?>?> سیاست روز - در شبه جزیره چه می‌گذرد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در شبه جزیره چه می‌گذرد

طی روزهای گذشته شبه جزیره کره با مجموعه‌ای از تحولات نظامی همراه شده است. در حالی که...

13 آبان 1401 ساعت 19:04


طی روزهای گذشته شبه جزیره کره با مجموعه‌ای از تحولات نظامی همراه شده است. در حالی که اخیرا آمریکا و کره جنوبی از برگزاری رزمایش مشترک گفته‌اند و ژاپن مدعی ارتقای توان نظانی و موشکی و حتی ایجاد ستادهای مشترک فرماندهی شده است، کره شمالی مجموعه‌ای از واکنش‌های نظامی بویژه در حوزه موشکی و هوایی صورت داده است. ستاد نیروهای مسلح کره جنوبی اعلام کرد که اقداماتی را پس از رصد ۱۸۰ جنگنده کره شمالی به عمل آورده است. از سوی دیگر وزیر دفاع کره جنوبی در نشست خبری با همتای آمریکایی خود مدعی شده که هرگونه حمله اتمی از سوی کره شمالی به پایان حکومت این کشور منجر خواهد شد.
از سوی دیگر منابع رسانه‌ای و دولتی ژاپن اعلام کردند: سران ژاپن، آمریکا و کره جنوبی قرار است اواسط نوامبر برای بررسی تنش‌ها در شبه جزیره کره با یکدیگر دیدار کنند. نکته قابل توجه آنکه در میان این بحران‌ها وزارت امورخارجه آمریکا جایزه‌ای به ارزش ۵ میلیون دلار برای کسب اطلاعاتی تعیین کرد که منجر به اختلال در سازوکارهای مالی برای حمایت از کره شمالی شود. پیش از این نیز بامداد چهارشنبه ۱۱ آبان ماه نیز خبرگزاری یونهاپ اعلام کرد که کره شمالی سه موشک بالستیک کوتاه برد به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است. در همین حال چندی پیش نیز از ازمایش موشکی و شلیک دهها موشک از سوی پیونگ یانگ اخباری منتشر شده بود. این نوع عملکردها از سوی کره شمالی در حالی صورت می‌گیرد که در باب چرایی‌ آن برخی آن را ناشی از تحرکات نظامی امیر آمریکا در منطقه می‌دانند که برگزاری رزمایش با کره جنوبی و استقرار جنگنده‌های آمریکایی در استرالیا از نمودهای آن می‌باشد.
در همین حال این سناریو نیز مطرح است که رفتار کره شمالی واکنشی به برخی تحرکات آمریکا در منطقه است. آمریکا در حالی جنگ اوکراین را علیه روسیه به پا کرده است که همزمان ژاپن نیز در جزایر کوریل ادعاهایی را علیه مسکو مطرح نموده است. در همین حال آمریکا و اروپا تحرکات ضد امنیتی علیه چپن داشته که تشدید دخالت‌ها برای جدایی تایوان نمودی از آن است. با توجه به این مباحث این سناریو مطرح است که کره شمالی با مجموعه ای از تحرکات نظامی به دنبال اعمال فشار بر غرب برای پایان دادن به تحرکات علیه پیونگ یانگ، چین و روسیه می باشد. به عبارتی دیگر آنچه مطرح می‌شود تاثیرات عملکردهای بحران‌ساز آمریکا در چینش رویکرد کشورهایی همچون کره شمالی است که از توان نظامی برای مقابله با تهدیدات آمریکا بهره می‌گیرد تا مانع از تشدید بحران و مداخلات نظامی آمریکا در شبهه جزیره گردد.

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 124299

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/124299/شبه-جزیره-می-گذرد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir