کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اروپا به ادامه داشتن گفت‌وگوهای برجامی اذعان کرد

برملا شدن دروغی به نام مرگ مذاکره با ایران

26 دی 1401 ساعت 20:35


در سخنان که از یک سو دروغ بودن ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر مرگ برجام را نشان می‌دهد و از سوی دیگر واهی بودن توهخم آنانی که به دنبال تشدید فشارها بر ایران و قطع مذاکرات هستند، سخنگوی اتحادیه اروپا تأکید کرد که برجام همچنان پابرجاست و مذاکرات در خصوص این توافق هسته‌ای ایران ادامه دارد.
«پیتر استانو» یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا با تأکید بر این که توافق هسته‌ای ایران پابرجا است، گفت که مذاکرات درباره برجام همچنان ادامه دارد.در حالیکه طی روزهای اخیر، فشارها به اتحادیه اروپا برای تحریم جمهوری اسلامی ایران و قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی این اتحادیه به بهانه حمایت از اغتشاشات ایران افزایش یافته است، سخنگوی اتحادیه اروپا از ادامه مذاکرات درباره برجام خبر داد.
وی با تأکید بر این که اتحادیه اروپا دیروز نشستی را برگزار می‌کند گفت که ایران نیز در دستورکار نشست اتحادیه اروپا قرار خواهد گرفت.استانو در پاسخ به سؤالی در خصوص روند پیشرفت مذاکرات درباره برجام گفت: «برجام در این مرحله نمرده است بلکه ما در مرحله‌ای هستیم که مذاکرات متوقف شده است..هدف اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات، از بین بردن بن‌بست به وجود آمده در مذاکرات است اما شرایط چندان ساده نیست».
سخنگوی اتحادیه اروپا با این حال ادامه داد: «ما به تعاملات خود ادامه می‌دهیم و نماینده عالی اتحادیه اروپا به تعاملات و ارتباطات مداوم با وزیر خارجه ایران و دیگر اعضای برجام ادامه می‌دهد تا بتوانیم رو به جلو حرکت کنیم و به یک جواب قاطع دست یابیم اما در این مرحله برجام هنوز نمرده است بلکه متوقف شده است».استانو با اشاره به این موارد ادامه داد که تحولات اخیر در ایران، مذاکرات درباره برجام را پیچیده کرده است اما نماینده عالی اتحادیه اروپا همچنان به تعاملات خود با مقام‌های ایران و دیگر اعضای برجام ادامه می‌دهد تا بررسی کند که آیا امکان پیشرفت در مذاکرات وجود دارد یا خیر.اظهارات سخنگوی اتحادیه اروپا در حالی مطرح شده است که در ادامه مداخله‌جویی غرب در امور داخلی ایران و حمایت از اغتشاشات اخیر، در نشست پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه نمایندگان پارلمان اروپا قصد دارند امروز واکنش اتحادیه اروپا به «اعتراضات و اعدام‌ها» در ایران را با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بحث بگذارند و روز پنجشنبه قطعنامه‌ای به رای گذاشته خواهد شد. یکشنبه (۱۵ ژانویه، ۲۵ دی) هم جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای همسو با انگلیس اعدام جاسوس این کشور را محکوم کرد. در این بیانیه به نقل از بورل به نمایندگی از اتحادیه اروپا آمده است: اتحادیه اروپا اعدام علیرضا اکبری تبعه ایرانی-بریتانیایی در ایران را با شدیدترین لحن محکوم و بار دیگر مخالفت شدید خود با استفاده از مجازات اعدام در هر شرایطی را یادآوری می‌کند.از زمان آغاز اغتشاشات در ایران، کشورهای غربی تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا به بهانه حمایت از ناآرامی‌ها در ایران، فشار تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را تشدید کنند. بر اساس این گزارش، کشورهای اتحادیه اروپا به رهبری آلمان، فرانسه و هلند به طور جداگانه نیز در حال بررسی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی هستند.
در ادامه مداخله‌جویی اتحادیه اروپا در امور داخلی ایران، پارلمان اروپا قصد دارد پنجشنبه قطعنامه‌ای ضد ایرانی را به رای بگذارد. پایگاه اطلاع‌رسانی پارلمان اروپا در بیانیه‌ای توضیحاتی درباره نشست عمومی این نهاد در هفته جاری میلادی (۱۶ تا ۲۲ ژانویه) ارائه کرد که یکی از موضوعات آن «وضعیت در ایران» خواهد بود.
اخیراً همچنین وبگاه پولتیکو با استناد به اسنادی خبر داده که اتحادیه اروپا قصد دارد به بهانه حمایت از اغتشاشات ایران دست‌کم ۴۰ شخصیت و شرکت و نهاد ایرانی را در فهرست تحریم‌های جدید خود قرار دهد.از طرف دیگر، ایالات متحده آمریکا نیز پیش از این سپاه پاسداران را در لیست سازمان تروریستی قرار داده است و انگلیس نیز درصدد است که سیاست واشنگتن را در این زمینه دنبال کند.‌پولتیکو در پایان گزارش خود نوشت که احتمال می‌رود تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا قبل از به بحث گذاشته شدن در نشست سفرای اتحادیه اروپا، نهایی شود و احتمالاً‌ وزرای خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند در نشست اواخر ماه میلادی خود، این بسته تحریمی علیه ایران را به امضا درآورند. در این میان رییس کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس با مطرح کردن اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره امور داخلی ایران، گفت که فعالیت‌های کشورش برای مقابله با ایران کافی نبوده است.
در پی اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری،‌ شهروند دوتابعیتی ایرانی-انگلیسی و کارمند پیشین وزارت دفاع که به جاسوسی برای دستگاه‌ اطلاعاتی انگلیس محکوم شده بود،توبیاس اِلوود، رییس کمیته دفاعی مجلس عوام انگلیس در گفت‌وگو با شبکه رادیویی تایمز گفت که انگلیس به اندازه کافی کاری برای مقابله با ایران انجام نداده است.وود با مطرح کردن اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره امور داخلی ایران گفت: شاهد این بوده‌ایم که ایران پس از تظاهراتی که در این کشور انجام شد دوران سختی را پشت سر گذاشته است،‌ وقتی که پس از کشته شدن مهسا امینی در مدت بازداشت توسط پلیس به دلیل خودداری از سر کردن روسری در تابستان، زنان زیادی بیرون آمدند.او با اشاره به اجرای حکم علیرضا اکبری که برای کشورش جاسوسی می‌کرد، مدعی شد که جمعیت ایران علیه رژیم آن به پا خواسته و اجرای اعدام‌ها را واکنش متقابل ایران خواند که به ادعای او این اقدام فقط شامل اعدام یک فرد دو تابعیتی نیست.این مقام مجلس عوام انگلیس گفت: بنابراین،‌ مهم است بدانیم که ایران به کجا می‌رود اما به نوعی بسیار شبیه به مورد روسیه، به قدر کافی کاری برای ایستادن در برابر ایران، نفوذش از طریق نیروهای نیابتی در لبنان، سوریه، یمن، عراق و جاهای دیگر انجام نداده‌ایم. در این میان فعال رسانه‌ای لبنانی با اشاره به حکم اعدام یک مخالف سعودی به جرم انتشار اخبار در فضای مجازی و اعدام جاسوس انگلیس در ایران گفت جهان اعدام جاسوس در ایران را محکوم می‌کند و در قبال اعدام مخالف در عربستان خفه خون می‌گیرد.«فیصل الاشمر» فعال رسانه‌ای لبنانی،در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر استاندارهای دوگانه غرب را به باد انتقاد گرفت.
روزنامه «گاردین» با استناد به اسنادی از دادستانی کل عربستان سعودی فاش کرد که «عوض القرنی» استاد برجسته حقوق طرفدار اصلاحات در عربستان سعودی به اتهام جرایمی از جمله داشتن حساب توئیتری و استفاده از واتس آپ برای اشتراک‌گذاری اخباری که از نظر پادشاهی سعودی «خصمانه» تلقی شده است، به اعدام محکوم شده است. فیصل الاشمر فعال رسانه‌ای لبنانی با اشاره به تصمیم عربستان سعودی برای اعدام این مخالف و اعدام جاسوس انگلیس در ایران نوشت: «در ایران برای فردی به علت تعامل با دشمن خارجی و نقش در کشته شدن تعدادی از ایرانیان حکم اعدام صادر می‌شود و اکثر [کشورهای] جهان این حکم را محکوم می‌کنند. در عربستان سعودی برای فردی به علت توئیت در فضای مجازی حکم اعدام صادر می‌شود و جهان خفه خون می‌گیرد.»
این گزارش و گزارش‌های مشابه درباره اعدام‌های بی‌سروصدا در عربستان سعودی در حالی فاش می‌شود که کشورهای اروپایی نه‌تنها آن‌ را محکوم نمی‌کنند، بلکه دولت‌های اروپایی به هیچ عنوان به این اعدام‌ها نمی‌پردازند. این در حالی است که اروپا و به‌ویژه انگلیس اعدام افراد مرتبط با سرویس‌های جاسوسی بیگانه در ایران را بلافاصله محکوم کنند.


کد مطلب: 124985

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/124985/برملا-شدن-دروغی-نام-مرگ-مذاکره-ایران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir