کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جنجال‌های حمایتی غرب از اوکراین باز هم تو خالی از آب درآمد

ورود به ناتو ممنوع

1 خرداد 1402 ساعت 22:17


در حالی سران غرب در نشست گروه ۷ مدعی حمایت بی چون و چرا از اوکراین شدند اما در نهایت صدراعظم آلمان آب سردی بر سر سران کی یف ریخت و با بیان اینکه عضویت اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو تا آینده قابل پیش‌بینی ممکن نیست، گفت که کی‌یف فعلا قادر به اجرای شرایط ناتو نیست.
باوجود امیدواری مقامات کی‌یف برای عضویت این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، برلین اما می‌گوید احتمال این امر در حال حاضر وجود ندارد.«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت که اوکراین در آینده قابل پیش‌بینی به ائتلاف نظامی ناتو نخواهد پیوست.به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، شولتز در این‌باره توضیح داد: «ناتو در سال ۲۰۰۸ در جریان نشست بخارست تصمیماتی را اتخاذ نمود که متعاقب آن یک چشم‌انداز بلندمدت (برای عضویت کشورها) را تدوین کرد. برای همه روشن است که [الحاق اوکراین به ناتو] در آینده قابل پیش‌بینی اتفاق نخواهد افتاد».پیش از این، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفته بود که کی‌یف تا پایان جنگ با روسیه به عضویت ناتو درنمی‌آید اما تمایل دارد از حمایت شرکای خود در قالب دعوت به این ائتلاف نظامی برخوردار شود.با این حال،‌ صدراعظم آلمان درباره این موضع خود مبنی بر عدم عضویت اوکراین در ناتو تا آینده قابل پیش‌بینی تصریح کرد: «معیارهای ناتو شامل شرایط مشخصی است که کی‌یف در حال حاضر قادر به محقق کردن آنها نیست».
از سوی دیگر روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی اختصاصی خبر داد که حامیان غربی اوکراین برای تشدید کمک‌ها در تدارک برای امضای توافقات امنیتی به «سبک اسرائیل» هستند.در ابتدای گزارش اختصاصی وال استریت ژورنال آمده است: «در حالی که اوکراین وارد مرحله مهمی در جنگ خود با روسیه می‌شود، رهبران ایالات متحده و ناتو در حال اتفاق نظر روی دیدگاهی برای تقویت دفاع اوکراین و تضمین آینده مستقل این کشور هستند. این یک مدل و سبک امنیتی است که رهبران غربی از جمله رئیس‌جمهور بایدن، آن را با آنچه اکنون اسرائیل دارد مقایسه کرده‌اند».وال استریت ژورنال با اشاره به تسلط روسیه بر شهر راهبردی «باخموت» نوشت: «تمرکز روی چالش بزرگتری است و آن اینکه چطور این کشور (اوکراین) را به دیواری برای مقابله با تجاوز روسیه تبدیل کرد».«آندرزج دودا» رئیس‌جمهور لهستان در مصاحبه با وال استریت ژورنال اعلام کرد که «توافقنامه امنیتی به سبک اسرائیل» برای اوکراین اولویت را به انتقال تسلیحات و فناوری پیشرفته می‌دهد.
در این میان اما سفیر مسکو در واشنگتن هشدار داد که هرگونه حمله اوکراین با استفاده از جنگنده‌های آمریکایی به شبه‌جزیره کریمه، به‌مثابه حمله هر دو کشور به خاک فدراسیون روسیه است. در میدان نبرد اما در اقدامی برای پنهان سازی شکست در برابر روسیه، نیروهای اوکراینی که کنترل شهر باخموت را از دست دادند و نیروهای روسیه آن را تصرف کردند، ساختمان‌های این شهر را با خمپاره گلوله‌باران کردند. در این میان سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مقایسه باخموت با هیروشیما توسط رئیس‌جمهور اوکراین گفت که هر دو شهر را واشنگتن ویران کرد.
در مقابل «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست بروکسل گفت که به زودی جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین ارسال خواهند شد. نکته آنکه در میان هیاهوی حمایت غرب از اوکراین، وزیر خارجه مجارستان در حاشیه کنفرانس کشورهای اروپایی در بروکسل گفت که کشورش با هر گونه تحریم علیه همکاری با روسیه مخالفت خواهد کرد.خبر قابل توجه آنکه همزمان با تاکید سوناک نخست وزیر انگلیس مبنی بر ارسال تسلیحات به اوکراین، روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که انگلیس در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک در سال ۲۰۲۲ با صادرات ۸.۵ میلیارد پوند سلاح، رکورد زد.بزرگترین مقصد تسلیحات انگلیسی در سال گذشته میلادی قطر بود که ۲.۷ میلیارد پوند سلاح از این کشور خرید کرد و ۵۴ درصد هم به کشورهایی همچون عربستان و ترکیه صادر شده است.عربستان سعودی نیز که به طور سنتی مهم‌ترین مشتری بریتانیاست، ۱.۱ میلیارد پوند تسلیحات از بریتانیا، شامل ۹۶۴ میلیون پوند موشک و اجزای مرتبط، خریداری کرد.اوکراین هم ۴۰۱ میلیون پوند سلاح از انگلیس دریافت کرد. البته بیشتر ۲.۳ میلیارد پوند تسلیحاتی که انگلیس در سال ۲۰۲۲ به جبهه کی‌یف ارسال کرد، از ذخایر ارتش این کشور بود و بنابراین نیازی به مجوز صادرات نداشت.بر اساس این گزارش، حجم مراودات تسلیحاتی انگلیس در سال ۲۰۲۲، یک رکورد بی‌سابقه از سال ۲۰۰۸ است که جمع‌آوری داده‌ها در این زمینه آغاز شد.این رقم دو برابر سال ۲۰۲۱ میلادی است که مراودات تسلیحاتی انگلیس ۴.۱ میلیارد پوند گزارش شده است.بالاترین رقم هم مربوط به سال ۲۰۱۵ است که انگلیس در پی بحران سوریه ۶.۹ میلیارد پوند سلاح صادر کرد.


کد مطلب: 125922

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/125922/ورود-ناتو-ممنوع

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir