?>?> سیاست روز - کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌ها در بودجه سال ۱۴۰۱ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد:

کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌ها در بودجه سال ۱۴۰۱

22 آذر 1400 ساعت 19:14


رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در تشریح بودجه ۱۴۰۱ ضمن تاکید بر کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌ها در بودجه سال ۱۴۰۱ از نگاه ویژه دولت به پروژه‌های عمرانی خبر داد.
سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در یک نشست خبری با اشاره به اینکه سعی داریم در سال آینده به هیچ عنوان پایه پولی را بالا نبریم، گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۲ تا ۱۷۵ هزار میلیارد تومان باید اوراق سال‌های گذشته تسویه شود.وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای صندوق‌های لشکری و کشوری است بنابراین میزان اوراقی که باید تسویه کنیم، به مراتب بیشتر از اوراق منتشره خواهد بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه وام ازدواج سابقاً به طور نامنظم از طریق کانال‌های مختلف اعطا می‌شد، اظهار کرد: برای سال آینده به دنبال این هستیم که دولت حق تعیین‌کننده‌ای در این زمینه داشته باشد.میرکاظمی با اشاره به اینکه سوپاپ‌هایی برای اطمینان گذاشته شده که اگر بودجه محقق نشد، از آن استفاده کنیم، تصریح کرد: برای نمونه یارانه‌ای در نظر گرفته شده که با آن قدرت خرید ۵ دهک پایین جامعه افزایش پیدا خواهد کرد که عدد آن هنوز مشخص نیست ولی پیش‌بینی می‌شود به طور متوسط به هر فرد مبلغ ۹۰ هزار تومان اعطا شود.برای سال آینده در هزینه‌ها ۱۵ درصد کاهش داشتیم بنابراین در بحث انقباضی بودن بودجه به خوبی عمل کردیم.وی تصریح کرد: حتی برای کمک به مردم اگر نیاز به حمایت‌ها و یارانه باشد، در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
احتمالاً بین ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار میلیارد تومان مالیات‌ستانی داشته باشیم که البته باید به این موضوع اشاره کنیم که بخشودگی مالیاتی برای تولید و اصنافی که از کرونا آسیب دیده‌اند نیز در نظر گرفته شده به همین دلیل عدالت مالیاتی برای ما حائز اهمیت است.
وی افزود: جهت گیری بودجه ۱۴۰۱ به این سمت است که نهادها پاسخگو بوده و منابع برنامه محور هزینه شود. از طرف دیگر تلاش شده است تا با ایجاد ثبات اقتصادی، یک بستر مناسبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شود. تا در اقتصاد شاهد تلاطم‌های کمتری باشیم.
میرکاظمی گفت: البته یکی از مهمترین دلایل این تلاطم‌ها، تورم خانمان‌سوز است که بر اقشار فشار وارد می‌کند. امیدواریم بتوانیم با حمایت از کسب و کارهایی که به دلیل کرونا دچار مشکل شده‌اند، رونق را به اقتصاد برگردانده و تورم موجود را تا حدی کنترل کنیم. بودجه ۱۴۰۱ به عنوان اولین بودجه دولت برشی از برنامه‌های کلان ماست که قدرت پاسخگویی را برای همگان به ارمغان آورده است. البته در کنار آن از حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز غافل نبوده‌ایم و برنامه ریزی های خوبی برای آن شکل گرفته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تبیین برنامه دولت برای ارز ترجیحی تصریح کرد: دولت سیزدهم مکلف به اجرای قانون است. ما برای ۶ ماه دوم سال جاری نیز اجازه استفاده از این ارز را نداشتیم. از طرف دیگر به دلیل خشکسالی، تولید ما کاهش و نیاز به واردات افزایش یافته است. باید این نکته را نیز قید کنیم، زمانی که دولت مشغول به کار شد با این امر مواجه شدیم که ذخایر راهبردی نهاده‌ها بین ۳۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته بود.میرکاظمی در خصوص گستردگی بودجه اظهار داشت: در بودجه‌های سنواتی ما ۹ هزار ردیف برنامه وجود دارد اگر یک بودجه به برنامه‌های عمرانی اختصاص دهیم، آنقدر در ظرف‌های کوچک پخش می‌شود که عملکرد پروژه‌ها را مختل می‌سازد. به طور مثال در حال حاضر متوسط عمر پروژه‌های عمرانی کشور به ۱۷ سال رسیده است و این امر اثربخش نبودن منابع را نمایان می‌کند.
وی گفت: بنابراین در ابتدا دولت این ذخایر را تکمیل کرد که خود بخش مهمی از مصرف ارز را به همراه داشت. آنچه که در قانون ذکر شده، دولت اجازه مصرف مازاد بر هشت میلیارد دلار را ندارد. بنابراین حذف ارز ۴۲۰۰ باید در دستور کار قرار می‌گرفت.
میرکاظمی تصریح کرد: بنابراین باید حمایت دولت، اصلاح و به گونه‌ای شکل بگیرد که به نفع همه مردم علی الخصوص اقشار ضعیف باشد. طبق اعلام سازمان هدفمندی یارانه‌ها از ۶۰ میلیون نفری که یارانه دریافت می‌کنند، ۲۲ میلیون نفر آن در یک سال بیش از یک میلیارد پول وارد حسابشان شده است. طبق بررسی‌ها ۷.۶ واحد درصد تورم برای این کار تخمین زده می‌شود ولی محتمل است ۶.۹ این تورم از بین برود. چرا که به کمک پایه پولی می‌توان تورم را کنترل کرد.
وی افزود: نظر نمایندگان مجلس این است که برای جبران این امر از یارانه استفاده کنیم. چرا که ممکن است تورم‌های انتظاری در پیش داشته باشیم. اکنون میان دستگاه‌های مختلف مذاکراتی برقرار است که بتوانیم مؤثر عمل کنیم. چرا که در حال حاضر ماهیانه ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی مصرف می‌شود اما کالاهایی که از آن برخوردارند گاهاً بیش از ۱۶۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

نویسنده: مهدی یوسفی


کد مطلب: 120854

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/120854/کاهش-۱۵-درصدی-هزینه-ها-بودجه-سال-۱۴۰۱

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir