کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

همزمان با تشدید بحران اقتصادی صورت گرفت

از سرگیری اعتصاب کارکنان بهداشت و درمان انگلیس

3 بهمن 1401 ساعت 21:48


هزاران تن از کارکنان بخش بهداشت و درمان انگلیس و ولز، دیروز هم زمان با درخواست اتحادیه های کارگری از دولت برای مذاکره در باره بهبود دستمزدها و شرایط کاری، در پی اوج گیری اقدام های اعتراضی، اعتصاب خود را از سرگرفتند.
تاریخ های دیگری در فوریه نیز برای اعتصاب کارکنان آمبولانس ها پیش بینی شده که از ۲۱ دسامبر سال گذشته (۳۰ آذر ماه) آغاز شده است.اعتصاب بی سابقه پرستاران نیز نشانگر نارضایتی گسترده در سازمان بهداشت ملی انگلیس است که کارکنانش با هزینه های اوج گیرنده زندگی، دست و پنجه نرم می کنند.
اقدام اعتراضی دیروز پیش از اعتصاب های هم زمان گسترده برنامه ریزی شده برای ۶ فوریه (۱۷ بهمن ماه) توسط اتحادیه های کارگری یونیسون، یونایت و جی ام بی صورت گرفت که نمایندگی از پرستاران و کارکنان آمبولانس ها را در انگلیس و ولز بر عهده دارند.یونیسون بزرگ ترین اتحادیه کارگری بریتانیا اعلام کرد که تا ۱۵ هزار تن از کارکنان آمبولانس های انگلیس به همراه پنج هزار عضو شاغل در بیمارستان های لیورپول در شمال غربی این کشور، اعتصاب خواهند کرد.یونایت نیز اعلام کرده است که بیش از ۲۶۰۰ تن از کارکنان آمبولانس ها درپی اعتصاب سه روزه هفته گذشته، دست از کار کشیده اند.سازمان اورژانس لندن با توصیه به شهروندان برای تماس با شماره اضطراری ۹۹۹ تنها در صورت وجود شرایط تهدیدکننده جان و زندگی، هشدار داده که ممکن است از آنان درخواست شود که با امکانات خود به بیمارستان مراجعه کنند.ده‌ها تن از کارکنان دولت انگلیس شنبه در تداوم اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود مقابل دفتر نخست وزیر این کشور دست به تظاهرات زدند.
در این حرکت اعتراضی که اغلب کارکنان حوزه بهداشت و درمان، نمایندگان سندیکاها از اصناف مختلف و اقشار مختلف مردم حضور داشتند، شرکت کنندگان شعارنوشته‌ها و پارچه‌نوشته‌هایی در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی و ریاضتی دولت ریشی سوناک حمل می‌کردند.تورم مهار نشدنی، افزایش بهای مواد غذایی و انرژی، کمبود گاز و برق و قطع آب ناشی از آن، همه و همه مردم انگلیس را که از رفاه همیشگی خود محروم شده‌اند، به اعتراض و اعتصاب واداشته است.از مراکز درمانی تا کارکنان اداره پست، وکلای دادگستری، آتش‌نشان‌ها و هزاران نفر از کارکنان بخش‌های عمومی انگلیس طی هفته‌های اخیر در مقاطع مختلف دست از کار کشیدند. معترضان با توجه به شکست مذاکرات معترضان، اعتصاب‌های بیشتری را برای روزها و هفته‌های آینده تدارک دیده‌اند.جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمی‌شود و مقام‌های رسمی هم درباره تشدید آن هشدار می‌دهند، مردم را وحشت زده کرده است.شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازه‌ترین گزارش اداره آمار ملی این کشور از محدوده ۲ به ۱۰.۷ درصد رسیده و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است. در همین حال خودداری ناظم زهاوی رئیس حزب محافظه کار انگلیس از پذیرش استعفا به خاطر جنجال بر سر مسائل مالیاتی اش، ریشی سوناک نخست وزیر این کشور را با دردسر جدیدی مواجه کرده است.
روزنامه گاردین نوشت: این جنجال ها به دلیل مالیات هایی است که ناظم زهاوی در گذشته از پرداخت آنها خودداری کرده است و اکنون برخی نخست وزیر انگلیس را به دلیل خودداری از اخراج این مقام حزب محافظه کار به عملکرد «ضعیف» متهم می کنند.زهاوی رئیس حزب محافظه کار در پارلمان انگلیس است و پیش از این رئیس خزانه و وزیر آموزش این کشور بوده است.درحالی که حزب کارگر و برخی از نمایندگان حزب محافظه کار، موضوع برکناری زهاوی را مطرح کرده اند یکی از نزدیکان او گفته «وی مطلقا قصد استعفا ندارد».
سوناک به دلیل تصمیم خود برای انتصاب زهاوی در اکتبر گذشته تحت فشار قرار دارد. گفته می شد این نماینده حزب محافظه کار از شهر استراتفورد در زمانی که وزیر خزانه داری بود، اختلافات بر سر مالیات هفت رقمی خود را که بخش اعظمی از آن شامل جریمه می شد، با اداره درآمد و گمرگ سلطنتی (HMRC) تسویه کرده است.
آنجلا راینر معاون رهبر حزب کارگر، موضع زهاوی را در مقاومت در برابر استعفا «غیرقابل دفاع» خوانده و گفته است، امتناع سوناک از اخراج وی نشان می دهد که نخست وزیر تا چه اندازه ضعیف است.برخی دیگر از اعضای ارشد حزب اپوزیسیون انگلیس نیز از سوناک خواستند که به سرعت عمل کند. جاناتان رینولدز عضو پارلمان انگلیس از حزب کارگر روز دوشنبه گفت: «خطری که وجود دارد این است که مردم فکر می کنند همه سیاست ها و حیات سیاسی آنها این چنین اداره می شود. این موضوع آبروی کشور را از بین می برد و اعتماد مردم به نظام سیاسی را تضعیف می کند».در میان این بحران‌ها نخست وزیر اسبق انگلیس در سفری از پیش اعلام نشده به پایتخت اوکراین رفته و در آنجا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور دیدار و تاکید کرد، انگلیس "تا هر زمان که نیاز باشد به اوکراین پایبند است."بوریس جانسون، نخست وزیر پیشین انگلیس که ماه سپتامبر سال گذشته میلادی نخست وزیری را در واکنش به چندین رسوایی ترک کرد، در زمان شروع حمله روسیه در فوریه سال ۲۰۲۲ به اوکراین، همچنان نخست وزیر انگلیس بود و تلاش کرد تا لندن را به عنوان متحد اصلی کی‌یف در غرب مطرح کند.به نوشته رویترز، جانسون در این سفر از پیش اعلام نشده به شهرهای بورودیانکا و بوچا در حومه پایتخت اوکراین رفت؛ شهرهایی که در زمان فاز اول حمله روسیه و پیشروی نیروهای روسی به سمت کی‌یف متحمل خسارت‌های زیادی شدند.جانسون در دیدار با شهردار بوچا گفت:‌ "می‌توانم به شما بگویم انگلیس به اوکراین تا هر زمان که نیاز باشد پایبند خواهد ماند."


کد مطلب: 125052

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/125052/سرگیری-اعتصاب-کارکنان-بهداشت-درمان-انگلیس

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir