کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اروپا و آمریکا رسما با هرگونه روند سیاسی میان کی‌یف و مسکو مخالفت کردند

تقلای غرب برای خونین‌تر کردن جنگ اوکراین

6 خرداد 1401 ساعت 20:17


در حالی برخی بزرگان و عقلای سیاسی غرب خواستار پایان جنگ اوکراین شده‌اند که برخی مقامات غربی همچنان بر آتش جنگ می دهند چنانکه «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس پیشنهادات اخیر درباره توافق صلح میان روسیه و اوکراین را «مماشات» و «عقب‌نشینی» توصیف و آن را رد کرد.
تراس در نشست جهانی اقتصاد در «داووس» گفت: «نباید خشونت روسیه را با مماشات پاسخ داد. نباید اجازه دهیم درگیری در اوکراین طولانی و به طور فزاینده‌ای دردآور شود».وزیر امور خارجه انگلیس گفت: «باید برای تضمین برتری اوکراین از طریق کمک نظامی و تحریم [روسیه] بی‌امان تلاش کنیم. اکنون زمان آن نیست که پا را از روی پدال گاز برداریم».این بار زلنسکی تاکید کرد که درخواست کیسینجر از این کشور برای واگذاری بخشی از خاک خود جهت دستیابی به توافق صلح با روسیه، شبیه تلاش برای راضی کردن آلمان نازی در دهه ۱۹۳۰ است.او در ادامه اظهاراتش خواستار تشدید تلاش‌ها و عدم عقب‌نشینی در برابر روسیه شده و بدون اشاره به جنایات انگلیس در طول تاریخ مدعی شد: «همه ما باید از تاریخ درس بگیریم. دموکراسی و آزادی باید بر خودکامگی و خشونت پیروز شود».نخست‌وزیر انگلیس نیز با بیان این که عملیات روسیه در منطقه دونباس در حال پیشرفت است، بر ضرورت تداوم حمایت نظامی از اوکراین تاکید کرد.شبکه سی ان ان به نقل از منابعی در دولت آمریکا از طرح «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور برای ارسال سامانه‌های پرتاب راکتی پیشرفته به اوکراین خبر داد.براساس این گزارش، واشنگتن قرار است هفته آینده بسته جدید کمکهای نظامی خود به اوکراین را اعلام کند و این راکتها در این بسته گنجانده خواهد شد. صدر اعظم آلمان نیز با انتقاد از عملیات نظامی روسیه تصریح کرد که پوتین در جنگ اوکراین پیروز نخواهد شد و باید پاسخ روشن و محکمی به اقدامات مسکو در این کشور اروپایی داده شود.
«اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» تصریح کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اجازه ندارد شروط صلح در اوکراین را دیکته کند. وی تصریح کرد که غرب مخالف تحمیل صلح به اوکراین بر اساس شرایط دیگران است و گفت: «هیچ صلح تحمیلی وجود نخواهد داشت، اوکراینی ها آن را نمی پذیرند و ما نیز آن را نمی پذیریم. باید پوتین را متقاعد کنیم که نمی تواند صلحی را که می‌خواهد تحمیل کند، زیرا اوکراین آن را نمی‌پذیرد.».شولتز در ادامه افزود: «روسیه در تلاش است تا اهمیت خود را از طریق نیروی نظامی تضمین کند بنابراین امروز شاهد عواقب ناگواری هستیم. چالش پیش روی ما ایجاد سیستمی است که به تعامل نیروهای مختلف به نفع همه منجر شود. پاسخ قوی و روشن به تخلفات آشکار روسیه بسیار مهم است».دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی در سخنانی گفت که این ائتلاف نظامی هرگز به اعزام نیرو به اوکراین نخواهد پرداخت. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت تلاش‌های ناتو برای سلطه نظامی بر جهان محکوم به شکست است. همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد از سازوکارهای نظامی اروپایی‌ها گفت، کشورهای اروپایی برای جنگی مانند درگیری‌های فعلی در اوکراین آمادگی ندارند.بورل در مناظره‌ای که توسط اندیشکده «مرکز مطالعات سیاست اروپایی» برگزار شده بود گفت، باور ندارد این موضوع که کشورهای اروپایی می‌توانند قابلیت‌های نظامی خود را در زمان کوتاهی به میزان قابل ملاحظه‌ای تقویت کنند، حرف «واقع‌بینانه‌ای باشد».پس از ادعای برخی مقامات آمریکایی درباره خروج نیروهای روسیه از سوریه، وزیر خارجه روسیه تصریح کرد که نیروهای این کشور در سوریه باقی خواهند ماند.نیروهای مورد حمایت روسیه در منطقه دونباس از تصرف یک شهر استراتژیک در شرق اوکراین خبر دادند.نتایج یک نظرسنجی نشان داده نگرش روس‌ها نسبت به آمریکا به شدت منفی شده و اکثر آنها معتقدند نباید برای رفع تحریم‌های شدید علیه روسیه به غرب امتیاز داد.
نگرش روس‌ها نسبت به ایالات متحده با سقوط قابل توجه به دومین نتیجه بد در تاریخ رسیده و اکثریت قریب به اتفاق (۸۷ درصد) معتقدند کرملین نباید برای رفع تحریم‌های شدید علیه روسیه به غرب امتیاز بدهد.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، علت مخالفت کشورش با قطعنامه شورای امنیت درباره تشدید تحریم‌ها علیه کره شمالی را توضیح داده و یادآور شد که پیشنهاد اعمال تحریم‌های جدید علیه پیونگ یانگ در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در این کشور، اقدامی غیرمسئولانه است.روسیه و چین در جریان رأی گیری در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل درباره پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا که خواستار تحریم‌های شدیدتر علیه کره شمالی شده بود، از حق وتوی خود استفاده کردند و بدین ترتیب این سند به تصویب نرسید.سخنگوی کاخ کرملین با مقصر دانستن غرب به دلیل بحران غذایی و کمبود غلات در جهان، گفت برای از سرگیری حرکت کشتی‌های حامل مواد غذایی باید تحریم‌های غیرقانونی غرب لغو شود. در این میان با ادامه تلاش‌ها برای باز کردن گره اختلافات آنکارا و ناتو، رئیس جمهور ترکیه و همتای فرانسوی او، پیوستن فنلاند و سوئد به این پیمان نظامی را به بحث گذاشته و دبیرکل ناتو نیز گفت، نگرانی‌های امنیتی ترکیه را درک می‌کند.سخنگوی وزارت خارجه روسیه از نقش آمریکا در طولانی تر کردن جنگ اوکراین انتقاد کرد.اریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت آمریکا و هم پیمانانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) همه تلاشهایشان را به کار گرفته اند تا جنگ را در اوکراین طولانی‌تر و خونین‌تر کنند. وی گفت بیش از ۳۰ کشور که بیشتر آنان عضو ناتو هستند از شکست کامل نیرو‌های مسلح اوکراین می‌ترسند و کمک‌های نظامی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز با اشاره به فشار تحریم‌های غرب علیه روسیه در پی جنگ اوکراین تصریح کرد تحریم‌ها غرب را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ۴۰ سال است که چنین تورمی در اقتصادهای توسعه یافته وجود نداشته است.


کد مطلب: 122706

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/122706/تقلای-غرب-خونین-تر-کردن-جنگ-اوکراین

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir