?>?> سیاست روز - نشستی که لغو شد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نشستی که لغو شد

طی روزهای آتی در حالی دومین سالگرد اجرای طرح ترامپ موسوم به معامله قرن یا همان توافق ابراهیم میان...

24 مرداد 1401 ساعت 21:49


طی روزهای آتی در حالی دومین سالگرد اجرای طرح ترامپ موسوم به معامله قرن یا همان توافق ابراهیم میان برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی که در اقدامی تامل برانگیز مقامات رژیم صهیونیستی در پی عدم استقبال دولت های عربی امضا کننده توافق عادی سازی روابط برای حضور در جشن دو سالگی توافقات آبراهام، مجبور به لغو این مراسم شدند.
کابینه رژیم صهیونیستی در نظر داشت در ماه سپتامبر آینده جشنی را به مناسبت دو سالگی توافقات آبراهام برگزار کند، اما در روزهای اخیر رایزنی با پایتخت عربی امضا کننده توافق عادی سازی روابط شامل بحرین، امارات و مغرب به جایی نرسید و آنها از حضور در این مراسم عذرخواهی کردند.بنابر اعلام رسانه‌های صهیونیستی، دلیل اصلی عدم تمایل دولت‌های عربی برای مشارکت در جشن دو سالگی توافقات آبراهام، موضوع تأثیر احتمالی این رخداد بر انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی که قرار است در روز یکم نوامبر آینده برگزار شود، اعلام شده است.
هر چند که در توجیه این اقدام برخی مقامات صهیونیست‌ها از جمله عیساوی فریج وزیر همکاری‌های منطقه‌ای رژیم صهیونیستی در سخنانی ضمن تأیید این مساله، عنوان کردند که ما نگرانی‌های نمایندگان دولت‌های عربی درباره تأثیر احتمالی جشن دو سالگی توافقات آبراهام بر انتخابات را درک می‌کنیم و به همین دلیل این مراسم را لغو کردیم اما نگاهی ریشه‌ای به تحولات منطقه حقایقی ورای این ادعا را اشکار می‌سازد. بایدن در طول یک سال و نیم ریاست جمهوری‌اش که با سفر به سرزمین‌های اشغالی و عربستان و برگزاری نشست با برخی سران عرب همراه بوده، هر چند که وعده همگرایی و تقویت روابط با متحدان عربی را سر داده است که رفتارهای عملی واشنگتن از جمله فرار از افغانستان و نیز جنگ افروزی ناکام در اوکراین، غیر قابل اعتماد بودن امریکا را برای کشورهای عربی تقویت کرده است. این امر چنان بوده که کشورهای مذکور در نشست جده حاضر به همراهی با بایدن مبنی بر اعلام سازش با رژیم صهیونیستی و ایجاد چتر واحد امنیتی با آن نشدند.
در همین حال نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا حکایت از ناکامی بایدن و دموکرات‌ها در انتخابات کنگره دارد که موحب شده تا کشورهای عربی چندان سرمایه‌گذاری بر روی دموکرات‌ها نداشته و نیم نگاهی نیز به جمهوریخواهان داشته باشند. در کنار این مباحث وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز چنان بحرانی‌ است که وضعیت جریان‌های حاکم آن در هاله‌ای از ابهام است و حتی سران سازش کار عرب نیز حاضر نیستند که در زمین افرادی همچون لاپیت نخست وزیر موقت صهیونیست ها بازی کنند.
با توجه به مجموع این شرایط می‌توان گفت که لغو نشست مذکور را می‌توان برگرفته از بی اعتمادی کشورهای عربی به آمریکا و سرنوشت سران صهیونیست‌ها دانست بویژه اینکه پس از شکست آنها در جنگ ۳ روزه در برابر مقاومت غزه، مطالبه ملت‌ها برای حمایت از فلسطین شدت گرفته و سازشکاران جرات رویکرد تعاملی آشکار با صهیونیست‌ها را ندارند.

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 123551

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/123551/نشستی-لغو

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir