?>?> سیاست روز - طغیان علیه سرمایه‌داری - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تظاهرات ضد دولتی در انگلیس، ایتالیا، فرانسه و آمریکا برگزار شد

طغیان علیه سرمایه‌داری

16 آبان 1395 ساعت 22:07


اروپا و آمریکا این روزها شاهد برگزاری تظاهرات مردمی بود که محور آن را اعتراض به نظام سرمایه‌داری تشکیل می‌داد که البته با دخالت پلیس با سرکوب و بازداشت همراه بود.
در سال ۲۰۱۱ در حالی بیداری اسلامی در کشورهای عربی شمال آفریقا و غرب اسیا آغاز شد که پس از مدتی کشورهای اروپایی و آمریکا نیز درگیر اعترا‌ض‌های مردمی شد. محور تظاهرات مردمی در این کشورها در قالب جنبش ۹۹ درصدی‌ها بود که با هدف اعتراض به سلطه یک درصد سرمایه‌دار براقتصاد و سیاست کشور شکل گرفته بود.
جنبش وال‌استریت در آمریکا با محوریت اعتراض به سرمایه‌داری شکل گرفت که البته واکنش دولت به این اعتراض‌ها سرکوب و بازداشت بود که ۱۷ کشته برجای گذاشت. انچه در طول ۵ سال اخیر مشاهده می‌شود استمرار یافتن اعتراض های مردمی در اروپا و آمریکا به ساختار سیاسی و اقتصادی حاکم است. طرح‌های ریاضت اقتصادی در این کشورها در حالی اجرا شد که محور آن را افزایش فشار اقتصادی بر مردم و نیز تشدید حمایت از نظام سرمایه‌داری تشکیل می‌داد. آنچه مردم بر آن تاکید دارند آن است که ساختار سرمایه‌داری نه تنها برای آنها رفاه ادعایی را ایجاد نکرده بلکه زمینه ساز سلطه بیشتر سرمایه‌داران شده است.
نکته قابل توجه آنکه دولتمردان اروپا و آمریکا به جای توجه به مطالبات مردمی سیاست سرکوب را در پیش گرفتند چنانکه در کشوری مانند انگلیس هر دانشجویی که در تظاهرات ضد سرمایه‌داری و اعتراض به هزینه‌های تحصیل شرکت کرده بود ضمن بازداشت و گذران ۶ ماه تا چند سال زندان، خانواده‌اش هم از خدمات اجتماعی محروم شدند.
در ماه‌های اخیر در انگلیس در حالی کامرون مجبور به کناره‌گیری از قدرت و واگذاری امور به ترزا می شد که در دوران می نیز تغییری در وضعیت اقتصادی مردم ایجاد نشده و آمارها از تشدید بحران اقتصادی انگلیس حکایت دارد.
این وضعیت زمینه‌ساز آن شد تا باردیگر مردم این کشور در اعتراض به نظام سرمایه‌داری و وضعیت بحرانی اقتصادی حاکم بر کشورشان به خیابان‌ها بیایند که البته تظاهرات مشابهی هم در سایر کشورهای اروپایی همچون فرانسه و ایتالیا نیز برگزار شده است.
کشورهای غربی در روزهای اخیر شاهد تظاهرات مردمی علیه نظام سرمایه‌داری بوده که در کشورهایی مانند انگلیس،فرانسه، ایتالیا و آمریکا با سرکوب اعتراض‌ها همراه بوده است.
جنبش ۹۹ درصدی‌ها که در سال ۲۰۱۱ علیه نظام سرمایه‌داری حاکم بر غرب آغاز شد پس از ۵ سال همچنان ادامه دارد چنانکه هزاران تن از فعالان مدنی، چپ‌گراها و گروه‌های آنارشیستی، در جریان تظاهراتی تحت عنوان "یک‌میلیون ماسک " در قلب لندن، ضمن حمایت از آزادی های مدنی و برپایی انقلاب، علیه نظام سرمایه داری شعار دادند.این تظاهرات به دعوت گروه "ناشناس‌ها"(Anonymous) و همزمان با تظاهرات در چند شهر دیگر اروپایی از جمله آمستردام صورت گرفت. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات که بیشتر آنها نقاب‌های "گای فاکس" بر چهره داشتند، علیه نظام سرمایه‌داری و در حمایت از آزادی‌های مدنی شعار می‌دادند. براساس آخرین گزارش‌های منتشر شده، دستکم ۴۷ نفر دستگیر شده‌اند.برخی از این تظاهرکنندگان در برابر محل پارلمان و ساختمان نخست‌وزیری ( داونینگ استریت ) و برخی دیگر در برابر کاخ باکینگهام توسط پلیس بازداشت شدند.این تظاهرات در حالی صورت گرفت که پلیس متروپلیتن لندن برای مقابله با هرگونه تنش و یا حرکت خشونت‌بار در جریان این تظاهرات، به حالت آماده‌باش درآمده بود.
پلیس لندن به‌ منظور کنترل معترضان در این تظاهرات ، علاوه بر بسیج شمار زیادی از نیروهایش، برخی از خیابان‌های مرکزی لندن را به‌صورت موقت بسته بود.در تظاهرات سال گذشته، افراد تظاهرکننده به نابرابری اقتصادی، سیاست‌های ریاضتی، نقض حقوق بشر و شنود گسترده ارتباطات تلفنی و اینترنتی معترض بودند.در جریان این حرکت اعتراضی که همزمان با مراسم سالیانه «شب آتش» برگزار و تا مقابل کاخ باکینگهام هم کشیده شد، دستکم ۵۰ نفر به علت توهین به پلیس، انسداد راه و آتش‌افروزی بازداشت شدند.
در ادامه چالشهای سیاسی در انگلیس رهبر حزب اپوزیسیون انگلیس دولت این کشور را تهدید کرد اگر خواسته‌های اساسی و اصلی این حزب را در فرآیند خروج از اتحادیه اروپا نپذیرد، رای به مخالفت با برنامه خروج دولت می‌دهد.«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس هشدار داد حزب اپوزیسیون می‌تواند جلوی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را بگیرد.کوربین در گفت‌وگو با میرور هشدار داد، به مخالفان برگزیت ملحق خواهد شد تا جلوی دولت برای به جریان انداختن ماده ۵۰ معاهده لیسبون برای خروج از اتحادیه اروپا را بگیرد. لازم به ذکر است به گفتۀ کارشناسان، میلیون‌ها نفر از مردم بریتانیا به دلیل افزایش تورم، دستمزد اندک و افزایش بدهی در سال آتی میلادی با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجه خواهند شد.نشریۀ انگلیسی گاردین گزارش داد در حالی که اقتصاد بریتانیا در حال سازگار شدن با فضای بعد از همه‌پرسی برگزیت است، پیش‌بینی می‌شود استاندارد زندگی خانوارهای بریتانیایی در سال ۲۰۱۷ دچار افت گردد.
در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ میلادی (۳ تیر ۱۳۹۵) نزدیک به ۵۲ درصد از مردم بریتانیا در یک همه‌پرسی به خروج کشورشان از اتحادیۀ اروپا رأی مثبت دادند.
در ایتالیا نیز نیروی پلیس شهر فلورانس در برخورد با معترضانی که مخالف کاهش اختیارات مجلس سنای ایتالیا هستند، به گاز اشک آور متوسل شد.صدها معترض ایتالیایی در انتقاد به برگزاری همه پرسی که مشوق آن «ماتئو رنتسی» نخست وزیر این کشور است، به خیابان‌های فلورانس آمده و با پلیس درگیر شدند.
این اعتراض در مخالفت با لایحه‌ای است که هدف از آن کاهش اختیارات مجلس سنا و دولت‌های محلی است. به گفته منتقدین، این لایحه به تمرکز قدرت در دست عده‌ای خاص منجر می‌شود.همه پرسی برای تایید این لایحه در تاریخ چهار دسامبر برگزار می‌شود و رنتسی می‌گوید که در صورت عدم موافقت مردم با آن، از مقام خود استعفا خواهد داد.
در ادامه تظاهرات پلیس‌های خشمگین فرانسوی در شهرهای مختلف فرانسه، ده‌ها نیروی پلیس در شهرهای تولوز و لیل روانه خیابان‌ها شدند.به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، این تظاهرات در حالی برگزار شد که حدود یکصد نیروی پلیس نیز در قالب تظاهراتی مشابه در میدان «جمهوری» شهر لیل فرانسه روانه خیابان‌ها شده و اقدام به برگزاری تجمع کردند.در تولوز، نیروهای پلیس مدنی به همراه خانواده‌های خود و شماری از ساکنان این شهر که برای حمایت از آنها آمده بودند، در میدان «کاپیتول» این شهر تجمع کردند.در همین حال ده‌ها نفر از مخالفان و حامیان مهاجران در قالب دو تجمع جداگانه در شهر مارسی فرانسه به مقابله و رویارویی با یکدیگر پرداختند.از سوی دیگر معترضان آمریکایی در اعتراض به نظام سرمایه‌داری آمریکا در نزدیکی کاخ‌سفید، ساختمان «اف بی آی» و هتل بین‌المللی «دونالد ترامپ» تظاهرات برپا کردند و سه نفر از معترضان نیز دستگیر شدند.شبکه «ای بی سی» در اینباره گزارش کرد، معترضان به نظام سرمایه‌داری مقابل کاخ سفید، دز نزدیکی دفتر «اف بی آی» و هتل «دونالد ترامپ» نامزد جنجالی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا تجمع کرده بودند.


کد مطلب: 97480

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/97480/طغیان-علیه-سرمایه-داری

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir