کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امنیت و یا انحصار طلبی

طی روزهای اخیر مقامات و سناتورها و رسانه‌های آمریکایی در قبال رویکرد عربستان به ساخت موشک بالستیک واکنش نشان داده و...

5 دی 1400 ساعت 19:26


طی روزهای اخیر مقامات و سناتورها و رسانه‌های آمریکایی در قبال رویکرد عربستان به ساخت موشک بالستیک واکنش نشان داده و برخی از آنها حتی آن را تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان دانسته اند چنانکه ادوارد مارکی سناتور دموکرات آمریکایی درخصوص عواقب برنامه موشک بالستیک عربستان سعودی ابراز نگرانی کرد. این عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و کمیته فرعی امور غرب آسیا افزود:‌ کنگره باید لایحه من علیه سلاح‌های کشتار جمعی سعودی‌ها را تصویب کند تا از برنامه تسلیحاتی نامشروع سعودی جلوگیری شود، چرا که می‌تواند آتش رقابت تسلیحاتی در منطقه را شعله‌ور کند.
این ادعاهای به ظاهر بشر دوستانه و صلح آمیز در حالی مطرح می‌شود که نگاهی به کارنامه آمریکا نشان می‌دهد این کشور بیشترین تسلیحات کشتار جمعی و موشک‌ها و سیستم‌های راداری را در اختیار سعودی قرار داده است. سلاح‌هایی که البته در کنار سلاح‌های انگلیسی، کانادایی، فرانسوی و آلمانی در کشتار مردم یمن و نیز حمایت سعودی از تروریسم به کار گرفته می‌شود.
در همین حال یکی از منابع مهم درآمدی آمریکا را ایجاد رقابت تسلیحاتی میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای فروش تسلیحات به این کشورها تشکیل می‌دهد در حالی که همین فروش تسلیحات بهانه‌ای برای آمریکا جهت افزایش حمایت‌های نظامی از رژیم صهیونیستی است. با توجه به این حقایق به صراحت می‌توان گفت که نگرانی آمریکایی‌ها نه از رقابت تسلیحاتی و یا استفاده بحران‌ساز سعودی از موشک‌های بالستیک می‌باشد بلکه مسئله اصلی آن است که این طرح با همکاری چین صورت می‌گیرد. اقدامی که از یک سو در کنار شکست انحصار طلبی تسلیحاتی غرب در منطقه زمینه ساز ارتقای جایگاه چین در میان قلمرو سنتی آمریکا خواهد شد. بر این اساس چین ستیزی محور تحرکات ادعایی بوده است و نمی‌توان آن را نشانه‌ای از اصلاح رفتار نظامی و تغییر اقدامات بحران‌ساز آمریکا در منطقه دانست.

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 121015

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/121015/امنیت-یا-انحصار-طلبی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir