?>?> سیاست روز - طرف‌های اروپایی در مذاکرات کُند هستند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ضمن غیر واقعی بودن ادعای تکمیل توافق در وین آشکار شد

طرف‌های اروپایی در مذاکرات کُند هستند

19 دی 1400 ساعت 20:24


به رغم جوسازی‌های غرب برای القا به نتیجه رسیدن مذاکرات به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر تیم ایران، شبکه المیادین به نقل از یک منبع ایرانی حاضر در وین گزارش داد که مذاکرات به خاطر تعلل طرفهای اروپایی کُند پیش می‌رود و هنوز به مرحله توافق نرسیده‌ایم.
در حالی غربی‌ها همچنان سیاست فشار و امتیاز گیری را در قبال مذاکرات دنبال می‌کنند که شبکه المیادین به نقل از یک منبع مذاکره کننده در وین گزارش داد که طرفهای اروپایی حاضر در وین مذاکرات را آهسته پیش میبرند.المیادین در ادامه به نقل از این منبع ایرانی افزود: مذاکرات کند پیش میرود و هنوز به مرحله توافق نرسیده است.
وی گزارش الرای الیوم درباره توافق دوساله را قویا رد کرده و گفته، هدف ما دستیابی به توافقی دائم است و رایزنیها در این چارچوب ادامه دارد. روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» روز یک شنبه در همین ارتباط در خبری اختصاصی ادعا کرده بود، توافق در وین در واقع تکمیل شده و موانعی که در مسیر مذاکرات طی دورهای قبلی وجود داشت، برداشته شده است.درحالیکه مقامات رسمی وین تا کنون حرفی از جزئیات مذاکرات اعلام نکرده‌اند، رأی الیوم در ادامه مدعی شده، این دور از مذاکره به توافقی موقت و دو ساله ختم شده تا مرحله آزمایش و اعتمادسازی باشد و به موجب آن آمریکا تمامی تحریم‌های وضع شده در دوره رئیس‌‍جمهور سابق «دونالد ترامپ» را لغو کند. این روزنامه همچنین در ادامه، به دیدار «چوی جانگ کان» معاون وزیر خارجه کره جنوبی با علی باقری در وین اشاره و ادعا کرده که توافق بین طرفین به منظور آغاز گفت‌وگو برای آزادی پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی، به درخواست آمریکا و برای اثبات حسن نیت بوده است. تکذیب ادعای مذکور در حالی صورت گرفته است که در ادامه روند مذاکرات وین، روسای جدید هیأت‌های انگلیس و آلمان به همراه مذاکره کنندگان سابق این دو کشور، نماینده فرانسه و انریکه مورا با علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در وین دیدار کرده و به گفت‌وگو نشستند.
رایزنی‌های دور هشتم مذاکرات وین بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و با حضور هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به منظور رفع تحریم‌ها علیه ایران نیز در شهر وین در جریان بود.در همبن راستا در ادامه رایزنی‌های دور هشتم مذاکرات وین، مذاکره‌کنندگان جدید انگلیس و آلمان با علی باقری رئیس هیأت ایرانی در هتل کوبورگ دیدار و گفت‌وگو کردند.لازم به ذکر است تغییر نماینده آلمان به دلیل روی کار آمدن دولت جدید این کشور و تغییر نماینده انگلیس نیز به خاطر بازنشستگی «راب مک ایر» مذاکره ‌کننده پیشین این کشور انجام شده است.پس از این دیدارها، نشستی نیز با حضور باقری، انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و روسای سه هیات اروپایی (شامل دو‌ مذاکره‌کننده جدید و دو مذاکره‌کننده پیشین انگلیس و آلمان) در هتل کوبورگ شهر وین برگزار شد.بر اساس این گزارش خانم القاق به عنوان مذاکره کننده ارشد انگلیس و خانم بلمان از آلمان به ترکیب مذاکره‌کنندگان ارشد کشورهای درگیر در مذاکرات وین اضافه شدند.بررسی اجمالی رزومه دوطرف بیانگر سوابق متعدد فعالیت آن‌ها در حوزه رسانه است، از جمله نماینده آلمان که پیشتر مسئول مطبوعاتی سفارت این کشور در تهران بوده است. خانم القاق هم که پیشتر در خبرگزاری رویترز، سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر فعالیت می‌کرد درسال ۲۰۰۲ به وزارت امور خارجه انگلیس ملحق شد و آخرین منصب وی مدیر حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام شده است. خبر دیگر آنکه رسانه "سوث چاینا مورنینگ پست"، در گزارشی اعلام کرد که پکن به ایران برای قبول خواسته‌های آمریکا در مذاکرات هسته‌ای وین فشار وارد نخواهد کرد.
این رسانه چینی افزود: آمریکا تنها می‌تواند از طریق دیگر اعضای برجام - چین، روسیه، انگلیس، آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا- با ایران مذاکره کند، زیرا تهران با گفتگوی مستقیم با آمریکایی‌ها مخالفت کرده است. چین که قبل از آغاز آخرین دور مذاکرات اعلام کرده بود با روسیه و ایران "به اجماع گسترده" رسیده است از واشنگتن به خاطر خروج یکجانبه از برجام انتقاد کرده است. وو بینگ، محقق ارشد موسسه مطالعات بین المللی و استراتژیک دانشگاه پکن گفت: این تحولات نقش چین در بحث مذاکرات هسته‌ای را تغییر نداده است. وی افزود: موضع چین در قبال امنیت ایران و منطقه به طور کلی همیشه منسجم بوده است، اما عناصر و پیشنهادات جدیدی [به این روابط] اضافه شده است. سوال در مورد اینکه چین چه کاری می‌تواند برای تحقق توافق (برجام) انجام دهد، درست نیست. چین علاقه مند به تقویت روابط با ایران بدون توجه به این توافق است.
این تحلیل گر چینی توضیح داد: نباید کشوری را متقاعد کنیم درخواست هایی که در راستای منافع ملی آن نیست بپذیرد. کسانی که نقش چین را زیر سوال می‌برند، باید بپرسند که آیا کشورهای اروپایی اقدام کافی برای متقاعد کردن آمریکا برای اصلاح خواسته‌هایش انجام می‌دهند یا خیر.


کد مطلب: 121219

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/121219/طرف-های-اروپایی-مذاکرات-ک-ند-هستند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir