کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مردم اروپا همچنان تاوان جنگ افروزی دولتمردانشان در اوکراین را می‌پردازند

رکوردزنی پنج برابری قیمت برق در اروپا

5 شهريور 1401 ساعت 21:08


از ابتدای وقوع بحران اوکراین که به‌واسطه تهدید منافع روسیه توسط آمریکا و ناتو کلید خورد، بسیاری از تحلیل‌گران اقتصاد سیاسی این هشدار را دادند که با توجه به زیرساخت‌های وابسته اروپا به انرژی روسیه، نتیجه جنگ آن‌گونه که اروپایی‌ها تصور می‌کنند پیش نخواهد رفت.
این هشدار اما جدی گرفته نشد و اروپایی‌ها بدون توجه به عواقب بالاگرفتن تنش، هم‌سو و هم‌گام با واشینگتن اقدام به وضع و تشدید تحریم‌ها علیه روسیه کردند تا به زعم خود مسکو را به کرنش وادارند.حال طی یکی دو هفته گذشته و در حالی که هنوز روزهای سرد قاره سبز آغاز نشده، خبرهای خوشی در خصوص موضوع انرژی به گوش شهروندان اروپایی نمی‌رسد، خبرهایی مانند «قیمت برق در اروپا رکورد ۶۰۰ یورو در هر مگاوات ساعت را ثبت کرد.» یا «هزینه هر مگاوات برق در آلمان ۸۰۰ یورو یعنی ده برابر سال گذشته شد.»چنانچه فایننشال تایمز گزارش داده، موج گرمای طولانی مدت و خشکسالی در اروپا، بازارهای برقی را که قبلاً تحت فشار کاهش گاز روسیه قرار داشتند، مختل کرده و بحران انرژی سبب شده تا قیمت برق در منطقه اروپا دستِ‌کم ۵ برابر شود.جدیت روسیه در تغییر رویکرد سابق خود در خصوص فروش گاز به اروپا، علاوه بر اختلال در تهیه انرژی مورد نیاز صنایع، عملا شهروندان اروپایی را نیز با مشکلات فراوانی در زندگی روزانه مواجه ساخته است.
از آن سو؛ دولت‌های اروپایی به جای تدبیر برای حل این معضل، نه تنها همچنان با دنباله‌روی از جنگ‌طلبی‌های آمریکا توجهی به مشکلات پیش آمده ندارند، بلکه در موضع‌گیری‌های خود دل خوش به تامین انرژی مورد نیاز از آمریکا هستند.نکته جالب توجه اینجاست که تأمین انرژی اروپا از ایالات متحده هزینه‌ای تقریباً پنج برابری نسبت به روسیه دارد و به وضوح پیداست که آمریکایی‌ها هوشمندانه در پی کسب سود سرشار از جنگی هستند که عالماً عامداً آن را راه انداخته و تقریباً همه جهان را درگیر بحران غذا و انرژی کرده‌اند.
در این میان «دیمیتری مِدودف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی فرانسوی گفت که مسکو آماده است تا همین حالا مقادیری گاز برای اروپا تأمین و ارسال کند اما این امر به موضع کشورهای غربی و اروپایی در قبال روسیه بستگی دارد.مدودف در گفتگو با شبکه «ال‌سی۱ تی‌وی» فرانسه گفت: حتی همین حالا هم آماده‌ایم تا در مقادیر توافق‌شده، به اروپا گاز عرضه کنیم، اما این امر کاملاً به موضع کشورهای غربی و اروپایی بستگی دارد. بنا به اعلام رسانه‌های آلمان تلاش سخت مقامات این کشور برای تامین گاز از کانادا، قطر و نروژ نتیجه‌ای نداشته است.کانادا اعلام کرده است برای صادرات گاز مایع یا LNG به اروپا، نیاز به زیرساخت‌های لازم از جمله پایانه‌های گاز مایع دارد که این موضوع سرمایه گذاری تجاری می‌خواهد.
با ادامه یافتن بحران انرژی و غذا در اروپا، اعتصاب کارکنان حمل زباله در اسکاتلند که در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها انجام شده به شهر‌های بیشتری گسترش یافته است.اکنون زباله‌های جمع نشده در خیابان‌های اصلی ادینبورگ هم دیده می‌شود و این امر باعث ایجاد بوی بد همزمان با برگزاری جشنواره هنری سال ۲۰۲۲ در این شهر شده است.
خبر دیگر آنکه دولت نروژ امکان جلوگیری از انتقال برق به کشور‌های همسایه خود در اروپا با هدف حمایت از مصرف کنندگان نروژی را بررسی می‌کند.پس از آنکه خشکسالی به کاهش تولید برق از طریق انرژی برق آبی منجر شد، این کشور برای کاستن از انتقال برق به کشور‌های اروپایی تلاش می‌کند.از سوی دیگر کارکنان راه آهن هلند در غرب این کشور برای درخواست افزایش دستمزد‌ها بر اساس شدت گرفتن تورم در کشور، اعتصاب کردند.پایگاه اطلاع رسانی یورونیوز اعلام کرد شرکت راه آهن هلند در بیانیه‌ای که در پایگاه اینترنتی این شرکت منتظر شد، اعلام کرد «اعتصاب کارکنان آمد و شد و حمل و نقل در غرب کشور را از جمله در خطوط بین المللی که به بلژیک منتهی می‌شود، دچار اختلال خواهد کرد».
در این میان در واکنش به تحرکات غرب، لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه کشورش همواره طرفدار احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی مردم کشورها و حق آنها برای تعیین سرنوشت خود است، گفت: نظم مبتنی بر قوانین تحمیل شده توسط غرب و تقسیم نژادپرستانه جهان به استثنایی و دیگران، غیر قابل قبول است."سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه در جمع شرکت کنندگان در پنجمین مجمع جهانی دیپلمات‌های جوان در شهر قازان اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک بین کشورها، به ویژه در شرایط کنونی باید تقویت شوند، نه آنکه محدودتر گردد.وی گفت: «امروزه نباید گفت‌وگو را محدود کرد، بلکه برعکس، لازم است آن را تقویت کرد، چرا که فائق آمدن بر مشکلات متعدد جهان عصر ما تنها با تشریک مساعی و بر اساس هنجارهای شناخته شده جهانی حقوق بین‌الملل امکان پذیر است. بدین ترتیب نقش دیپلماسی در جهان حاضر فقط باید افزایش پیدا کند.»لازم به ذکر است براساس تصمیمات جدید نهاد دولتی تعیین سقف قیمت انرژی در انگلیس، خانوارهای انگلیسی باید از ماه اکتبر ۸۰ درصد هزینه بیشتری برای گاز و برق مصرفی خود پرداخت کنند.هزینه های انرژی بزرگترین محرک تورم در این کشور است که باعث افزایش قیمت ها به بیش از ۱۰ درصد در ماه جولای شده است. سیتی بانک پیش بینی کرده است که تورم در اوایل سال آینده به ۱۸ درصد برسد.بریتانیا در ۷۰ سال گذشته تنها سه بار تورم دو رقمی را تجربه کرده است، یک بار در طول جنگ کره در دهه ۱۹۵۰ و پس از دو شوک قیمت نفت در دهه ۱۹۷۰.
به نوشته نشریه "دی سایت" آلمان، در انگلیس مصرف کنندگان باید از ماه اکتبر ۸۰ درصد بیشتر از قبل برای هزینه برق و گاز بپردازند. نهاد تعیین سقف قیمت انرژی در انگلیس Ofgem روز گذشته آخرین سقف قیمتی را اعلام کرد که شرکت‌های برق اجازه دارند از مشتریان خود شارژ کنند. بر این اساس، خانوارها سالانه به طور متوسط ۳۵۴۹ پوند (۴۲۰۵ یورو) برای گرمایش و برق پرداخت خواهند کرد که افزایش ۸۰ درصدی را نشان می دهد.این سقف قیمت قرار است دوباره در ژانویه افزایش یابد - و احتمالاً به بیش از ۴۰۰۰ پوند برسد. در ماه آوریل، هزینه انرژی سالانه برای یک خانوار متوسط حدود ۵۴ درصد افزایش یافته بود. سقف هزینه انرژی در آن زمان ۱۹۷۱ پوند بود. زمستان گذشته سقف انرژی به ۱۲۰۰ پوند رسید.در انگلیس نیز مردم با تورم بالا دست و پنجه نرم می کنند. در ماه جولای، نرخ تورم به ۱۰.۱ درصد رسید که بالاترین نرخ تورم در ۴۰ سال گذشته است.
در این میان در ادامه رویکردهای جوسازانه علیه روسیه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص اوضاع نیروگاه زاپروژیا ابراز نگرانی کرد. از سوی دیگر رئیس بانک مرکزی آمریکا درباره افزایش نرخ بهره بانکی در این کشور به دلیل تلاش برای مقابله با تورم در ایالات متحده هشدار داد.«جروم پاول» رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا) در سخنرانی خود در روز جمعه پیام شدیدی ارسال کرد که افزایش نرخ بهره به عنوان هزینه‌های ناگوار کاهش تورم باقی می‌ماند.


کد مطلب: 123696

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/123696/رکوردزنی-پنج-برابری-قیمت-برق-اروپا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir