کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس قوه قضاییه دستور داد:

ابعاد حوادث اخیر با جدیت مورد نظارت و ارزیابی قرار بگیرد

9 مرداد 1401 ساعت 21:23


رئیس قوه قضاییه به سازمان بازرسی و مسئولان قضایی استان‌های سیل‌زده دستور داد تا با جدیت بیشتر ابعاد حوادث را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در پیامی ضمن عرض تسلیت به بازماندگان حادثه مخرّب و خسارت بار سیل در برخی نقاط کشور، به سازمان بازرسی کل کشور و مسئولان قضایی استان‌های سیل‌زده دستور داد تا با جدیت بیشتر ابعاد حوادث را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهند.
متن این پیام به شرح ذیل است:حادثه تأثرانگیز سیل مخرب در برخی نقاط کشور که به درگذشت و مجروحیت تعدادی از مردم عزیز و داغدار شدن خانواده‌ها انجامید، مایه‌ی اندوه و تألم گردید. اینجانب ضمن عرض تسلیت به بازماندگان محترم حوادث اخیر و آرزوی سلامتی و بهبودی مصدومین این حوادث، از مسئولین قضایی استان‌های مربوطه و سازمان بازرسی کل کشور می‌خواهم با حضور در مناطق سیل‌زده، بصورت مجدانه و پیگیرانه ابعاد و زوایای گوناگون موضوع را ارزیابی نمایند تا در خصوص قصور یا تقصیر احتمالی برخی از متولیان و دست‌اندرکاران مسئول، برخورد‌های قانونی مقتضی از سوی دستگاه قضایی انجام گیرد. لازم به ذکر است سازمان مدیریت بحران کشور از ۶۹ فوتی و ۴۵ مفقودی در حوادث ناشی از سیلاب‌های اخیر در کشور خبرداد.از میان ۶۹ نفر فوتی، ۶ نفر تبعه عراقی و از ۴۵ نفر مفقودی، ۳ نفر تبعه عراقی هستند.در سیلاب‌های اخیر ۳۹ نفر مصدوم شدند.در این مدت ۲۰ هزار منزل مسکونی دچار تخریب شده است.۲۴ استان کشور درگیر سیل و آب گرفتگی شد.
از سوی دیگر رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری برای مدیریت سیلاب تجهیزات خود را در اختیار امامزاده داود گذاشت، گفت: ما نباید آبخیزداری ها را فراموش کنیم و باید از آب روان استفاده شود و اجازه ندهیم هدر برود. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در گذشته نیز سیل فاجعه باری در این منطقه اتفاق افتاده بود، تصریح کرد: در آن حادثه نیز تعداد تلفات بسیار زیاد بود و در حادثه اخیر نیز تعدادی از افراد جان خود را از دست دادند.
از سوی دیگر مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی گفت: مسیر آبراهه با یک کانال بتنی با ابعاد کم تغییر پیدا کرد و ابعاد دره پیرامون امامزاده داوود سطح مقطع کوچکتری به خود گرفت که این کوچک شدن مقطع سبب شد تا سیلاب داخل این کانال تماما وارد نشود.به گزارش تسنیم علی‌ بیت‌اللهی، عضو هیئت‌ علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بارندگی‌های امسال به ویژه در استان تهران و در مجاورت کلانشهر تهران مجددا خطر سیلاب و کاهش مخاطرات و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه را برای مسئولان و دست‌اندرکاران گوشزد کرد‌، گفت: بعد از سیلاب‌های سال ۹۸ و تخریب گسترده‌ای که برجای گذاشت و راهکارهایی که ارائه شدند و عملیاتی نشدند، ضرورت اقدامات پیشگیرانه سیلاب ضروری به نظر می‌رسد. وی یادآور شد: شهر تهران به واسطه وجود ارتفاعات شمالی و دره رودهایی واقع در ۱۱ حوضه آبریز که وسیع‌ترین آن در شمال‌غرب و دره کن با ۲۲۰ کیلومتر مربع تا کم وسعت‌ترین آن به طول ۷ کیلومتر مربع به شکل موازی در شمال شهر تهران مناطق مختلف تهران را در مناطق یک، ۲، ۵ و ۲۲ به شکل مستقیم در معرض خطر قرار داده است. بیت‌اللهی توضیح داد: چنانچه بارندگی‌های رگباری ناگهانی در همه این حوضه‌های آبریز منتهی به شهر تهران رخ بدهد از چند جبهه خطر سیلاب، شهر تهران را درگیر خواهد کرد که مدیریت این سیلاب‌ها در زمان رویداد بسیار دشوار است. برای اینکار اقدامات پیشگیرانه مقابله‌ای با خطر سیلاب قابل انجام است. یکی از راهکاهاری موثر، راه‌اندازی هشدار سیل و کارهای متعددی برای کاهش سرعت سیل و قدرت تخریبی سیلاب است که باید فوری در دستور کار دست‌اندرکاران قرار بگیرد.


کد مطلب: 123414

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/123414/ابعاد-حوادث-اخیر-جدیت-مورد-نظارت-ارزیابی-قرار-بگیرد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir