کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صف‌ها برای خرید زغال سنگ در لهستان طولانی تر می‌شود

نقره داغ شدن مردم انگلیس با قبوض انرژی

7 شهريور 1401 ساعت 0:53


رویکردهای جنگ طلبانه غرب در اوکراین چنان گریبان‌گیر اروپا و آمریکا شده است که نخست وزیر موقت انگلیسی‌ها از نقره داغ شدن مردم با قبوض جدید خبر می‌دهد و لهستان نیز شاهد صف‌های طولانی برای تامین زغال سنگ است و آلمان نیز قبوض برق و محدودیت‌های مصرف سر به فلک کشیده است.
«بوریس جانسون»، نخست وزیر در حال کناره‌گیری انگلیس در یادداشتی برای نشریه «دیلی میل» با اذعان به وخامت شرایط اقتصادی در این کشور تلاش کرد روسیه را عامل اصلی بحران و افزایش هزینه‌های زندگی از جمله انرژی در انگلیس جلوه دهد.او افزود: هزینه گرم نگه‌داشتن منازل از هم‌اکنون برای اکثریت مردم دلهره‌آور است.
این ادعا درحالی از طرف نخست وزیر مستعفی انگلیس مطرح می‌شود که آمار به روز شده اقتصاد انگلیس که هفته گذشته منتشر شد، نشان داد که بیشترین سقوط در تولید این کشور در بیش از ۳۰۰ سال گذشته در سال ۲۰۲۰ رخ داده که با آسیب شدید از همه گیری کووید- ۱۹ رو به رو بوده و بیشتر از دیگر اقتصادهای بزرگ جهان، آسیب دیده است.او بدون اشاره به تصمیم غرب برای تحریم نفت و گاز روسیه پس از آغاز جنگ اوکراین و با بیان این که هیچ کشوری برای آغاز درگیری‌ها در اوکراین آمادگی نداشت، پوتین را عامل اصلی بحران در بازار انرژی اعلام کرد.
جانسون که روزهای پایانی به عنوان نخست وزیر انگلیس را سپری می‌کند، با مقصر دانستن رئیس‌جمهوری روسیه و بحران اوکراین، هیچ مسئولیتی را در قبال وضعیت کنونی اقتصاد انگلیس نپذیرفت و ادامه داد: این جنگ اوکراین است که برای انگلیسی‌ها هزینه تراشی می‌کند و به همین دلیل است که قبوض انرژی دو برابر خواهد شد.
در این میان خبرگزاری رویترز در گزارشی از اثرات افرایش بهای انرژی بر زندگی مردم انگلیس پیش‌بینی کرد که گرانی انرژی می‌تواند زندگی قشر آسیب‌پذیر انگلیس را با خطر روبرو کند.او برگزاری مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه را «دیوانگی» خواند و تأکید کرد که اوکراینی‌ها و انگلیسی‌ها می‌توانند در این جنگ پیروز شوند.افزایش سقف قیمت انرژی در انگلیس موجی از اعتراض‌ها را به همراه داشته است.
میزان قیمت انرژی در این کشور با بیش از ۸۰ درصد افزایش همراه بوده است. شمار زیادی از معترضان با تجمع در مقابل ساختمان «آفجم»، نهاد ناظر بر شرکت‌های انرژی انگلیس در لندن تظاهرات برپا کردند.در این میان مقامات انگلیس از تصمیم این کشور برای اعزام مین‌روب‌های دریایی بدون سرنشین به اوکراین
خبر دادند.
از سوی دیگر رویترز در گزارشی، وضعیت این روزهای لهستان را اینگونه توصیف می‌کند که افراد در صف های طولانی چند شب را برای خرید سوخت زمستانی در خودروهای شخصی منتظر می‌مانند.این خبرگزاری در گزارش خود به سراغ یک فرد مستمری بگیر رفته که از منطقه شویدنگک با پیمودن مسیر ۳۰ کیلومتری خود را به معدن زغال بوگدانکا در شرق لهستان رسانده به امید اینکه چند تن زغال برای خود و خانواده‌اش تهیه کند. لهستان خرید زغال از روسیه را به سرعت در ماه آوریل به اجرا گذاشت در حالیکه بقیه اعضای بلوک اتحادیه اروپا به تدریج از ماه اوت ممنوعیت را اعمال کردند.افزایش تقاضا در لهستان معدن بوگدانکا و سایر معادن تحت کنترل دولت را وادار کرده که سهمیه بندی انجام دهند یا سوخت را از طریق پلتفرم‌های آنلاین به خریداران حقیقی در مقادیر محدود عرضه کنند.
بحران اقتصادی موجب شده تا فرانسه و آلمان معتقدند که اتحادیه اروپا باید به صدور روادید برای روس‌هایی که با دولت مسکو ارتباط ندارند، ادامه دهد. دولت‌های برلین و پاریس درخواست مقامات ارشد کی‌یف برای تحریم کل جمعیت روسیه به بهانه حمایت از جنگ با اوکراین، را رد کردند.
در واکنش به جنگ افروزی غرب در کریمه، رئیس جمهور روسیه فرمانی را که به موجب آن تسهیلات و کمکهایی برای جنگ زده های اوکراینی حاضر در خاک روسیه در نظر گرفته شده را امضا کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با امضای فرمانی به دارندگان گذرنامه اوکراینی که در طی جنگ اخیر وارد روسیه شده‌اند اجازه می‌دهد به طور نامحدود در این کشور زندگی و کار کنند. وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد کشورش به ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین از جمله تامین سلاح سنگین، در مواجهه با جنگی که به گفته وی، «سال‌ها به طول خواهد انجامید»، ادامه خواهد داد. در این میان زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که دیپلمات‌های آمریکایی در خارج روی اقداماتی به منظور شعله‌ور کردن نقاط خطرآفرین و ملتهب در سراسر جهان تمرکز کرده‌اند.


کد مطلب: 123716

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/123716/نقره-داغ-شدن-مردم-انگلیس-قبوض-انرژی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir