدوی است و درصورتی که اعتراضی انجام شود برابر مقررات قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

نویسنده: هدی بذرافشان


کد مطلب: 124576

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/124576/ستاد-حقوق-بشر-وزارت-خارجه-موضوع-تصویب-قطعنامه-علیه-ایران-پیگیری-می-کنند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir