?>?> سیاست روز - گزینه‌های پوچ آمریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزینه‌های پوچ آمریکا

روی میز آمریکا چه گزینه‌هایی قرار دارد؟ آیا در میان این گزینه‌ها، گزینه جنگ پر رنگ‌تر است؟...

18 دی 1400 ساعت 19:53


روی میز آمریکا چه گزینه‌هایی قرار دارد؟ آیا در میان این گزینه‌ها، گزینه جنگ پر رنگ‌تر است؟
ایران و آمریکا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در یک تقابل و تضاد قرار گرفته اند که عامل اصلی آن نیز ایالات متحده است. دخالت‌ها، تهدیدات، فشارهای اقتصادی و حتی تهدید به جنگ که در برخی مواقع نیز در مقیاس بسیار کوچک نبردهایی میان این دو شکل گرفته است، بخشی از تقابلی است که در طول ۴۲ سال به وقوع پیوسته است.
حمله نظامی برای آزاد سازی گروگان‌های سفارت آمریکا در تهران، درگیری نظامی در خلیج فارس هنگام جنگ ایران و عراق، هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس، ترور سردار سلیمانی، حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد و... بخشی از درگیری‌هایی است که ایران و آمریکا داشتند اما هیچگاه این تنش‌ها به درگیری گسترده کشیده نشده است. در این میان رژیم صهیونیستی در طول سال‌های گذشته تاکنون تلاش زیادی کرده تا آمریکا را وادار به حمله نظامی به ایران کند. به واقع صهیونیست‌ها قصد دارند تا مشارکت ایالات متحده را جلب کنند تا احتمال پیروزی بالا برود.
اسرائیلی‌ها می‌دانند که در صورت آغاز نبرد با جمهوری اسلامی ایران، توان مقابله نخواهند داشت و نابودی آنها حتمی و قطعی است. برای همین است که سعی می‌کنند تا آمریکا همراه خود کنند، حامی اصلی صهیونیست‌ها، ایالات متحده است و کافی است تا چتر حمایتی کاخ سفید از سر اسرائیل برداشته شود، سقوط رژیم صهیونیستی در کمترین زمان اتفاق خواهد افتاد.
اکنون به نظر می‌رسد بر سر مسئله اقدام نظامی علیه ایران، اختلاف نظر میان سران رژیم صهیونیستی و آمریکا بالا گرفته است و به همین خاطر رفت و آمدها میان مقامات واشنگتن و تل آویو نیز افزایش یافته تا به نتیجه مطلوب برسد. مطلوب رژیم اسرائیل همراهی ایالات متحده در حمله به ایران است. اما آمریکایی‌ها به درک درستی از عواقب ورود به چنین مقوله‌ای رسیده‌اند. هر جا که طرف مقابل آمریکا پر قدرت باشد، آنها دست به اقدام نظامی نخواهند و سعی بر آن خواهند داشت تا با ابزارهای دیگر علیه آن کشور اقدام کنند.
ابزارهای موجود در دست ایالات متحده علیه ایران غیر از گزینه نظامی، ادامه تحریم‌های اقتصادی و فشارهای سیاسی است علاوه بر آن گزینه فرهنگی که در قالب تهاجم و شبیخون فرهنگی دیده می شود، برای استهاله فرهنگی و اعتقادی مردم به ویژه جوانان اجرا می‌شود.
مذاکرات احیای برجام همچنان در جریان است و این مذاکرات اگر هم به ثمر برسد و آمریکا به توافق هسته‌ای بازگردد و تعهدات خود را هم اجرا کند، تفاوتی در سیاست‌های خصمانه ایالات متحده علیه ایران ندارد و تغییری ایجاد نخواهد کرد. اما گزینه نظامی برای آمریکایی‌ها به هیچ وجه مطلوب نیست و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، چنین گزینه‌ای عملیاتی نخواهد شد و این مسئله دلایل قاطع و منطقی خود را دارد. مهمترین مولفه‌ای که آمریکایی‌ها از آن آگاه هستند، واکنشی است که از سوی ایران در صورت حمله نظامی صورت خواهد گرفت. پاسخ ایران بسیار وسیع‌تر، عمیق‌تر و قاطع تر از آن چیزی خواهد بود که در رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ دیده شد. در آن رزمایش ماکت تأسیسات هسته‌ای دیمونا در سرزمین‌های اشغالی هدف ۶ فروند موشک دوربرد بالستیک قرار گرفت که بازتاب گسترده ای داشت. علاوه بر آن پیام رزمایش نیز بسیار روشن بود و آنهایی که باید این پیام را دریافت می‌کردند به درک درستی از واکنش ایران رسیدند. صهیونیست‌ها و آمریکایی هر اندازه که به تحریکات خود ادامه دهند به خواسته خود برای آن که ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای پیش بروند نخواهند رسید. ایران از نظر نظامی تبدیل به یک قدرت شده است که توانایی رویارویی با آن وجود ندارد. تبعات اقدام نظامی علیه ایران برای طرف مقابل بسیار سنگین و ویرانگر خواهد بود. دسترسی ایران به اهداف دشمنان بسیار ساده و سهل الوصول است. موشکباران عین الاسد یک نمونه کوچکی از واکنش ایران بود.

نویسنده: محمد صفری


کد مطلب: 121193

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/121193/گزینه-های-پوچ-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir